Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
19/1/2021

Ξεκινά ο 6ος κύκλος της Κινηματογραφικής Γεωγραφίας!

«Το Σινεμά της Ευρώπης» από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου

Διαδικτυακό Σεμινάριο
Κινηματογραφική Γεωγραφία, 6ος Κύκλος
«Το Σινεμά της Ευρώπης. Χώρες και Δημιουργοί»


Το σεμινάριο «Κινηματογραφική Γεωγραφία» που για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine Δράση έφτασε στον 6ο του κύκλο. Λόγω των περιορισμών της πανδημίας και μέχρι την άρση τους θα πραγματοποιείται διαδικτυακά κάθε Δευτέρα στις 8:00μμ, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου μέσω της πλατφόρμας Zoom Meeting.

Ο 6ος Κύκλος έχει θέμα του «Το Σινεμά της Ευρώπης. Χώρες και Δημιουργοί». Θα μας απασχολήσει ο κινηματογράφος των χωρών: Ιταλία (ιταλικός νεορεαλισμός), Γαλλία (νουβέλ βαγκ), Αγγλία (Free cinema), Γερμανία, Σοβιετική Ένωση, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Γιουγκοσλαβία, Ισπανία, Βουλγαρία. Εκτός από την γενική πορεία κάθε εθνικής κινηματογραφίας θα εμβαθύνουμε στο έργο των σημαντικότερων δημιουργών.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό, μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί. Υπάρχει πάντα μια μικρή οικονομική επιβάρυνση για τα έξοδα του, την οποία συναποφασίζουν κάθε φορά οι συμμετέχοντες στην πρώτη τους συνάντηση.

Την αφίσα φιλοτέχνησε ο μαθητής του σεμιναρίου Γιάννης Τσόλκας. Το Cine - Δράση τον ευχαριστεί για την όμορφη δουλειά του!

Διδασκαλία: Παναγιώτης Δενδραμής, σκηνοθέτης και διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε διαδικτυακά στη διεύθυνση: https://us02web.zoom.us/j/86989079267?pwd=RmRnS3V5NGg4ck9rRGEzVGJVeDQzUT09 Meeting ID: 869 8907 9267 Passcode: 986330


Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-ΔΡΑΣΗ


readers  198


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Αργύρης Χιόνης
Είμαστε σαν το γρασίδι των δημόσιων κήπων. Κάθε τόσο μας κουρεύουν σύριζα τη σκέψη. Χάριν συμμετρίας.


Τα σχόλια σας...
Βιβλιοθήκη του Δήμου: Μια συζήτηση που ΔΕΝ έγινε.7/2/2021 Δημήτρης Καλαμπούκας
Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει δεν είναι η αδιαφορία των διοικούντων αλλά ο μιθριδατισμός που μας χαρακτηρίζει εμάς τους ίδιους τους πολίτες. Κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, άρθρο 6: «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.». Γιατί δε γίνεται χρήση; Τόσο δύσκολο είναι να μαζευτούνε 25 υπογραφές στα Βριλήσσια από δημότες που ενδιαφέρονται πραγματικά για την πόλη και δεν αναλίσκονται απλά σε βερμπαλιστικές κορώνες και ξεκατινιάσματα στην αρένα των σόσιαλ μύδια (τρομάρα μας!) μεταξύ εγκάθετων κλακαδόρων της διοικούσας αρχής, που με αλαζονικό ύφος χλευάζουν τον οποιοδήποτε ασκήσει κριτική, και των άλλων εγκάθετων της αντιπολιτευόμενης πλευράς που θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν την οποιαδήποτε θετική προσπάθεια πάει να γίνει; Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί δεν έγινε συζήτηση για τη βιβλιοθήκη, για τον φωτισμό στους δρόμους, για τα σπασμένα πεζοδρόμια, για τα λευκώματα που κοστίζουν ένα σωρό πεταμένα λεφτά, για τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ, για τους κάδους ανακύκλωσης, για την πρώην Ναυτική Βάση, για…. Κουράστηκα από τη μίρλα. Το γαρ πολύ της θλίψεως… Το συγκεκριμένο σχόλιο απαντάει εμμέσως και στο άρθρο «Δεν θέλουν την κοινωνία στα πόδια τους».
Δεν θέλουν την κοινωνία στα πόδια τους!3/2/2021 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μαδούν, ξεπουπουλιάζουν συστηματικά τη Δημοκρατία με στόχο να την κάνουν σε τέτοιο βαθμό αποκρουστική,, έτσι που οι πολίτες να της γυρίσουν οριστικά την πλάτη και να απέχουν. Τουλάχιστο στο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κάθε δημότης οφείλει νομίζω ενεργά να συμμετέχει με κάθε πρόσφορο μέσο στα κοινά και παράλληλα να απογαλακτιστεί από τις κομματικές εντολές.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2021 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου