Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
14/1/2021

Κατά - Θέσεις

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Ήτανε μία απ' αυτές, τις υπέροχες χειμωνιάτικες λιακάδες, τότε που τα χάδια του Ήλιου πολλαπλασίαζαν επ' άπειρων την αξία τους.
Πήρε χαρτί και μολύβι κι έκλεισε τα μάτια...

« Είναι ν' απορείς, όλη αυτή η « πίστη » που χωνεύουμε με άκρα μυστικότητα και άκρα ηλιθιότητα - ομολογουμένως.

Είναι ν' απορείς, αλλά πια ομολογία ονείρου επήραμε στα σοβαρά, για να συναρμόσουμε τη σκόνη μας στον καμβά του σύμπαντος.

Ελέω φόβου - και Κυρίου - παραπατούμε σαν τις όρνιθες, με λογής λογής αόρατα και ορατά κοκόρια να μολεύουν τη μνήμη μας.

Μια μνήμη καθάρια και ζωντανή σαν το γάργαρο ποτάμι, που τ' ανακάτεψαν - σωρός τα βόδια - τσαλαπατώντας το να διαβούν, μα το ποτάμι εφούσκωσε και ξέσυρε μες την θολούρα, ξεβράσματα κι απομεινάρια στη καταχνιά της σήψης.

Είναι ν' απορείς, συντεχνίες μικροκυμάτων μας τραβούν στο πάτο της ύπαρξης, αλλά τι πιο άξιο απορίας από τον δεινό κολυμβητή που τσαλαβουτάει στα λασπόνερα. »


Ήτανε μία απ' αυτές; - Δικαίως απορούσαμε - τις υπέροχες χειμωνιάτικες κορφάδες, τότε που τα μάγια του Ήλιου είχανε μια κάποια αξία.


ΠΊΝΑΚΑΣ: Edw. Hopper, Άνθρωποι στον ήλιο. 1960.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ


readers  463


Σχόλια (2)


Μπράβο Χρήστο 15 Ιαν 2021, 10:52
Πολύ ωραίο.
Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 14 Ιαν 2021, 22:27
Ας υπάρχουν τουλάχιστον οι απορίες πού και πού, κάπου, κάπου...
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Αργύρης Χιόνης
Είμαστε σαν το γρασίδι των δημόσιων κήπων. Κάθε τόσο μας κουρεύουν σύριζα τη σκέψη. Χάριν συμμετρίας.


Τα σχόλια σας...
Βιβλιοθήκη του Δήμου: Μια συζήτηση που ΔΕΝ έγινε.7/2/2021 Δημήτρης Καλαμπούκας
Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει δεν είναι η αδιαφορία των διοικούντων αλλά ο μιθριδατισμός που μας χαρακτηρίζει εμάς τους ίδιους τους πολίτες. Κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, άρθρο 6: «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.». Γιατί δε γίνεται χρήση; Τόσο δύσκολο είναι να μαζευτούνε 25 υπογραφές στα Βριλήσσια από δημότες που ενδιαφέρονται πραγματικά για την πόλη και δεν αναλίσκονται απλά σε βερμπαλιστικές κορώνες και ξεκατινιάσματα στην αρένα των σόσιαλ μύδια (τρομάρα μας!) μεταξύ εγκάθετων κλακαδόρων της διοικούσας αρχής, που με αλαζονικό ύφος χλευάζουν τον οποιοδήποτε ασκήσει κριτική, και των άλλων εγκάθετων της αντιπολιτευόμενης πλευράς που θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν την οποιαδήποτε θετική προσπάθεια πάει να γίνει; Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί δεν έγινε συζήτηση για τη βιβλιοθήκη, για τον φωτισμό στους δρόμους, για τα σπασμένα πεζοδρόμια, για τα λευκώματα που κοστίζουν ένα σωρό πεταμένα λεφτά, για τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ, για τους κάδους ανακύκλωσης, για την πρώην Ναυτική Βάση, για…. Κουράστηκα από τη μίρλα. Το γαρ πολύ της θλίψεως… Το συγκεκριμένο σχόλιο απαντάει εμμέσως και στο άρθρο «Δεν θέλουν την κοινωνία στα πόδια τους».
Δεν θέλουν την κοινωνία στα πόδια τους!3/2/2021 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μαδούν, ξεπουπουλιάζουν συστηματικά τη Δημοκρατία με στόχο να την κάνουν σε τέτοιο βαθμό αποκρουστική,, έτσι που οι πολίτες να της γυρίσουν οριστικά την πλάτη και να απέχουν. Τουλάχιστο στο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κάθε δημότης οφείλει νομίζω ενεργά να συμμετέχει με κάθε πρόσφορο μέσο στα κοινά και παράλληλα να απογαλακτιστεί από τις κομματικές εντολές.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2021 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου