Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
14/2/2024

Καυτή πατάτα

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Μου αρέσει το πράσινο στολισμένο στα κόκκινα με τις πορτοκαλιές και τις τσιντόνιες τούτη την εποχή και τις παπαρούνες στου Μαγιού τις μέρες . Όσο για τα αρώματα που κουβαλούν οι μέλισσες καθώς γυρίζουν από τη βοσκή βαριά φορτωμένες με γύρι και νέκταρ, μέσα σ' αυτά κολύμπησα στο οικογενειακό μελισσοκομείο που είχαμε κάποτε. Τζάμπα ευαισθησίες θα πείτε. Ε ναι, γιατί υπάρχουν και οι πυροσβέστες που δίνουν τη ζωή τους μέσα στο αεροπλάνο τους ή στην πύρινη λαίλαπα που τους κυκλώνει στην υπεράσπιση του πράσινου. Υπάρχουν και οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι που είδαν το βιός τους να πνίγεται και να καταστρέφεται από απανωτές αμέλειες κυρίως του γκουβέρνου μέσα στις πλημμύρες ή στις πυρκαγιές να γίνεται στάχτη.

Τα λέω, τα γράφω αυτά γιατί κι' εμείς οι Βριλησσιώτες μέσα στα κονάκια μας μικρά ή μεγάλα, με ένα φτωχό ή πλούσιο μεροκάματο ακόμη και οι απόστρατοι, οφείλουμε να μη κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Δίπλα μας στο Μάτι από φωτιά στο πράσινο εκατόμβη! Έγκλημα κατά συρροή. Στη σεισμογενή χώρα μας επανειλημμένα μετράμε θύματα από περιφρόνηση στην επιστήμη της στατικής. Στην πόλη μας η πολεοδομία δίνει συνέχεια ύψος και η υποβάθμιση της ζωής συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Χιλιάδες συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες φυλακίζονται και εκτίουν την ποινή τους σε κατ' οίκο περιορισμό μέχρι να σβήσουν. Σ' αυτό το καθημερινά και συνεχώς διογκούμενο δράμα, εγώ τουλάχιστο δεν συναινώ. Ελπίζω και άλλοι. Στη ζυγαριά, στο δίλημμα «φυλακισμένοι συμπολίτες μας ή πράσινο εική και ως έτυχε», απαντώ αναντίρρητα, «Όλοι οι συμπολίτες μας να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι» !

Αλλά στην κοινωνία μας που την διεκδικούμε δημοκρατική και στοιχειωδώς ευνομούμενη, τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι με ένα ναι ή ένα όχι, μανιχαϊστικά. Το πράσινο αν και χωρίς σοβαρό σχεδιασμό με αγαθή πρόθεση σε λάθος τόπο αρχικά φυτεύτηκε και ορμητικά μεγάλωσε, κυριολεκτικά ανατίναξε, αχρήστεψε τα πεζοδρόμια της πόλης μας και οφείλουμε συντεταγμένα με σύνεση και προοδευτικά να το απομακρύνουμε. Ταυτόχρονα κοντά του θα πρέπει να φυτευτούν άλλα δέντρα μη ζημιογόνα σε υπερεπάρκεια αναπλήρωσης και επιθυμητής ωφέλειας, έτσι που να κάνουν τα Βριλήσσια πρωτοπόρα στην πατρίδα μας όλη. Κάτι έχω γράψει σε προηγούμενα σημειώματά μου από λάθη μου, από επώδυνη πείρα, από μακρόχρονη παρατήρηση, από ανιδιοτελή αγάπη για τον δήμο μας.

Είμαστε, ζούμε σε αστικό χώρο κάτω από αυστηρούς κανόνες πολιτισμένης συμβίωσης και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Μόνο που αυτή η καυτή πατάτα στην οποία αναφέρομαι, βλέπω να περνάει από την μία δημοτική αρχή στην άλλη στα κουφά και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε... Δεν ισχυρίζομαι πως είναι το μόνο πρόβλημα στο δήμο μας αλλά πώς να το κάνουμε, είναι ένα από τα πρώτα και το χαλί είναι κοντό. Δεν φτάνει να το σκεπάσει.

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια.


readers  1324


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κωστής Παπαγιώργης
Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.


Τα σχόλια σας...
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο15/5/2024 Γιώργος Θωμάκος
Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη ( που δεν είναι λογιστής ή φοροτεχνικός). Και ως επιστέγασμα, ο Διοικητής της ο κύριος Πιτσιλής να κομπάζει ότι με την ηλεκτρονική διοίκηση έχει καταφέρει να μειωσει την προσέλευση του κοινού προς τις υπηρεσίες(αφού έχει πρώτα κλείσει όλες τις τοπικές εφορίες και έχει πάει τις υπηρεσίες στου διαόλου τη μάνα). Άλλη μία Ανεξάρτητη αρχή που "απολαμβάνει" την ανεξαρτησία της από το να λογοδοτεί στους πολίτες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανεχθω την "ανημπορια" αντίδρασης απέναντι σε τέτοιες.αυθαιρεσίες. Μετα απο δύο ενδικοφανεις προσφυγές (στις οποίες δικαιώθηκα) και ένα email διαμαρτυρίας στα διοικητή της ΑΑΔΕ σκοπεύω να στείλω αναφορά για τις δομικές παθογένειες της φορολογικής διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας στη Βουλή. Είναι σίγουρο ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και πολλοι αλλοι στην αντίστοιχη θέση. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι συλλογικά.
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν 7/5/2024 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαίως κάθε μέτρου που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εχόντων προσβάσεις στο κράτος). Θέλουμε σπίτια και δεν έχουμε γη; Δίνουμε ύψος, αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός που δημιουργείται έτσι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κανένας από αυτούς τους νεαρούς και νεοεμφανιζόμενους, αμερικανοσπουδαγμένους πολιτικούς με τον αέρα σαράντα καρδιναλίων δεν θα σπάσει το κεφάλι του προκειμένου να αντιμετωπίσει ριζικά ένα θέμα πριν η βόμβα σκάσει στα χέρια μας, εστιάζοντας στα αίτια. Θα κινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει και "τσιμέντο να γίνει". Διότι, αν η χώρα είχε διασώσει κάποιες πολιτικές προσωπικότητες και αν διέθετε πολιτικούς ικανούς να παράγουν πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα υπήρξε ο πρόσφατα εκλιπών Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάποιον θα ενδιέφερε αυτό το τρομαχτικό άνοιγμα ανάμεσα στα κέντρα και στις περιφέρειες, όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας των εκεί πληθυσμών με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και να μαραζώνει την ώρα που τα κέντρα ασφυκτιούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η κύρια γενεσιουργός αιτία των δυσλειτουργιών της πόλης. Χρειάζονται αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμόζονται μέτρα που επιβαρύνουν την κατάσταση στις πόλεις, σαν αυτά που συζητούνται, αλλά ταυτόχρονα και αναβάθμιση των υποδομών και της ζωής στην περιφέρεια, ώστε να συγκρατούνται οι πληθυσμοί τους εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων πολλών με δεδομένο το παντελώς αφερέγγυο σύστημα εξουσίας.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου