Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
19/11/2023

Στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube το πρώτο μάθημα με την Ιωάννα Τσιβάκου

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, 7.00μ.μ. το δεύτερο μάθημα

Στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube το πρώτο μάθημα της σειράς μαθημάτων που διοργανώνει η ΔΡΑΣΗ με την καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Οργανώσεων και Θεσμών Ιωάννα Τσιβάκου υπό τον τίτλο: ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ - Επεξηγήσεις βασικών εννοιών της κοινωνιολογίας.

Τα μαθήματα, τα οποία αναφέρονται σε επίλεκτες έννοιες των κοινωνικών επιστημών και ιδίως της κοινωνιολογίας διεξάγονται κάθε Δευτέρα στις 7.00 μ.μ. στα γραφεία της ΔΡΑΣΗΣ, (Πάρνηθος 21, Βριλήσσια) και μεταδίδονται και διαδικτυακά ύστερα από λίγες ημέρες.

Η διάρκεια του μαθήματος διαρκεί 45 λεπτά και ακολουθούν ερωτήσεις και διευκρινίσεις. Σκοπός είναι να αναλυθούν ορισμένοι κοινωνιολογικοί όροι που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας επικοινωνίες, χωρίς να αντιστοιχούν στην πραγματική τους σημασία.

Στο πρώτο μάθημα της 13ης Νοεμβρίου 2023 επιχειρήθηκαν απαντήσεις στο τι είναι η κοινωνία, τι πραγματεύεται η κοινωνιολογία και τι ο ιδιαίτερος κλάδος της πολιτικής κοινωνιολογίας. Στη συνέχεια προσεγγίστηκαν ορισμένες έννοιες που έχουν προταθεί κατά καιρούς ως συστατικά της κοινωνίας, όπως η έννοια της κοινωνικής σχέσης και της κοινωνικής δράσης.

Στο δεύτερο μάθημα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου θα συζητηθούν:
1. Η κοινωνία ως σύστημα. Ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε αυτοαναφερόμενα μέρη ή υποσυστήματα: ενότητες λειτουργιών, οργανώσεις, κοινωνικές σχέσεις.
2. Η επικοινωνία μεταξύ των μερών της κοινωνίας.
3. Εστίαση στις κοινωνικές σχέσεις.

Και αυτό το μάθημα θα είναι διαθέσιμο σε λίγες ημέρες στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ
στο YouTube: (εγγραφείτε στο κανάλι μας!)


Πληροφορίες: Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. Τα μαθήματα δεν έχουν οικονομική συμμετοχή.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη


readers  523


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;


Τα σχόλια σας...
Ο κοινοβουλευτισμός και ο κομματισμός στην αποικία11/11/2023 Τασία Μάρη
Αφοριστικό άρθρο." Η αριστερά συγκυριακά αυξομειώνει τα ποσοστά της, κάνει και άλματα που μένουν αιωρούμενα.Καταγγελιομανής, απόλυτα προβλέψιμη, ευνοεί το σύστημα εξουσίας που με δεξιοαριστεροκεντρώες κυβερνήσεις, εκτονώνει τις κρίσεις απογοητεύοντας όσους ποντάρουν σε προεκλογικές εξαγγελίες. Η δημόσια προβολή και παρουσία σε κάθε είδους έδρανα αποδείχτηκαν τυράκια στις φάκες της συστημικής ενσωμάτωσης....Η Δεξιά ασκεί καθαρή ταξική πολιτική ενώ η Αριστερά διαβρωμένη από την μικρομεσαία τάξη υποταγμένη στους θολούς παραπολιτικούς ιδεολογισμούς της, προσαρμόζει την δομή και λειτουργία των κομμάτων της που είναι πλέον «μαζικοί φορείς» με στόχο την εξουσία..... " Όλοι, δηλαδή στο ίδιο τσουβάλι; Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διαλύεται και να έχει χάσει τον αριστερό του προσανατολισμό, αλλά υπάρχει το ΚΚΕ. Και μπορεί η γλώσσα του να είναι "ξύλινη" και ίσως "μονότονα καταγγελτική", αλλά ποιός αμφισβητεί ότι λέει μεγάλες αλήθειες , που δυστυχώς επιβεβαιώνονται πάντα......


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2023 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου