Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
15/5/2022

Lyubov

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

" Όποιος δεν ξέρει να κάνει Έρωτα κάνει Πόλεμο! "
Ξεφώνιζε μεθυσμένος ο πατέρας της Λιούμπα στα κυριακάτικα τραπέζια, όπου μαζεύονταν όλη η οικογένεια και τρωγοπίνοντας ρίχνονταν στο τραγούδι.
Κι αυτή η φράση κόλλησε στο μυαλό της, όπως η μορφή του πατέρα της, το γέλιο του, κι η δυνατή, ζεστή αγκαλιά του.

... Κάνει Πόλεμο! Σήμανε το πρωινό σα καμπάνα, όταν της πήραν το λατρεμένο μοναχοπαίδι της, να το σύρουν στο μέτωπο, ν' αμαυρώσει τα νιάτα του και την ανθρωπιά του.

Οι μέρες μπλέκονταν βασανιστικά με νύχτες, αξεχώριστες σα καλαμιές που τις ζώνει ο άνεμος, κι έφταναν τα νέα σμήνη από πληγωμένα πουλιά, που μέσα στην αντάρα της καταστροφής φτεροκοπούσαν να φέρουν το μήνυμα, κι αλαφρωμένα να ησυχάσουν.

Έτσι έπεσε ένα πουλί στην πόρτα της, κι αφήνοντας το μήνυμα ξεψύχησε.
Η Λιούμπα το πήρε στα χέρια της και ραίνοντάς το με δάκρυα βουβά, απ' τα πιο ιερά πηγάδια της καρδιάς της γονάτισε:

" Σ' ευχαριστώ Κύριε, σ' ευχαριστώ που πήρες το παιδί μου, και δεν το άφησες να πληγώσει κι άλλον άνθρωπο."


ΠΊΝΑΚΑΣ: Λουκάς Γεραλής (1875-1958), Ανάβοντας το καντήλι.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ


readers  415


Σχόλια (1)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 18 Μαϊ 2022, 15:35
Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Εκ του σύνεγγυς
Όλα τα δώρα ο Αύγουστος τα έφερε. Το κόκκινο του έρωτα και της φωτιάς. Το μαύρο της προσφυγιάς και του θανάτου. Το γαλανό της Αμμοχώστου και της προδοσίας. Και το λευκό της αθωότητας και της απελπισίας. Όλα τα χρώματα από τον Αύγουστο τα πήρανε κι αφήσανε ασπρόμαυρα τα καλοκαίρια.


Τα σχόλια σας...
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο23/6/2022 Γιάννης Παρασκευόπουλος
Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2022 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου