Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
18/11/2021

Οι αρνητές του Πολυτεχνείου

της Μαρίνας Παπαχριστοδούλου

Οι αρνητές. Του κορωνοϊού, της μάσκας, του εμβολίου. Οι αρνητές της απογραφής. Αλλά κυρίως οι αρνητές του Πολυτεχνείου. Μόνιμοι σταθεροί, χρόνια τώρα, ξεσάλωσαν πάλι. Χωρίς πρωτοτυπία κανενός είδους στα επιχειρήματα τους. Υπήρξε, δεν υπήρξε, ήταν χολιγουντιανή παράσταση; Αμ οι νεκροί; Ήταν πραγματικοί ή ηθοποιοί; Υπήρξαν; Δεν υπήρξαν; Και αν υπήρξαν πόσοι ήταν; Και ήταν μέσα η έξω; Και τι ήθελαν μικρά παιδιά τέτοια ώρα έξω από το σπίτι τους; Γονείς δεν είχε ο Διομήδης Κομνηνός;

Και γιατί παρακαλώ να είναι αργία, αναρωτιέται η εθνική μας Σώτη και απαιτεί την άμεση κατάργηση της. Άλλοι, πολλοί, έχουν πρόβλημα με τους αριστερούς. Πολύ επίμονοι είναι. Και τους πέφτει πλέον λόγος; Μήπως ήταν και εκεί; Αυτοί μόνο να καπηλεύονται ξέρουν. Τι στο διάβολο, πάλι θα μας χαλάσουν τη σούπα;

Κι εγώ;

Αλήθεια δεν με πειράζει που τα λένε. Τους συνήθισα. Δήθεν δημοκράτες, στην ουσία να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προσπαθούν. Μισούν το λαό και ό, τι προέρχεται από αυτόν. Αλλά ενοχλούμαι που τα τελευταία χρόνια βρίσκουν ανταπόκριση σε νεαρά παιδιά. Γιατί μεγαλώνει μια γενιά που δεν ξέρει για αυτή την εξέγερση και δεν μαθαίνει.

Το σχολείο αδιαφορεί. Μια τυπική παρουσία ήταν οι χθεσινές γιορτές. Πάνε οι ομιλίες, οι παραστάσεις, οι εκθέσεις που συνηθίζονταν τις πρώτες δεκαετίες. Τότε που θεωρούνταν ότι υπηρετούσε το εθνικό μας αφήγημα. Τώρα μάλλον πρέπει να το υποβαθμίσουμε, να το ξεχάσουμε. Τι τους χρειαζόμαστε τους ήρωες, τι μας προσφέρουν οι εξεγέρσεις; Ήδη οι «βάρβαροι» και ήλθαν και νομοθέτησαν, που θα έλεγε και ο Καβάφης.


(Στη φωτογραφία, ένα παράδοξο (;) της, φύσης έξω από στο στέκι-βιβλιοθήκη της Δράσης. Δύο μουριές, η μία δίπλα στην άλλη. Η μία καταπράσινη, η άλλη κιτρίνισε. Άραγε, αυτές υπάρχουν;)readers  180


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Αλμπέρ Καμύ
Υπάρχουν στους ανθρώπους περισσότερα πράγματα να θαυμάσουμε, παρά να περιφρονήσουμε.


Τα σχόλια σας...
Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Κοντογιώργης στα Βριλήσσια 7/11/2021 Δημήτρης Καλαμπούκας
Δύο χρόνια μετά την ομιλία του κ. Κοντογιώργη, την οποία παρακολούθησα δια ζώσης, είδα ξανά το βίντεο, τα ερωτήματα παραμένουν: Δημοκρατία ή εκλόγιμη μοναρχία; Γενικό συμφέρον ή το συμφέρον της κοινωνίας; Πολιτική ως φαινόμενο ή ως θέσμιση; Ποιο είναι σήμερα το αξιακό σύστημα της κοινωνίας; Πως αντιλαμβανόμαστε το ρόλο της κοινωνίας, ως ιδιώτη ή ως εταίρο της κοινωνίας; Τι είναι ο Δημοσκοπικός Δήμος, και γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε επίπεδο δήμου ή γειτονιάς; Τι ακριβώς σημαίνει μεταβολή της Πολιτείας; Γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή των πολιτών, τη στιγμή που συντελείται ένας βίαιος κοινωνικός μετασχηματισμός; Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Πριν αρχίσουμε να αναζητούμε τις Απαντήσεις, δεν αρκεί μόνο να προβάλουμε τις Αρνήσεις, μα και να συστηματοποιήσουμε τις καίριες Ερωτήσεις, οι οποίες, όταν δεν είναι ξεκάθαρες, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητούνται στις αντιρρήσεις των άλλων. Αυτό είναι μια διαρκής διαδικασία που προϋποθέτει τη διαλογική συζήτηση των εμπλεκόμενων υποκειμένων, όπου πρέπει να μιλήσεις αλλά και να ακούσεις. Όχι την αντιπαράθεση/διαλογικό μονόλογο, όπου ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει αλλά απορρίπτει τον άλλον, χωρίς καν να τον ακούει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος σε κανένα επίπεδο.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2021 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου