Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
10/10/2021

Ω, Κόσμε

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Η αλήθεια είναι ότι δεν συμμετέχω πια σε διαγωνισμούς. Γιατί τους κερδίζω και νιώθω πολύ άσχημα.

Η τελευταία φορά ήταν...- πάλι - το πρώτο βραβείο. Ω, τι φριχτή μοναξιά, τι παγωμένα βλέμματα, ούτε θέλω να το θυμάμαι.

Τώρα όμως είναι διαφορετικά. Είναι θέμα ζωής του θανάτου. Είπα το ναι δίχως δεύτερη σκέψη. Ναι!
Θα διαγωνιστώ μέχρις εσχάτων, και θα κάνω το παν για τα ιδρωμένα δάχτυλά σας. Το ξέρω, δυστυχώς, δεν έχω καμία ελπίδα να χάσω, κι έτσι θα δοθώ για άλλη μια φορά (μοιραία τελευταία) βορά στα μάτια σας.

Κοπιάστε κυρίες - κύριοι, λάβετε, φάγετε, τούτο εστί το είναι μου.
Πίετε εξ αυτού πάντες, τούτο αναβλύζει εντός μου.

Αν είχες φανταστεί αυτό που πάντα ήσουνα, θα 'χες αυτό που δεν χάνεται ποτέ. Εχθές ο κόσμος σου ανήκε, σήμερα του Ανήκεις.ΠΊΝΑΚΑΣ: Γ. Ιακωβίδης, Τουαλέτα.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ


readers  248


Σχόλια (1)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 14 Οκτ 2021, 21:57
Η διαλεκτική της ύπαρξης.
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Αλμπέρ Καμύ
Υπάρχουν στους ανθρώπους περισσότερα πράγματα να θαυμάσουμε, παρά να περιφρονήσουμε.


Τα σχόλια σας...
Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Κοντογιώργης στα Βριλήσσια 7/11/2021 Δημήτρης Καλαμπούκας
Δύο χρόνια μετά την ομιλία του κ. Κοντογιώργη, την οποία παρακολούθησα δια ζώσης, είδα ξανά το βίντεο, τα ερωτήματα παραμένουν: Δημοκρατία ή εκλόγιμη μοναρχία; Γενικό συμφέρον ή το συμφέρον της κοινωνίας; Πολιτική ως φαινόμενο ή ως θέσμιση; Ποιο είναι σήμερα το αξιακό σύστημα της κοινωνίας; Πως αντιλαμβανόμαστε το ρόλο της κοινωνίας, ως ιδιώτη ή ως εταίρο της κοινωνίας; Τι είναι ο Δημοσκοπικός Δήμος, και γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε επίπεδο δήμου ή γειτονιάς; Τι ακριβώς σημαίνει μεταβολή της Πολιτείας; Γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή των πολιτών, τη στιγμή που συντελείται ένας βίαιος κοινωνικός μετασχηματισμός; Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Πριν αρχίσουμε να αναζητούμε τις Απαντήσεις, δεν αρκεί μόνο να προβάλουμε τις Αρνήσεις, μα και να συστηματοποιήσουμε τις καίριες Ερωτήσεις, οι οποίες, όταν δεν είναι ξεκάθαρες, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητούνται στις αντιρρήσεις των άλλων. Αυτό είναι μια διαρκής διαδικασία που προϋποθέτει τη διαλογική συζήτηση των εμπλεκόμενων υποκειμένων, όπου πρέπει να μιλήσεις αλλά και να ακούσεις. Όχι την αντιπαράθεση/διαλογικό μονόλογο, όπου ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει αλλά απορρίπτει τον άλλον, χωρίς καν να τον ακούει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος σε κανένα επίπεδο.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2021 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου