Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
1/12/2023

Τοπίο σε διχασμό (μέρος 2ο)

Αυτοκρατορικός διχασμός και η ΑΕΚ της καρδιάς μας

Αυθαίρετη οπαδικο - ιστορική παρέμβαση στο ΤΟΠΙΟ ΣΕ ΔΙΧΑΣΜΟ επεκτείνει την εμβέλειά του στο αυτοκρατορικό Βυζάντιο ενδιαμέσως της Αρχαίας και Νεότερης εποχής του. Επιβάλλει, στην ομολογουμένως περιπετειώδη κατάβασή μας στο κοιμητήρι των διχασμών του Τοπίου, να κάνει μια μικρή αλλά ένδοξη στάση στη ρημαγμένη Κωνσταντινούπολη του 532 μ. Χ. λόγω της επανα – «Στάσης του Νίκα». Στην επικρατούσα εκρηκτική κατάσταση μεταξύ λαού και εξουσίας απαιτούνταν να πάρει θέση το αυτοκρατορικό ζεύγος Ιουστινιανός - Θεοδώρα και να επιλέξει μεταξύ των κομμάτων Κυανών ή Πρασίνων.

Εδώ να δείτε διχασμό με τον Ιουστινιανό λόγω αριστοκρατικής καταγωγής να είναι με τους Κυανούς και την Αγία Θεοδώρα (που εν τω μεταξύ άγιασε μετά τις εφηβικές αμαρτίες της) λόγω λαϊκής καταγωγής να είναι με τους Πρασίνους.

Με τέτοιον διχασμό στον αυτοκρατορικό θρόνο ενώθηκαν παρά τις δογματικές αντιθέσεις τους (μονοφυσίτες – ορθόδοξοι) τα κόμματα Κυανών και Πρασίνων. Η ενότητα στην κοινωνική βάση έδωσε αέρα στα μυαλά των εξεγερμένων που ενώ δεν άφηναν τίποτε όρθιο κατεδαφίζοντας την Κωνσταντινούπολη ζητούσαν και το …κεφάλι του αυτοκράτορα. Αυτός σώζεται χάρις την παρέμβαση της Αγίας Θεοδώρας που την ύστατη στιγμή κάνει το θαύμα της.

Προφανώς εκτελώντας θεϊκές επιταγές - τι Αγία θα ήταν άλλωστε -, δίνει την ευλογία της στον φοβερό και τρομερό στρατηγό Βελισάριο να λύσει τον διχασμό. Αυτός μάντρωσε στον ιππόδρομο Κυανούς και Πράσινους επαναστάτες κόβοντας τριάντα με σαράντα χιλιάδες όλα χριστιανικά κεφάλια και ...τέρμα ο διχασμός. Έτσι μένει το αυτοκρατορικό κεφάλι στο σώμα του και το σώμα στο θρόνο του,
... με την αυτοκρατορία να αντεπιτίθεται.

Ο Ιουστινιανός δοξάζοντας Χριστιανό Θεό – Αγίους - Αγίες και ισαπόστολο Βελισάριο για το θαύμα της σωτηρίας του γίνεται Μέγας αναδομώντας την Πόλη και την Αγιασοφιά εκ θεμελίων για να γίνει στα 537 μ. Χ. η παγκοσμίου φήμης Αγιασοφιά της καρδιάς μας όπως την ξέρουμε και την αγαπάμε εντελώς ιδιαίτερα εμείς οι σύγχρονοι κιτρινόμαυροι δικεφαλιστές του Νεότερου Τοπίου.
Λοιπόν, ας μην ξεχνάμε οι σύντροφοι Αεκτζίδες και ο οραματιστής πρόεδρός μας ότι: Στο μεγάλο θαύμα της Αγίας Θεοδώρας που με την ευλογία της στο στρατηγό Βελισάριο να λύσει όπως έλυσε τον διχασμό στην Πόλη, χρωστάμε την περίλαμπρη ΑγιαΣοφιά στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Στον πλανήτη ΑΕΚ σήμερα ήδη υπάρχει και δεν το συζητάμε ο φοβερός και τρομερός – το είπαμε - Βελισάριος σε τιγροειδή εκδοχή ενώ, με θέλημα Θεού έπεσε εξ ουρανού Αργεντινός Άγιος και πλέον, μένει το απλό θαύμα για το …μάντρωμα των ανταγωνιστών κυρίως Πρασίνων και Ερυθρών στον κιτρινόμαυρο «ιππόδρομο» με συνακόλουθο πρωταθλητισμό τουλάχιστον δέκα αιώνων... Αμήν...

Επίλογος διχαστικός
Αυτό το Τοπίο με την σπουδαιότερη ιστορία του κόσμου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την σκιά διχαστικών καταστάσεων. Η καθ’ εαυτού ιστορία του δεν διδάσκεται αρκούντως στα σχολεία όλων των βαθμίδων του καθώς νοθεύεται από άπειρους μύθους γύρω από αυτήν οπότε, διχάζεται κατ’ εξακολούθηση καθότι στη συλλογική μνήμη κατακάθονται ανάκατα ιστορία και μυθολογία ως …μυθιστόρημα!

Επίλογος του επίλογου ενωτικός
Αγαπητοί πολύχρωμοι αναγνώστες. Ας ανακράξουμε: Χαίρε Ανάδελφο Τοπίο, Ω Πανανθρώπινε Χριστιανέ Θεέ και Έλληνες Ολύμπιοι Θεοί κάντε ένα θαύμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ...


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΧΛΑΣ

* Τοπίο σε διχασμό, Μέρος 1ο: Κασελακικοί – Αντικασελακικοί: Η τεχνοτροπία των διχασμών
Φωτογραφία: Ο δικέφαλος αετός στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας. Μαρμάρινο ανάγλυφο του 1220. Πηγή: el.wikipedia.org/


readers  686


Σχόλια (1)


Δημήτρης Καλαμπούκας 2 Δεκ 2023, 12:37
Αγαπητά ξαδέλφια. Εάν, με θέλημα θεού, δεν έπεφτε εξ ουρανού ο εκ Ρωσίας ορμώμενος πόντιος Ιβάν ο τρομερός, να διαλύσει την ερυθρή «παράγκα», τώρα ο «δαφνοστεφανωμένος» έφηβος, εκ προοιμίου «διορισμένος» πρωταθλητής, θα πρωταγωνιστούσε ακόμα στον ιππόδρομο.
Ασπρόμαυροι δικεφαλιστές του Νεότερου Τοπίου, συνεχιστές μιας ουτοπίας, μιας διαρκής ανταρσίας που δεν ολοκληρώνεται ποτέ.
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;


Τα σχόλια σας...
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!1/4/2024 Χαρά Ροβίθη
Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θα έπρεπε να είναι παντού δεδομένο (το έχουν πχ. πολλές παλιότερες πολυκατοικίες που φαίνεται πως είναι "αόρατες"). Επίσης οι εξώστες/μπαλκόνια συχνά είναι στενά ή μικρά, κάτι που επίσης δεν συνάδει με κτίσματα φιλικά προς μια βιώσιμη διαμονή. Σε κάποιες περιοχές παρατηρείται το φαινόμενο να κόβουν το οικόπεδο στα δύο και να χτίζουν δύο πολυκατοικίες με κάλυψη οικοπέδου που πλησιάζει το 95% ή να βγάζουν τα μπαλκόνια σχεδόν στο ίδιο ύψος με το πεζοδρόμιο! Υπάρχουν και ορισμένα ζητήματα αισθητικής όπως πχ ότι το 80% των οικοδομών επιλέγει ως χρώμα το ασπρόμαυρο που, μαζί με τα παραπάνω, την οικοδομική έξαρση των τελευταίων ετών και μια ισχυρή (και γελοία) τάση για ομοιομορφία, καθιστούν τη γενικότερη εικόνα απελπιστική και γι αυτούς που μένουν και γι αυτούς που τη βλέπουν. Φιλικά Χαρά Ροβίθη


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου