Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
27/2/2024

Οι ανάγκες των παιδιών μας στο προσκήνιο

Κοινή ανακοίνωση των φορέων που εκπροσωπούν γονείς στα Βριλήσσια για τα οξυμένα προβλήματα υποδομών στα σχολεία της πόλης μας

Τους τελευταίους 12 μήνες, σχεδόν όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν τους γονείς των Βριλησσίων δημοσιεύουν ανακοινώσεις κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα οξυμένα πλέον προβλήματα που αντιμετωπίζει η μαθητική κοινότητα της πόλης μας. Έχουν γίνει αλυσιδωτές συναντήσεις με αρμόδιους φορείς επιδιώκοντας είτε την άμεση επίλυση των προβλημάτων ή, τουλάχιστον, την απόσπαση συγκεκριμένων χρονικών δεσμεύσεων. Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε πλέον σε όλους τους Βριλησσιώτες, καθώς η ανησυχία εντείνεται μετά και την πρώτη συνάντηση που είχε η Ένωση Γονέων με τη νέα Δημοτική Αρχή και την πληροφόρηση που πήραμε, αναφορικά με τις προθέσεις για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν ΟΛΗ τη σχολική κοινότητα. Προθέσεις που φαίνεται πως βάζουν για μία ακόμη φορά, σε δεύτερο πλάνο τις ανάγκες των παιδιών μας.

Συγκεκριμένα:

Μαθητικός Υπερπληθυσμός / Ανεπάρκεια σχολικών χώρων: Η νέα Δημοτική Αρχή δεν προσανατολίζεται σε κατασκευή 3ου Λυκείου. Να θυμίσουμε ότι κάτι τέτοιο, πέρα από ρητή προεκλογική δέσμευση της συγκεκριμένης παράταξης, αποτελεί ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κοντά 2 δεκαετίες τώρα, ασφαλώς και διαχρονική η ευθύνη για τη μη κατασκευή του. Κυρίως όμως αποτελεί επιτακτική κοινωνική ανάγκη, αφού τα Λύκεια είναι υπερκορεσμένα, κάτι που αποδεικνύεται τόσο από την καθημερινότητα των μαθητών όσο και από τα ίδια τα νούμερα (αριθμός μαθητών, προδιαγραφές σχολείων, χωρητικότητα αιθουσών) που σαν Ένωση έχουμε δώσει κατά καιρούς στη δημοσιότητα. Τουναντίον, η Δημοτική Αρχή μας ενημέρωσε ότι προσανατολίζεται στον σχεδιασμό κατασκευής επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας σε υπάρχοντα σχολικά κτίρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ήδη σοβαρά επιβαρυμένη ποιότητα της μαθητικής ζωής στα Λύκεια της πόλης μας.

Καταλληλότητα Σχολικών Υποδομών: Η Δημοτική Αρχή δεν ανέλαβε συγκεκριμένη χρονική δέσμευση για την απομάκρυνση των «προκάτ» αιθουσών όπου υπάρχουν. Ούτε καν για μία συγκεκριμένη σχολική μονάδα, το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, όπου οι ενστάσεις για την καταλληλότητα της αίθουσας είναι πολλές, με τον Σύλλογο Γονέων του εν λόγω σχολείου να στέλνει πρόσφατα νέα επιστολή απομάκρυνσης της συγκεκριμένης αίθουσας.

Ασφαλής μετακίνηση μαθητών: Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών συμπυκνώνεται πρωτίστως στο αίτημα κατασκευής πεζογέφυρας επί της Λ. Αναπαύσεως που θα διευκολύνει την ασφαλή μετάβαση μαθητών κυρίως προς το 3ο Γυμνάσιο, ώστε να αντιμετωπιστεί και το καίριο πρόβλημα ανισοκατανομής μαθητών. Θυμίζουμε ότι το 3ο Γυμνάσιο της πόλης μας έχει σχεδόν 100 μαθητές λιγότερους από το 1ο Γυμνάσιο όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ανεπάρκειας σχολικών χώρων. Ασφαλώς και κάθε πρόσθετη παρέμβαση - πιο έντονη διαγράμμιση διαβάσεων, δημιουργία νέων διαγραμμίσεων - είναι καλοδεχούμενη. Σε ό,τι αφορά όμως την πεζογέφυρα, παρόλο που υπάρχει μελέτη για κατασκευή που εξυπηρετεί τα σχολεία του Άνω Πατήματος στο ύψος της οδού Αλφειού, ο Δήμος πλέον προσανατολίζεται σε νέα μελέτη για κατασκευή της πεζογέφυρας σε άλλο σημείο (πρώην Ν. Βάση), εξέλιξη που εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, αλλά όχι τα σχολικά.

Προσεισμικός Έλεγχος Σχολικών Κτιρίων: Ενημερωθήκαμε προφορικά ότι έχει πραγματοποιηθεί 1οβάθμιος (οπτικός) έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες. Αυτή την ενημέρωση είχαμε και από τον προηγούμενο Δήμαρχο, χωρίς ωστόσο να έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το πόρισμα του ελέγχου. Η νέα Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε ότι θα μας αποστείλει γραπτή επιστολή περί της μη ύπαρξης αρνητικών ευρημάτων από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο, επιστολή που ακόμη αναμένουμε κι ευελπιστούμε πως είναι θέμα ημερών να την λάβουμε. Επίσης, υπάρχει η πρόθεση να προχωρήσει στα αρχαιότερα σχολεία και 2οβάθμιος έλεγχος, χωρίς ωστόσο να διατυπωθεί και για αυτό το αίτημα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αυξήσουμε την πίεση για να διαφανεί λύση των προβλημάτων. Καλούμε τη νέα Δημοτική Αρχή να σκύψει με τη σοβαρότητα που απαιτείται στα προβλήματα της σχολικής κοινότητας και να διατυπώσει συγκεκριμένες, ουσιαστικές, προτάσεις αναφορικά με τα ανωτέρω προβλήματα, σεβόμενη τις δεσμεύσεις που υπάρχουν.

Η ανησυχία των γονέων είναι διάχυτη όπως και η απαίτηση για τη δρομολόγηση λύσεων.Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων


readers  263


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;


Τα σχόλια σας...
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!1/4/2024 Χαρά Ροβίθη
Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θα έπρεπε να είναι παντού δεδομένο (το έχουν πχ. πολλές παλιότερες πολυκατοικίες που φαίνεται πως είναι "αόρατες"). Επίσης οι εξώστες/μπαλκόνια συχνά είναι στενά ή μικρά, κάτι που επίσης δεν συνάδει με κτίσματα φιλικά προς μια βιώσιμη διαμονή. Σε κάποιες περιοχές παρατηρείται το φαινόμενο να κόβουν το οικόπεδο στα δύο και να χτίζουν δύο πολυκατοικίες με κάλυψη οικοπέδου που πλησιάζει το 95% ή να βγάζουν τα μπαλκόνια σχεδόν στο ίδιο ύψος με το πεζοδρόμιο! Υπάρχουν και ορισμένα ζητήματα αισθητικής όπως πχ ότι το 80% των οικοδομών επιλέγει ως χρώμα το ασπρόμαυρο που, μαζί με τα παραπάνω, την οικοδομική έξαρση των τελευταίων ετών και μια ισχυρή (και γελοία) τάση για ομοιομορφία, καθιστούν τη γενικότερη εικόνα απελπιστική και γι αυτούς που μένουν και γι αυτούς που τη βλέπουν. Φιλικά Χαρά Ροβίθη


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου