Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
18/1/2021

H ΔΡΑΣΗ αποχαιρετά τη Λιάνα Παπαδοπούλου

Πέθανε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

Πέθανε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, σε ηλικία 75 ετών, η Βριλησσιώτισσα Λιάνα Παπαδοπούλου. Η κηδεία της θα γίνει σε στενό κύκλο, όπως επιβάλουν οι περιορισμοί της περιόδου, αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Η Λιάνα ήταν άνθρωπος στον οποίο οι έννοιες «αριστερά» και «πολίτης» έβρισκαν το πλήρες νόημά τους. Για δεκαετίες συμμετείχε στα κοινά. Στις δημοτικές εκλογές του 1982, ένα χρόνο μετά την πρώτη εκλογική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων ως επικεφαλής του δημοτικού σχήματος που στήριζε το ΚΚΕ, του οποίου, από νεαρή ηλικία και μέχρι το τέλος της ζωής της, υπήρξε μέλος. Εκείνη την εποχή (απ’ όπου και η φωτογραφία), οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι του Δήμου Βριλησσίων ήταν μόλις 3.192 και ο συνδυασμός του ΚΚΕ είχε πετύχει ποσοστό 17,95%.

Πιστή στις θέσεις της, ανεπηρέαστη από τις δυσκολίες και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια, τις υποστήριζε αταλάντευτα και με συνέπεια, κερδίζοντας το σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και «αντιπάλων». Αισιόδοξη και γελαστή, αλλά και αποφασιστικός άνθρωπος, η Λιάνα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στα Βριλήσσια.

Η θλίψη μας για την απώλειά της γίνεται πιο έντονη, από την αδυναμία μας, σε αυτό της το τελευταίο ταξίδι, να την αποχαιρετίσουμε όπως της άξιζε.

Η Δράση εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της, ιδιαίτερα στον σύντροφο της ζωής της Αλέκο και στους γιούς της, καθώς και στην Κομματική Οργάνωση Βριλησσίων του ΚΚΕ.

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη


readers  916


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Αργύρης Χιόνης
Είμαστε σαν το γρασίδι των δημόσιων κήπων. Κάθε τόσο μας κουρεύουν σύριζα τη σκέψη. Χάριν συμμετρίας.


Τα σχόλια σας...
Βιβλιοθήκη του Δήμου: Μια συζήτηση που ΔΕΝ έγινε.7/2/2021 Δημήτρης Καλαμπούκας
Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει δεν είναι η αδιαφορία των διοικούντων αλλά ο μιθριδατισμός που μας χαρακτηρίζει εμάς τους ίδιους τους πολίτες. Κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, άρθρο 6: «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.». Γιατί δε γίνεται χρήση; Τόσο δύσκολο είναι να μαζευτούνε 25 υπογραφές στα Βριλήσσια από δημότες που ενδιαφέρονται πραγματικά για την πόλη και δεν αναλίσκονται απλά σε βερμπαλιστικές κορώνες και ξεκατινιάσματα στην αρένα των σόσιαλ μύδια (τρομάρα μας!) μεταξύ εγκάθετων κλακαδόρων της διοικούσας αρχής, που με αλαζονικό ύφος χλευάζουν τον οποιοδήποτε ασκήσει κριτική, και των άλλων εγκάθετων της αντιπολιτευόμενης πλευράς που θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν την οποιαδήποτε θετική προσπάθεια πάει να γίνει; Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί δεν έγινε συζήτηση για τη βιβλιοθήκη, για τον φωτισμό στους δρόμους, για τα σπασμένα πεζοδρόμια, για τα λευκώματα που κοστίζουν ένα σωρό πεταμένα λεφτά, για τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ, για τους κάδους ανακύκλωσης, για την πρώην Ναυτική Βάση, για…. Κουράστηκα από τη μίρλα. Το γαρ πολύ της θλίψεως… Το συγκεκριμένο σχόλιο απαντάει εμμέσως και στο άρθρο «Δεν θέλουν την κοινωνία στα πόδια τους».
Δεν θέλουν την κοινωνία στα πόδια τους!3/2/2021 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μαδούν, ξεπουπουλιάζουν συστηματικά τη Δημοκρατία με στόχο να την κάνουν σε τέτοιο βαθμό αποκρουστική,, έτσι που οι πολίτες να της γυρίσουν οριστικά την πλάτη και να απέχουν. Τουλάχιστο στο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κάθε δημότης οφείλει νομίζω ενεργά να συμμετέχει με κάθε πρόσφορο μέσο στα κοινά και παράλληλα να απογαλακτιστεί από τις κομματικές εντολές.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2021 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου