Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
22/12/2023

Μην ξεχαστείτε, αύριο έχει Επιτροπή Διαβούλευσης!

Για γέλια η απαξίωση -μέχρι κατάργησης- των δημοτικών θεσμών

«Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις (3) μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση. Η πρόσκληση κοινοποιείται στα μέλη με κάθε πρόσφορο μέσο επτά (7) εργάσιμες ημέρες πριν τη συνεδρίαση και περιλαμβάνει την ημερήσια διάταξη, τον τόπο, την ημερομηνία και την ώρα της συνεδρίασης και συνοδεύεται από εισήγηση επί των υπό συζήτηση θεμάτων. ... Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης διατυπώνει τη γνώμη της μετά από σχετική συζήτηση. Στην εισήγησή της αναγράφονται όλες οι γνώμες που διατυπώνονται».

Ακόμη μια αφορμή για... μειδιάματα, μας προσφέρει η απερχόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Βριλησσίων. Η υποχρεωτική πριν τον προϋπολογισμό συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, στην περίπτωσή μας, διότι εδώ Βριλήσσια, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα χρονικά, αύριο, Σάββατο (!) 23 Δεκεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, δηλαδή μόλις μια μέρα μετά την αποστολή της πρόσκλησης, η οποία εστάλη Παρασκευή πρωί 22/12/2023!

Βέβαια κι έτσι, ακόμη κι αν κανείς σκεφτόταν να «μελετήσει» τις εισηγήσεις και να παρευρεθεί στη συνεδρίαση, (που όλα δείχνουν ότι θα εξελιχθεί σε εικονική), θα ανακάλυπτε ότι δεν έχει σταλεί ο προϋπολογισμός, αλλά μόνο το τεχνικό Πρόγραμμα του 2024!

Αλλά τι σημασία έχει; Τι χρειάζονται οι διαβουλεύσεις; Και πότε, επί της ουσίας, πραγματοποιήθηκαν; Γι’ αυτό και ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση της σημερινής κυβέρνησης, που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά, καταργεί την Επιτροπή Διαβούλευσης.

Έτσι γίνεται στην πολιτική. Πρώτα κάτι απαξιώνεται στην πράξη και μετά αυτό παίρνει και νομοθετική μορφή.
Προς δόξαν της δημοκρατίας, βέβαια!


readers  1405


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;


Τα σχόλια σας...
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!1/4/2024 Χαρά Ροβίθη
Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θα έπρεπε να είναι παντού δεδομένο (το έχουν πχ. πολλές παλιότερες πολυκατοικίες που φαίνεται πως είναι "αόρατες"). Επίσης οι εξώστες/μπαλκόνια συχνά είναι στενά ή μικρά, κάτι που επίσης δεν συνάδει με κτίσματα φιλικά προς μια βιώσιμη διαμονή. Σε κάποιες περιοχές παρατηρείται το φαινόμενο να κόβουν το οικόπεδο στα δύο και να χτίζουν δύο πολυκατοικίες με κάλυψη οικοπέδου που πλησιάζει το 95% ή να βγάζουν τα μπαλκόνια σχεδόν στο ίδιο ύψος με το πεζοδρόμιο! Υπάρχουν και ορισμένα ζητήματα αισθητικής όπως πχ ότι το 80% των οικοδομών επιλέγει ως χρώμα το ασπρόμαυρο που, μαζί με τα παραπάνω, την οικοδομική έξαρση των τελευταίων ετών και μια ισχυρή (και γελοία) τάση για ομοιομορφία, καθιστούν τη γενικότερη εικόνα απελπιστική και γι αυτούς που μένουν και γι αυτούς που τη βλέπουν. Φιλικά Χαρά Ροβίθη


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου