Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
7/11/2021

Θύμα φασιστική επίθεσης o Ορέστης Ηλίας

O πρώην δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων δέχτηκε άνανδρη επίθεση το βράδυ της Παρασκευής στου Ψυρρή

Θύμα του τραμπουκισμού της Χ.Α. έπεσε το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα ο Ορέστης Ηλίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια».

Τέτοιου είδους γεγονότα είναι βέβαια απαράδεκτα και καταδικαστέα. Η κοινωνία οφείλει να τα απομονώνει και να τα καταδικάζει, όπου κι αν εκδηλώνονται, στον δρόμο, στο λεωφορείο, στην καθημερινότητα. Η πολιτική δράση είναι συστατικό της δημοκρατίας και δεν νοείται να μπαίνει στην έγκριση ούτε φασιστικών ομάδων, ούτε κανενός άλλου.

Πίσω από αυτά όμως, βρίσκεται η έννοια της ίδιας της Πολιτικής που καταρρέει. Αυτό επιτρέπει να αναπτύσσονται κάθε είδους λαϊκισμοί και οι τραμπουκισμοί να γίνονται κυρίαρχη πρακτική σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Είναι η εκτροπή της πολιτικής σε αντιμαχίες γύρω από αδιέξοδους δρόμους το βαθύτερο ζήτημα.

Γνωρίζουμε ότι όσο η κρίση βαθαίνει, περιστατικά σαν αυτά με τον Ορέστη θα πληθαίνουν. Γνωρίζουμε επίσης, πού αυτά μπορεί να καταλήξουν και ποια τροπή μπορεί να πάρουν. Η επαγρύπνησή μας οφείλει να είναι διαρκής, ειλικρινής και αποφασιστική. Και η ματιά μας πάνω στη σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα κριτική, διαυγής και πιο διεισδυτική.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

Φωτογραφία: https://www.tovima.gr/


readers  420


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Αλμπέρ Καμύ
Υπάρχουν στους ανθρώπους περισσότερα πράγματα να θαυμάσουμε, παρά να περιφρονήσουμε.


Τα σχόλια σας...
Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Κοντογιώργης στα Βριλήσσια 7/11/2021 Δημήτρης Καλαμπούκας
Δύο χρόνια μετά την ομιλία του κ. Κοντογιώργη, την οποία παρακολούθησα δια ζώσης, είδα ξανά το βίντεο, τα ερωτήματα παραμένουν: Δημοκρατία ή εκλόγιμη μοναρχία; Γενικό συμφέρον ή το συμφέρον της κοινωνίας; Πολιτική ως φαινόμενο ή ως θέσμιση; Ποιο είναι σήμερα το αξιακό σύστημα της κοινωνίας; Πως αντιλαμβανόμαστε το ρόλο της κοινωνίας, ως ιδιώτη ή ως εταίρο της κοινωνίας; Τι είναι ο Δημοσκοπικός Δήμος, και γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε επίπεδο δήμου ή γειτονιάς; Τι ακριβώς σημαίνει μεταβολή της Πολιτείας; Γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή των πολιτών, τη στιγμή που συντελείται ένας βίαιος κοινωνικός μετασχηματισμός; Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Πριν αρχίσουμε να αναζητούμε τις Απαντήσεις, δεν αρκεί μόνο να προβάλουμε τις Αρνήσεις, μα και να συστηματοποιήσουμε τις καίριες Ερωτήσεις, οι οποίες, όταν δεν είναι ξεκάθαρες, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητούνται στις αντιρρήσεις των άλλων. Αυτό είναι μια διαρκής διαδικασία που προϋποθέτει τη διαλογική συζήτηση των εμπλεκόμενων υποκειμένων, όπου πρέπει να μιλήσεις αλλά και να ακούσεις. Όχι την αντιπαράθεση/διαλογικό μονόλογο, όπου ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει αλλά απορρίπτει τον άλλον, χωρίς καν να τον ακούει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος σε κανένα επίπεδο.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2021 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου