Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
5/2/2024

Όχι επ’ ονόματί μας

Με αφορμή όσα έγιναν στην εκδήλωση κοπής πίτας του Δήμου Βριλησσίων...

Έχουν γραφεί ήδη πολλά για την γιορτή – κοπή πίτας του Δήμου Βριλησσίων την περασμένη Κυριακή και για όσα έγιναν στη διάρκειά της. Από τις παρατάξεις του Δήμου, μόνον η «ΔΡΑΣΗ» ήταν απούσα. Έχουμε αποφασίσει, εδώ και χρόνια, να μην μετέχουμε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Όχι επειδή είμαστε ακατάδεχτοι ή ακοινώνητοι, αλλά γιατί δεν θέλουμε να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας καταστάσεις που καμία σχέση δεν έχουν, ούτε με «γιορτή», ούτε με «Δήμο», ούτε με «δημοκρατία». Και δεν τα θεωρούμε αυτά έκφραση «πολιτικού πολιτισμού», ούτε ευκαιρία για δηλώσεις και πολιτικά «πλασαρίσματα».

Το έχουμε πει πολλές φορές. Και προεκλογικά και με κάθε ευκαιρία: Ο Δήμος δεν μπορεί να κατανοηθεί παραγνωρίζοντας την πραγματικότητα εντός της οποίας λειτουργούμε. Ούτε αποσιωπώντας τον νοσηρό ρόλο του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, που είναι εδώ, δίπλα μας, αναπαράγεται στην αυτοδιοίκηση, φέρνει στην πόρτα μας τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες πρακτικές, την ίδια διαλυτική νοοτροπία που επικρατεί και στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό.

Αυτό έγινε την Κυριακή. Γιόρταζε η δημοτική αρχή και οι φίλοι της. Όχι ο Δήμος. Ήταν η γιορτή του «τώρα ήρθαμε εμείς στα πράγματα». Κι ας έγραφε η πρόσκληση «ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου...». Αναμενόμενο μέχρι ενός σημείου... Όπως και το ποιοι θα παρευρεθούν, ποιοι θα μιλήσουν, τι θα ειπωθεί. Και πόσα υπουργικά αυτοκίνητα θα σταθμεύσουν έξω από το Πνευματικό Κέντρο. Τους είχαμε ξαναδεί στις εκλογές. Σε τέτοιες εκδηλώσεις το κομματικό σύστημα επισφραγίζει σχέσεις, δικτυώσεις, υποχρεώσεις και σχεδιασμούς, υπενθυμίζει την ασφυκτική παρουσία του.

Αλλά εδώ το πράγμα ξέφυγε... Ούτε τα προσχήματα! Τι κι αν ήταν παρόντες μόνον κυβερνητικοί; Τι κι αν ο δημοσιογράφος – υποψήφιος ευρωβουλευτής ζητούσε «κανένα ψηφαλάκι»; Τι κι αν ο υπουργός μίλησε περισσότερο από τον δήμαρχο - διοργανωτή της εκδήλωσης; Σαν το σπίτι τους! Χάθηκε η επαφή με την πραγματικότητα και τον «σκοπό» της εκδήλωσης. Και απέμεινε, για μια ακόμη φορά, μόνο η δυσοσμία ενός πολιτικού συστήματος που προκαλεί αηδία και αποστροφή όπου εμπλέκεται, σε κάθε τι πολιτικό.

Σε ό,τι μας αφορά, τι να κάνουμε; Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, τουλάχιστον αυτά να μην γίνονται ανεκτά και εις το όνομά μας...


Γιάννης Τσούτσιας
Μαρίνα Παπαχριστοδούλου
Μάρκος Κρητικός
Δημοτικοί Σύμβουλοι Βριλησσίων με την «ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη»


readers  1534


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;


Τα σχόλια σας...
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!1/4/2024 Χαρά Ροβίθη
Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θα έπρεπε να είναι παντού δεδομένο (το έχουν πχ. πολλές παλιότερες πολυκατοικίες που φαίνεται πως είναι "αόρατες"). Επίσης οι εξώστες/μπαλκόνια συχνά είναι στενά ή μικρά, κάτι που επίσης δεν συνάδει με κτίσματα φιλικά προς μια βιώσιμη διαμονή. Σε κάποιες περιοχές παρατηρείται το φαινόμενο να κόβουν το οικόπεδο στα δύο και να χτίζουν δύο πολυκατοικίες με κάλυψη οικοπέδου που πλησιάζει το 95% ή να βγάζουν τα μπαλκόνια σχεδόν στο ίδιο ύψος με το πεζοδρόμιο! Υπάρχουν και ορισμένα ζητήματα αισθητικής όπως πχ ότι το 80% των οικοδομών επιλέγει ως χρώμα το ασπρόμαυρο που, μαζί με τα παραπάνω, την οικοδομική έξαρση των τελευταίων ετών και μια ισχυρή (και γελοία) τάση για ομοιομορφία, καθιστούν τη γενικότερη εικόνα απελπιστική και γι αυτούς που μένουν και γι αυτούς που τη βλέπουν. Φιλικά Χαρά Ροβίθη


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου