Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 

Τα του καίσαρος

  
17/4/2019Τραγικαί μεσαιωνικαί ιστορίαι του Μπρανκαλεόνε και των απογόνων του: "Και εκεί που λέτε που έτρεφα αμέριμνα τους καρπούς μου πέρα εκεί στα προσχώματα, κάνω μια στροφή 360 μοιρών και τι να δώ ακριβώς από πίσω μου: Τους μυθικούς αιμοσταγείς τυμβωθήρες να με έχουν πάρει στο κατόπι. Έτσι όπως είχα ξεχάσει και τη δαμόκλειο σπάθη μου σπίτι, με κάναν κόσκινο. Διάτρητο του κερατά γαμώ την ατυχία μου..."
3/11/2018Μετά από μια γλυκιά προσμονή 9 μηνών το φιλόπτωχο και ρωμαλέο ταμείο των μηχανικών μετά από ενδελεχή εντρύφηση στους Κατρουγκάλειους νόμους απεφάνθη ότι η στήλη δικαιούται να συνταξιοδοτηθεί με προσωρινή σύνταξη . Μα αυτή δεν είναι σύνταξη , είναι μπελάς. Όπως καταλαβαίνετε, επειδή το ιλιγγιώδες ποσόν των 384€-6%= 360,96€ δεν τρώγεται με τίποτε ότι και να κάνει κανείς, σε βάζει σε μπελάδες για το που πρέπει να επενδύσεις τα περισσευούμενα, ιδέες ευπρόσδεκτες. Θα μου πεις σε ανάπτυξη είναι πλέον η χώρα startuppers (που λέει και ο επί του διαστήματος σ. Παππάς) ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Η στήλη φανατική λάτρης των reality shows έχει παρατηρήσει ότι οι σε αυτά διαγωνιζόμενοι κάνουν κάτι χαριτωμένα επαγγέλματα του τύπου old school barber, προπονητές ενδυνάμωσης muay thai , αυτοδημιούργητοι instagrammers και άλλα τέτοια αναπτυξιακο- παραγωγικά, το μηχανιλίκι θα μας λείψει; Άλλη ιδέα πάλι είναι μήπως τα κάνει κανείς τσιγάρα μπας και βοηθήσει προσωπικώς να λυθεί με φυσικό τρόπο μια ώρα αρχύτερα το συνταξιοδοτικό ζήτημα της χώρας που λέει και ο επί της οικονομίας Γιουκλίντ και οι λοιποί του κυβερνώντος ντενεκεδαριού.
20/10/2018Πάντως δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ ξέρω πως η καλύτερη δουλίτσα στις μέρες μας είναι να είσαι βορειοβουλευτής της βορειοαντιπολίτευσης - για περιορισμένες θέσεις βέβαια θα μου πείτε (ο ένατος καίγεται ο όγδοος είναι το γκανιάν) αλλά έτσι είναι αυτά. Η βορειοατλαντική δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Εγώ το αποφάσισα. Τέτοιος θα γίνω όταν μεγαλώσω.
18/6/2018Αλλά και τι ιστορίες ζει ο τόπος! Τι erga, τι omnes, τι ο Καραϊσκάκης ο νεώτερος να διαφεύγει από χωρίου εις χωρίον, τι μομφές, τι μίση, ενώ εν τέλει απ’ ότι καταλαβαίνω δεν πρόκειται παρά για μια παθιασμένη ιστορία αγάπης. Έπεσαν στον έρωτα της Julia Roberts–πολυπόθητης κυβέρνησής μας διάφοροι, από τον Brad Pitt μέχρι τον Κουασιμόδο! Τώρα θα μου πεις και γιατί εν τέλει να προτιμήσεις τον Κουασιμόδο που και το χάλι του έχει και ολίγον brutal όσο και να πεις, είναι. Μα πρώτη φορά είναι που μια Julia προτίμησε την ασφάλεια την σταθερότητα και την συνεννόηση όπως γράφει εξ άλλου και το χιουμοριστικό έντυπο Αυγή; Τόσες και τόσες παλαιότερες ντίβες της αριστεράς και της προόδου το έκαναν, Χαβιέ Σολάνα, Λιονέλ Ζοσπέν, Ντ’ Αλέμα, χαζοί ήταν; Ξεκίνησαν τη βρομοδουλειά με την εντελώς ασταθή και ανασφαλή Γιουγκοσλαβία, ε κάποια άλλη ντίβα έπρεπε να την αποτελειώσει να ησυχάσουμε επί τέλους και εμείς και οι σ. Νίμιτς και Μογκερίνι. Και τα απαιτούμενα -που με τρόμο τα περιμένω- καθυστερούν (μόνο κάτι ψιλο-προ-απαιτούμενα είχαμε αλλά αυτά τα έχουμε συνηθίσει, δεν τα φοβάμαι) και η ιστορία αγάπης που λέγαμε είχε αίσιο τέτοιο. Εδώ ο ένας εκ των συμβαλλομένων εραστών από το πολύ πάθος άρχισε να γδύνεται καταμεσής της λίμνης αρχίζοντας από τη γραβάτα, τι να λέμε τώρα, σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει ως γνωστόν και ας είναι με Κουασιμόδο…
29/5/2018Ρε τι λαχτάρες είναι και αυτές που περνάμε, δεν φτάνουν τα δικά μας έχουμε και τους Ιταλούς που ψηφίζουν κατά το δοκούν. Ευτυχώς που ως γνωστόν η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, ειδικώς εδώ στας Ευρώπας «το κοινό σπίτι των λαών» όπως δήλωσε προσφάτως ο επί του διαστήματος δικός μας σύντροφος υπουργός. Με τούτα και με τα άλλα ανέλαβε δράση αυτός ο θεσμικός ο Ταραντέλα – πως τον λένε- και ήρθε η καρδιά μας στη θέση της, νάναι καλά ο άνθρωπος και γλυτώσαμε από αυτόν τον Ιταλό Βαρουφάκη (σε κομμάτι υπέργηρο αυτός) που κι αυτός την αγαπάει κατά βάθος την ριμάδα την Ευρώπη αλλά την θέλει ελαφρώς αλλιώτικη (να τα λέμε κι αυτά). Ουδέτερη θα είναι η κυβέρνηση δήλωσε ο νέος λαοφιλής πρωθυπουργός, όπως ουδέτερο είναι εξ άλλου και το Τζέισον-Δ.Ν.Τ. και τα σκυλιά δεμένα. Το μόνο που μου τη δίνει είναι αυτή η έλλειψη φαντασίας των γειτόνων. Και τι θα πείραζε να σκάρωνε κάνα δημοψήφισμα από πριν ο Ταραντέλα, να βγάλουν το άχτι τους πρώτα οι λαϊκιστές και μετά ας αναλάμβανε ο ουδέτερος;
21/5/2018Έκτακτο παράρτημα. Ο κοινοβουλευτικός συντάκτης της στήλης αναφέρει: «Της Γάζας γίνεται στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Η εκ μεταγραφής στους πρώτη φορά μαχητές σ. Μεγαλοοικονόμου (μιλάμε για μεταγραφάρα, τι Λάζαρος μου συζητάτε - ο καθείς με το καημό του θα μου πείτε, όμως άλλο θέμα αυτό) χρησιμοποίησε δυσανάλογη βία εναντίον υποψήφιου για μεταγραφή στους διάσημους, με καρεκλιές, τσαντιές και κινητές τηλεφωνιές». Νομίζω ακράδαντα πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε η αρχή της αναλογικότητας στη χρήση βίας που λέει και η συντρόφισσα Μογκερίνι. Και καλά οι καρεκλιές και οι τσαντιές, αλλά και το smart phone, γαμώ το μου; Έλεος. Απορώ γιατί δεν παρενέβη ο κ. Κοτζιάς που ως γνωστόν με τις ρηξικέλευθες δηλώσεις του που στρίμωξαν τους πάντες, κατάφερε και επέβαλε την αυτοσυγκράτηση στη Γάζα, όπου και μετάνιωσαν αγκαλιασμένοι ομού ταραχοποιοί εισβολείς και οξύθυμοι αμυνόμενοι και το θέμα λύθηκε, εξ ου και επικρατεί πλέον ειρήνη αδιατάρακτη στην περιοχή. Συντρόφισσα Μεγαλοοικονόμου μου, πάρτε το χαμπάρι, η αυτοσυγκράτηση είναι ο τρίτος (τέταρτος, πέμπτος -θυμίστε μου παρακαλώ) δρόμος προς τον σοσιαλισμό.
14/5/2018Εγώ πάλι πιστεύω ακράδαντα πως το νεοπαγές σχέδιο νόμου περί τοπικής αυτοδιοίκησης υπό τον τίτλο «Κλεισθένης» δεν μπορεί παρά να είναι δυο κλάσεις ανώτερο από τον ανάλογο «Καλλικράτη» και αυτό διότι δεν χρειάζεται κανείς -ούτε κι εγώ- να το διαβάσει. Τα λέει όλα στον τίτλο του: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ -Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α - Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ». Ως εκ τούτου είναι αριστερό, καθ’ ότι ως γνωστόν εμείς οι αριστεροί παλαιόθεν έχουμε μια ταξική μανία να περιλαμβάνονται στον τίτλο όλα: Ιδεολογία, τακτική, στρατηγική, διαπολιτισμικότητα ,συμμαχίες , κ.λπ. κ.λπ. Είναι κομμάτι σαν τα μεταπολιτευτικά συνθήματα του Ε.Κ.Κ.Ε. που ήταν ατελείωτα, του τύπου «και ο τελευταίος να κλείσει τη πόρτα», έπρεπε να πηγαίνεις από δίπλα για να ακούσεις το τέλος. Παρά ταύτα έχω να παρατηρήσω με απογοήτευση -σχετική- πως λείπουν αρκετά πράγματα ακόμη από τον τίτλο του σοφού νομοθετήματος. Που είναι η αναφορά για τις διαφυλικές σχέσεις και τις έμφυλες ταυτότητες, τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας, τα δικαιώματα των χορτοφάγων ποδηλατών, τέλος πάντων μια σειρά φλεγόντων ζητημάτων που συνταράσσουν τον λαό και την εργατική τάξη εν γένει; Προσβλέπω σθεναρώς στην δίμηνη παράταση διαβούλευσης που μας υπεσχέθη ο κ. Σκουρλέτης ώστε να διορθωθούν όλα αυτά. Τι να μας πουν τώρα οι αντιπολιτευόμενοι, θαυμάστε τίτλο του δικού τους: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης» τελεία (.) !! στεγνά πράγματα, μυρίζει κεντροδεξιούρα από τρία χιλιόμετρα. Κατακαημένε συνάδελφε Καλλικράτη σε έφαγε με μια χαψιά ο πρώτη φορά πολιτικάντης Κλεισθένης, αυτά έχω να πω, δεν έχω να διαβάσω τίποτε, το ψηφίζω δαγκωτά.
8/5/2018Τελειώνοντας ο αγώνας, εγώ ο αφελής απολίτικος φίλαθλος ήμουν έτοιμος να πιστέψω πως η ΑΕΚ το πήρε το ευρωπαϊκό χάρις στον Σάκοτα ( πατέρα και υιό) και τον Γκριν και τέτοια χαζά. Όταν άρχισαν οι δηλώσεις των καθ’ εαυτού πρωταγωνιστών εννόησα ότι δεν ήξερα τι μου γίνεται. Το θέμα ήταν αυστηρά πολιτικό όπως έγινε σαφές από τις δηλώσεις του επί του αθλητισμού υπεύθυνου και συνδημότη με την κιτρινογκρί γραβάτα. Το φάιναλ φορ το κερδίσαμε επειδή φεύγουμε από τη κρίση -για όσους δεν κατάλαβαν και τα καλύτερα είναι μπροστά μας είπε ο βασικός θριαμβευτής και MVP του ματς υφυπουργός, χάρις στα ριμπάουντ και τις ασίστ του οποίου δεν ήξερε η Μονακό που να κρυφτεί. Άντε και triple double στο επόμενο -μετά την επί θύραις καθαρή έξοδο από τα μνημόνια- ματς, δικέ μας.
28/12/2017Εντάξει, ότι και να λέμε τι πράμα κι αυτό να έχεις χαζούς γείτονες! Όλοι αυτοί οι Γιλντιρίμ, Μιλντιρίμ, Τσαμπούκογλου –πως τους λένε- δεν έχουν πάρει πρέφα ότι τους τη φέραμε και νομίζουν ότι κάτι έκανε ο δικός τους που τον κουβαλήσαμε εδώ σηκωτό. Πίστευαν οι φουκαράδες πως δεν θα τα άκουγε από τους δικούς μας τους σταράτους επισήμους και ευζώνους στον άγνωστο στρατιώτη. Τόση ήταν η απελπισία του που δεν άντεξε τέτοια ήττα και τη κοπάνισε από τα προεδρικά και τα μαξιμικά και απελπισμένος γυρνούσε από τουρκο-χωρίου εις τουρκο-χώριον καθότι έχει μανία να μιλάει με ψευτομουφτήδες. Τέρμα κι αυτό, του το κόψαμε, θα τους κάνουμε κανονικούς επειδή έτσι θέλουμε, μοντέρνοι άνθρωποι είμαστε για επικαιροποιήσεις τρελαινόμαστε. Νομίζω πως και οι άλλοτε επικαιροποιηθέντες Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι, Κύπριοι θα πρέπει να το χάρηκαν με την ψυχή τους. Άσε που δεν βλέπω και κανένας να ενοχλείται. Εκτός από τους εν εντεταλμένη υπηρεσία υπεράσπισης της real politic κυβέρνηση, μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση , Χρυσή αυγή βλέπω και την ποικιλόχρωμη αριστερά εν γένει πολύ cool. Τώρα θα μου πεις ότι όλοι οι αριστεροί άνθρωποι γνωρίζουμε από παλιά πως όλα αυτά είναι παιχνιδάκια των αστικών τάξεων οπότε ορθώς τις αφήνουμε να βράσουν στο ζουμί τους και να τα ξεμπλέξουν μόνες τους, εμείς ας συνδικαλιζόμαστε, γνωστά αυτά. Τέλος πάντων λόγο ανησυχίας δεν βλέπω, μόνο με τους ολιγόνοες γείτονες να δούμε πως τους πείθουμε. Μήπως ξαναφέρουμε τον Ταγίπ να τον ξαπλώσει ο κύριος Προκόπης στο καναπεδάκι του προεδρικού να τον ψυχαναλύσει, ξέρω κι εγώ μια ιδέα είπα…
27/11/2017Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στην φιλοθεάμονα κοινή γνώμη η σχετική σιωπή που περιέβαλε την περιφανή νίκη των Ελληνικών χρωμάτων. Έχω να καταγγείλω ότι ένας ακόμη εθνικός θρίαμβος θάφτηκε από το σύνολο του τύπου. Και ερωτώ, ως Βρούτος και ως άνθρωπος: Πόσοι είναι αυτοί που βραβεύθηκαν για το πολιτικό τους θάρρος-σθένος-courage; Στο ντούκου εντελώς; Και καλά, η Αυγή δεν γίνεται να γράφει ότι θέλει γιατί μπορεί και να θυμώσει ο Κυρίτσης ή να στραβοκαταπιεί ο Φίλης, δεν παίζουμε με αυτά τα πράμματα! Οι της συμπαράταξης είναι εντάξει, καθότι πήρε κι ο δικός τους Γιωργάκης προ ολίγου το βραβείο «ηγετικής προσφοράς». (Εντάξει, νομίζω πως ο καπιταλισμός είναι πολύ μπροστά, ξεπερνάει διαρκώς τον εαυτό του, ιδίως στο black humor έως κοπώσεως). Οι της αντιπολίτευσης κατάπιαν τη γλώσσα τους, αφού όλοι παίρνουν το βραβειάκι τους, μόνο ο εν αναμονή Κυριάκος δεν διαθέτει ακόμη. Αλλά και η Εφημερίς της κυβερνήσεως, του «πρώτη φορά Κουρή», κουβέντα; Έλεος. Ο πρωθυπουργός μας μπήκε στη λέσχη των θαρραλέων – όχι του Τσακ Νόρις και του Μπρους Γουίλις- αλλά των πραγματικώς θαρραλέων μπαρουτοκαπνισμένων και λεοντόκαρδων, μαντάμ Μέρκελ, Σαρκοζύ, Λαγκάρντ και βεβαίως του πρωτοπαλίκαρου των σκληρών Μακρόν και τσιμουδιά ρε άθλιοι; Εδώ μόλις προχθές διεπίστωσα –ως χρονίως πάσχων από αιματοπάθεια- από τον δεμένο στο κατάρτι μυθικό Οδυσσέα Αλέξη (που ειρήσθω εν παρόδω τα έβαλε με τις ντιπ καταντίπ αντιευρωπαίστριες σειρήνες) πού πήγαν τα αιμοπετάλια και τα ερυθρά μου. Για την Ευρώπη έχυνα το αίμα μου ποτάμι μαζί με τους υπόλοιπους συνέλληνες τόσα χρόνια βρε κουτά και δεν το ήξερα, χαλάλι σύντροφοι, άμα είναι για σκοπό… Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η θριαμβεύσασα ελληνική αποστολή μετά την απονομή, εντελώς συμβολικά, γευμάτισε στο «O’ naturel» γνωστό trendy εστιατόριο γυμνιστών της -με ανησυχίες- αστικής τάξης των Παρισίων νήσων, πολύ large από ιδεολογικής απόψεως. Ο καθείς μπορεί να εισέλθει, αρκεί να κατεβάσει (δια κυβιστήσεως συνίσταται) και παραδώσει τα βρακιά του στην είσοδο.
12345678

Ο Βρούτος
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κωστής Παπαγιώργης
Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.


Τα σχόλια σας...
Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!18/6/2024 Τασία Μάρη
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρέμβαση της Δράσης για μια άλλη Πόλη. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό σημείο του άρθρου, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους , είναι το παρακάτω: " ....Είναι γνωστό το φαινόμενο, ξαφνικά όλοι οι Δήμοι να βάζουν όργανα γυμναστικής στα πάρκα τους, όλοι να αλλάζουν τους λαμπτήρες οδοφωτισμού τους με Led, όλοι να εγκαθιστούν υπόγειους κάδους συμπίεσης απορριμμάτων, όλοι να εκπονούν Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας, όλοι να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εγκαθιστούν δωρεάν σταθμούς φόρτισης, ναι, ζούμε σε έναν οικολογικό κόσμο που κινείται συντονισμένα και βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Εκεί το χρήμα, εκεί πρωταγωνιστεί και η Αυτοδιοίκηση!...." Δυστυχώς, από την .... Τοπική Αυτοδιοίκηση, το δεύτερο συνθετικό είναι δυστυχώς όρος κατ΄ ευφημισμόν......
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο15/5/2024 Γιώργος Θωμάκος
Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη ( που δεν είναι λογιστής ή φοροτεχνικός). Και ως επιστέγασμα, ο Διοικητής της ο κύριος Πιτσιλής να κομπάζει ότι με την ηλεκτρονική διοίκηση έχει καταφέρει να μειωσει την προσέλευση του κοινού προς τις υπηρεσίες(αφού έχει πρώτα κλείσει όλες τις τοπικές εφορίες και έχει πάει τις υπηρεσίες στου διαόλου τη μάνα). Άλλη μία Ανεξάρτητη αρχή που "απολαμβάνει" την ανεξαρτησία της από το να λογοδοτεί στους πολίτες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανεχθω την "ανημπορια" αντίδρασης απέναντι σε τέτοιες.αυθαιρεσίες. Μετα απο δύο ενδικοφανεις προσφυγές (στις οποίες δικαιώθηκα) και ένα email διαμαρτυρίας στα διοικητή της ΑΑΔΕ σκοπεύω να στείλω αναφορά για τις δομικές παθογένειες της φορολογικής διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας στη Βουλή. Είναι σίγουρο ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και πολλοι αλλοι στην αντίστοιχη θέση. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι συλλογικά.
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν 7/5/2024 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαίως κάθε μέτρου που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εχόντων προσβάσεις στο κράτος). Θέλουμε σπίτια και δεν έχουμε γη; Δίνουμε ύψος, αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός που δημιουργείται έτσι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κανένας από αυτούς τους νεαρούς και νεοεμφανιζόμενους, αμερικανοσπουδαγμένους πολιτικούς με τον αέρα σαράντα καρδιναλίων δεν θα σπάσει το κεφάλι του προκειμένου να αντιμετωπίσει ριζικά ένα θέμα πριν η βόμβα σκάσει στα χέρια μας, εστιάζοντας στα αίτια. Θα κινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει και "τσιμέντο να γίνει". Διότι, αν η χώρα είχε διασώσει κάποιες πολιτικές προσωπικότητες και αν διέθετε πολιτικούς ικανούς να παράγουν πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα υπήρξε ο πρόσφατα εκλιπών Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάποιον θα ενδιέφερε αυτό το τρομαχτικό άνοιγμα ανάμεσα στα κέντρα και στις περιφέρειες, όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας των εκεί πληθυσμών με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και να μαραζώνει την ώρα που τα κέντρα ασφυκτιούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η κύρια γενεσιουργός αιτία των δυσλειτουργιών της πόλης. Χρειάζονται αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμόζονται μέτρα που επιβαρύνουν την κατάσταση στις πόλεις, σαν αυτά που συζητούνται, αλλά ταυτόχρονα και αναβάθμιση των υποδομών και της ζωής στην περιφέρεια, ώστε να συγκρατούνται οι πληθυσμοί τους εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων πολλών με δεδομένο το παντελώς αφερέγγυο σύστημα εξουσίας.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου