Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
15/11/2023

Πάλι τα τανκς, πάλι η Ελευθερία ζητούμενο

50 Χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Γκρεμίζοντας τον φράχτη της σαρκός
μας στρίμωξαν αδιέξοδους, ενόμισαν,
στο παραπέντε της νυκτός τα ερπυστριοφόρα
και ’μείς ανυψωθήκαμε, λοιπόν, κατακορύφως
σαν δείκτες προς τις δώδεκα η ώρα του φωτός.


(Ενόμισαν, Στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, Κώστας Βρεττός, «Ανεπανόρθωτα»)


50 χρόνια μετά, θερμαίνονται οι δίαυλοι, φωτίζονται οι μεγάλες στιγμές, αναδρομές, φορτίσεις, αναστοχασμοί. Και όλα δένονται με την Παλαιστίνη, πώς αλλιώς, πάλι τανκς, πάλι η Ελευθερία ζητούμενο, γι’ αυτήν θα πορευτούμε αύριο.

50 χρόνια μετά,
οι αναλύσεις στέρεψαν, βάρυναν, άδειασαν τα λιβανιστήρια. Η φλόγα θαμπή. Να πάμε παρά κάτω, πέρα από τα τετριμμένα, τα επετειακά, τα άνευρα, τα υποκριτικά, τα αβαθή. Να αγγίξουμε τα ουσιώδη, τα ζωοποιά. Να βρούμε τι «παίζεται» και τι μας παρακινεί. Να το κρατήσουμε ζωντανό.

50 χρόνια μετά, θα αφήσουμε πάλι ένα λουλούδι, θα πούμε ένα σύνθημα, η διάθεση για αντίσταση θα ζωντανέψει. Θα αλλάξουμε ματιές. Και μετά θα δούμε...

Αν θα καταφέρουμε να γράψουμε ένα δικό μας κομμάτι Ιστορίας και Υπερηφάνειας. Αυτό που οφείλουμε. Αυτό που μας αναλογεί.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη


Η ΔΡΑΣΗ συμμετέχει στην συγκέντρωση και πορεία για τα 50 Χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Παρασκευή 17 Νοέμβρη, 16:30’
Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Κλαυθμώνοςreaders  642


Σχόλια (1)


Τάκης Μάτσας ''50 χρόνια μετά την εξέγερση'' 17 Νοε 2023, 23:57
Ήμασταν 20 χρονών και γίναμε 70! ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!! ''Κρατάω το στόμα μου κλειστό, τα χείλη μου ματώσανε κι αυτοί που μας προδώσανε ανέραστοι να μείνουν. Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε, αυτό έχω μόνο να τους πω. ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ των εραστών δε σβήνουν''
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;


Τα σχόλια σας...
Ο κοινοβουλευτισμός και ο κομματισμός στην αποικία11/11/2023 Τασία Μάρη
Αφοριστικό άρθρο." Η αριστερά συγκυριακά αυξομειώνει τα ποσοστά της, κάνει και άλματα που μένουν αιωρούμενα.Καταγγελιομανής, απόλυτα προβλέψιμη, ευνοεί το σύστημα εξουσίας που με δεξιοαριστεροκεντρώες κυβερνήσεις, εκτονώνει τις κρίσεις απογοητεύοντας όσους ποντάρουν σε προεκλογικές εξαγγελίες. Η δημόσια προβολή και παρουσία σε κάθε είδους έδρανα αποδείχτηκαν τυράκια στις φάκες της συστημικής ενσωμάτωσης....Η Δεξιά ασκεί καθαρή ταξική πολιτική ενώ η Αριστερά διαβρωμένη από την μικρομεσαία τάξη υποταγμένη στους θολούς παραπολιτικούς ιδεολογισμούς της, προσαρμόζει την δομή και λειτουργία των κομμάτων της που είναι πλέον «μαζικοί φορείς» με στόχο την εξουσία..... " Όλοι, δηλαδή στο ίδιο τσουβάλι; Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διαλύεται και να έχει χάσει τον αριστερό του προσανατολισμό, αλλά υπάρχει το ΚΚΕ. Και μπορεί η γλώσσα του να είναι "ξύλινη" και ίσως "μονότονα καταγγελτική", αλλά ποιός αμφισβητεί ότι λέει μεγάλες αλήθειες , που δυστυχώς επιβεβαιώνονται πάντα......


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2023 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου