Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
11/6/2022

Αγιά Μαρίνα

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Το δέντρο το γνωρίζουμε απ’ τον καρπό του. Και τι καρπούς άφησε ο συχωρεμένος ο κύρης σου κυρά Ρωξάνη μου, μου λες; Τι;

Πέντε παλιοβιβλία που δεν τα καταλάβαινε κανείς πέρα απ’ την κεφαλή του. Ούτε γυναίκα, ούτε μωρά - ο μωρός - τι να πάρει, τι ν’ αφήσει ο καταφρονημένος.

Εσύ τα νιώθεις καλλίτερα γι’ αυτό και στα λέγω. Τόσα χρόνια στη δούλεψή του, οικονόμα του, τονε ξέρεις πιότερο απ’ όλους, κι απ’ τη καλή κι απ' τη στραβή του.

Παράξενος, μονόχνοτος και νεραϊδοπαρμένος σ' όλη του τη ζήση.

Με το ζόρι, με το στανιό να σου πει ένα λόγο, μια κουβέντα, άμα δε σε κοίταζε έτσι στα μουγκά, με τα όλο ειρωνεία και ξιπασιά, γκριζογάλανα εωσφορικά μάτια του. Μιαν αδερφή μονάχα - τη θυμάσαι τη Τασούλα; - ποιος να τη θυμάται πια τη δόλια, και της έφαγε τα συκώτια με τη στριμάδα του και τη μισαθρωπιά του. Την ξαπόστειλε κι αυτή πριν την ώρα της, κι απόμεινε σα το βράχο να τρώγεται με τα σωθικά του.

Τι με κοιτάς; Έχω άδικο;

Μα ήταν λόγος κι αυτός που της είπε ο αφορισμένος, τότε που η άμοιρη δεν υπόγραφε να δοθεί το κτήμα... Ήταν λόγος; " Ούτε τα κόκκαλά μας να μην ανταμωθούν, στον αιώνα τον άπαντα".

Φτου, να πάρει ο διάολος κι ανατρίχιασα, να, πως να στο πω, ώρες - ώρες θαρρώ πως καλά και τη μάνα του τη λέγανε Μαρίνα, κι έτσι μου θυμίζει την Αγία, που στο εικόνισμα κρατεί τον έξω από δω απ’ τα κέρατα. Έτσι, καλά κι άξια τα 'χει ταιριαγμένα ο Κύριος, εμείς δε τα νοούμε. Όλα είναι καλά κι άγια καμωμένα, βάση της βουλής και του νόμου Του.

Ας πάει στα καζάνια, δε με μέλλει, κι όσο για τις παλιοφυλλάδες που με ρώτηξες, μη κάθεσαι και χολοσκάς, ριξ' τις στη πυροσιά, να φανεί κι η χρησιμάδα τους.ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ


readers  352


Σχόλια (1)


Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 12 Ιουν 2022, 14:00
Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Εκ του σύνεγγυς
Όλα τα δώρα ο Αύγουστος τα έφερε. Το κόκκινο του έρωτα και της φωτιάς. Το μαύρο της προσφυγιάς και του θανάτου. Το γαλανό της Αμμοχώστου και της προδοσίας. Και το λευκό της αθωότητας και της απελπισίας. Όλα τα χρώματα από τον Αύγουστο τα πήρανε κι αφήσανε ασπρόμαυρα τα καλοκαίρια.


Τα σχόλια σας...
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο23/6/2022 Γιάννης Παρασκευόπουλος
Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2022 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου