Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
21/11/2023

Αναθεματισμένες συγκρίσεις...

του Μάρκου Κρητικού

21 Φεβρουαρίου 2022. Η Ρωσία αναγνωρίζει ως αυτόνομες τις δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Μετά από δυο ημέρες, αντιδρώντας αστραπιαία η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), επιβάλει την πρώτη δέσμη μέτρων κατά της Ρωσίας ως αντίποινα.
24 Φεβρουαρίου 2022. Η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία. Πριν καν πέσει η δεύτερη πιστολιά, στις 25 Φεβρουαρίου 2022, η Ε.Ε. επιβάλλει δεύτερη δέσμη μέτρων κατά της Ρωσίας ως αντίποινα.

Έκτοτε επιβλήθηκαν εννέα ακόμη δέσμες μέτρων κατά της Ρωσίας, συνολικά 11 δηλαδή, με αποκλεισμό τραπεζών στο διεθνές σύστημα, χρηματοπιστωτικούς αποκλεισμούς έως στραγγαλισμού, αποκλεισμούς εμπορικών συναλλαγών, δέσμευση 300 δις ευρώ Ρωσικού συναλλάγματος, αποκλεισμούς από προϊόντα τεχνολογίας, συνολικά 1700 μέτρα αποκλεισμού κατά της Ρωσίας.
Και αυτά μόνο η Ε.Ε.. ΟΙ ΗΠΑ επέβαλαν 3000 μέτρα ποινών και αποκλεισμών σε προϊόντα, υπηρεσίες και πρόσωπα! Αυτά ως τιμωρία για την «απρόκλητη» επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία συνοδευόμενα από κροκοδείλια δάκρυα ποταμούς για την άδικη επίθεση.

7 Οκτωβρίου 2023, επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Αμέσως μετά ξεκινά εκτεταμένη πολεμική επιχείρηση του Ισραήλ. Αεροπορικές επιδρομές, πυραυλικές επιθέσεις, με λυσσασμένη μανία χτυπούν αδιάκριτα εναντίον σχολείων, νοσοκομείων, δρόμων, καταυλισμών προσφύγων, διαδρόμων διάσωσης, λιμανιών. Ερείπια παντού. Πάνω από 12.000 Παλαιστίνιοι νεκροί μέχρι σήμερα και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες.

Ας δούμε την αντίδραση της πολιτισμένης Δύσης: Αρχικά ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης της Χαμάς και ολόθερμη υποστήριξη του Ισραήλ και στο δικαίωμά του στην «αυτοάμυνα». Αυτοάμυνα επικαλούνταν και όταν ο επιτιθέμενος ήταν μόνο το Ισραήλ. Όταν το μακελειό γενικεύτηκε κι έπρεπε να διασωθούν τα προσχήματα η στάση ήταν: Ναι αυτοάμυνα, αλλά με μέτρο κι αυτοσυγκράτηση. Τι κακόγουστο θέατρο που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας καθημερινά... Για να πειστούμε, να συγκατατεθούμε ή σε τελική ανάλυση να το «καταπιούμε».

Ποιος θεός όμως δέχεται και δικαιολογεί 5000 θανάτους παιδιών, 4000 θανάτους γυναικών, δεκάδες θανάτους νεογέννητων και ασθενών στην εντατική;

Τώρα όποιος αφελής συγκρίνει τη στάση που κρατάει η Δύση σε Ρωσία και Ισραήλ και περιμένει μέτρα και ποινές εναντίον του Ισραήλ, 40 ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, ε τότε είναι ανιστόρητος. Διότι το Ισραήλ είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, ξέρετε, Intel, Microsoft, IBM, Cisco systems, Motorola.

Μέτρα; Άκου εκεί μέτρα!

Όμως είπαμε... αυτοσυγκράτηση και διερωτώμαι εγώ ο αδαής. Αν αυτό είναι αυτοσυγκράτηση δηλαδή το ξεθεμελίωμα, η ολοκληρωτική πλήρης κι ανεπανόρθωτη καταστροφή μιας ολόκληρης περιφέρειας διοίκησης, η απάθεια μπροστά σε απερίγραπτη κι ανείπωτη δυστυχία και θανατικό τότε τι άλλο χειρότερο μένει; Βλέπουμε, δεν έχει μείνει πιά πέτρα πάνω στην πέτρα.

Όμως ο πολιτισμένος κόσμος αναμασάει, παπαγαλίζει τις εντολές Μπάιντεν. Αυτοσυγκράτηση, δηλαδή κλείσιμο του ματιού στον επικυρίαρχο που σαφώς εννοεί: συνεχίστε, δώστε την «Τελική λύση», όπως ο Χάιντριχ.

Στη συνέχεια το έπος της φρίκης στα μάτια των παιδιών, της βίας, της καταισχύνης της υποκρισίας και της κατάπτωσης. Ναι ξέρω, συμφέροντα, κέρδη, γεωπολιτική ισχύς, όμως ... πώς τους αφήνουμε;
Πώς κοιμόμαστε;
Πώς δεν ξεσηκώνεται ένα παγκόσμιο ουρλιαχτό, εφιάλτης στον ύπνο τους;
Σταματήστε πιά! Σταματήστε πιά!

Φυσικά κανείς δεν πιστεύει πως «όλα εδώ πληρώνονται», όμως θα έλθει η μέρα, δεν μπορεί, θα έλθει η μέρα «που τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση».
Ακόμα κι αν είναι όνειρα ενός μικρού παιδιού στην Παλαιστίνη.


Μάρκος Κρητικός
Δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων με την ΔΡΑΣΗ


readers  854


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κωστής Παπαγιώργης
Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.


Τα σχόλια σας...
Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!18/6/2024 Τασία Μάρη
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρέμβαση της Δράσης για μια άλλη Πόλη. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό σημείο του άρθρου, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους , είναι το παρακάτω: " ....Είναι γνωστό το φαινόμενο, ξαφνικά όλοι οι Δήμοι να βάζουν όργανα γυμναστικής στα πάρκα τους, όλοι να αλλάζουν τους λαμπτήρες οδοφωτισμού τους με Led, όλοι να εγκαθιστούν υπόγειους κάδους συμπίεσης απορριμμάτων, όλοι να εκπονούν Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας, όλοι να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εγκαθιστούν δωρεάν σταθμούς φόρτισης, ναι, ζούμε σε έναν οικολογικό κόσμο που κινείται συντονισμένα και βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Εκεί το χρήμα, εκεί πρωταγωνιστεί και η Αυτοδιοίκηση!...." Δυστυχώς, από την .... Τοπική Αυτοδιοίκηση, το δεύτερο συνθετικό είναι δυστυχώς όρος κατ΄ ευφημισμόν......
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο15/5/2024 Γιώργος Θωμάκος
Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη ( που δεν είναι λογιστής ή φοροτεχνικός). Και ως επιστέγασμα, ο Διοικητής της ο κύριος Πιτσιλής να κομπάζει ότι με την ηλεκτρονική διοίκηση έχει καταφέρει να μειωσει την προσέλευση του κοινού προς τις υπηρεσίες(αφού έχει πρώτα κλείσει όλες τις τοπικές εφορίες και έχει πάει τις υπηρεσίες στου διαόλου τη μάνα). Άλλη μία Ανεξάρτητη αρχή που "απολαμβάνει" την ανεξαρτησία της από το να λογοδοτεί στους πολίτες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανεχθω την "ανημπορια" αντίδρασης απέναντι σε τέτοιες.αυθαιρεσίες. Μετα απο δύο ενδικοφανεις προσφυγές (στις οποίες δικαιώθηκα) και ένα email διαμαρτυρίας στα διοικητή της ΑΑΔΕ σκοπεύω να στείλω αναφορά για τις δομικές παθογένειες της φορολογικής διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας στη Βουλή. Είναι σίγουρο ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και πολλοι αλλοι στην αντίστοιχη θέση. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι συλλογικά.
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν 7/5/2024 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαίως κάθε μέτρου που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εχόντων προσβάσεις στο κράτος). Θέλουμε σπίτια και δεν έχουμε γη; Δίνουμε ύψος, αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός που δημιουργείται έτσι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κανένας από αυτούς τους νεαρούς και νεοεμφανιζόμενους, αμερικανοσπουδαγμένους πολιτικούς με τον αέρα σαράντα καρδιναλίων δεν θα σπάσει το κεφάλι του προκειμένου να αντιμετωπίσει ριζικά ένα θέμα πριν η βόμβα σκάσει στα χέρια μας, εστιάζοντας στα αίτια. Θα κινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει και "τσιμέντο να γίνει". Διότι, αν η χώρα είχε διασώσει κάποιες πολιτικές προσωπικότητες και αν διέθετε πολιτικούς ικανούς να παράγουν πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα υπήρξε ο πρόσφατα εκλιπών Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάποιον θα ενδιέφερε αυτό το τρομαχτικό άνοιγμα ανάμεσα στα κέντρα και στις περιφέρειες, όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας των εκεί πληθυσμών με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και να μαραζώνει την ώρα που τα κέντρα ασφυκτιούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η κύρια γενεσιουργός αιτία των δυσλειτουργιών της πόλης. Χρειάζονται αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμόζονται μέτρα που επιβαρύνουν την κατάσταση στις πόλεις, σαν αυτά που συζητούνται, αλλά ταυτόχρονα και αναβάθμιση των υποδομών και της ζωής στην περιφέρεια, ώστε να συγκρατούνται οι πληθυσμοί τους εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων πολλών με δεδομένο το παντελώς αφερέγγυο σύστημα εξουσίας.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου