Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
18/6/2022

Συμβολικός αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φυλής τη Δευτέρα 20 Ιουνίου

Να διακοπεί η κατασκευή νέων μονάδων στη Φυλή. Ο Συντονισμός Αιρετών στηρίζει την απόφαση του Δ.Σ. του Δ. Πετρούπολης.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ* στηρίζει τις κινητοποιήσεις τις οποίες αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης και θα συμμετέχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας 20-6-2022 στη χωματερή της Φυλής.

Καταγγέλλει στους πολίτες της Αττικής την απαράδεκτη πολιτική της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ και του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη που προωθεί την καύση ακόμα και των σύμμεικτων απορριμμάτων σε συμφωνία με την Κυβέρνηση και τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα στο χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η μέθοδος της καύσης είναι περιβαλλοντικά καταστροφική και πολύ ακριβή. Υπονομεύει στην πράξη κάθε προσπάθεια αύξησης της ανακύκλωσης διότι η απόσβεση των πανάκριβων εργοστασίων καύσης απαιτεί την τροφοδότησή τους για πολλές δεκαετίες με τεράστιες εγγυημένες ποσότητες απορριμμάτων.

Δεν φτάνει η ακρίβεια στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, δε φτάνει που πληρώνουμε το τέλος ανακύκλωσης στα συσκευασμένα προϊόντα που αγοράζουμε, θα χαρατσωθούμε επιπλέον για να χρηματοδοτήσουμε ένα σύστημα που εμποδίζει την πραγματική ανακύκλωση.

Ήδη μετά την επιβολή του "τέλους ταφής" οι δημότες θα επιβαρυνθούν μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών , την αύξηση της χρέωσης του κόστους διαχείρισης στους δήμους ανά τόνο απορριμμάτων από τα 45 ευρώ το 2020 σε 53 το 2021 , 73!! εφέτος και 88 τα επόμενα χρόνια.

Αντί για το κλείσιμο της Φυλής που υπόσχονταν οι διοικήσεις της Περιφέρειας διαχρονικά (Δούρου-Πατούλης) βλέπουμε:

- Να αποδεικνύεται ένα μεγάλο ψέμα η μεταβατικότητα των δραστηριοτήτων στη Φυλή (Αποτεφρωτήρας Νοσοκομειακών Απορριμμάτων, ΕΜΑΚ, Καύση βιοαέριου, Επεξεργασία στραγγισμάτων) αφού ήδη έχουν επεκταθεί οι συμβάσεις μέχρι το 2047.

- Να έχει ολοκληρωθεί η Α' φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή με ΣΔΙΤ των μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που θα εξυπηρετούν τον Κεντρικό Τομέα και τον Πειραιά για τα επόμενα 27 χρόνια, στις περιοχές της Φυλής και του Σχιστού αντίστοιχα, ύψους 740 εκ. ευρώ.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ, ήδη από τη συγκρότηση του το 2016, τάσσεται υπέρ της αποκεντρωμένης δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση των οργανικών και την επαναχρησιμοποίηση.

Καλεί τους τους πολίτες της Αττικής να ενημερωθούν και να απαιτήσουν να εφαρμοσθεί ένα περιβαλλοντικά φιλικό δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων που δεν θα είναι ακόμα μια ευκαιρία για τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα να αποκομίσουν τεράστια κέρδη σε βάρος τους- στο όνομα της "πράσινης ανάπτυξης"- με τις ευλογίες της Κυβέρνησης και της Περιφερειακής Αρχής.

Συντάσσεται με τις αποφάσεις του δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης και απαιτεί να μπει τέλος στην κοροϊδία και την αδιαφορία για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.


Πηγή: https://petroupoli.gov.gr/2022/06/18/sigentrosi-apokleismou-xomateris/

* Ο Συντονισμός Αιρετών είναι μια συλλογικότητα που συσπειρώνει ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού από όλη τη χώρα. Δημιουργήθηκε το 2016, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, για μια αντιμνημονιακή ριζοσπαστική εναλλακτική πορεία της Αυτοδιοίκησης.


readers  198


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Εκ του σύνεγγυς
Όλα τα δώρα ο Αύγουστος τα έφερε. Το κόκκινο του έρωτα και της φωτιάς. Το μαύρο της προσφυγιάς και του θανάτου. Το γαλανό της Αμμοχώστου και της προδοσίας. Και το λευκό της αθωότητας και της απελπισίας. Όλα τα χρώματα από τον Αύγουστο τα πήρανε κι αφήσανε ασπρόμαυρα τα καλοκαίρια.


Τα σχόλια σας...
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο23/6/2022 Γιάννης Παρασκευόπουλος
Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2022 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου