Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
24/10/2020

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων απαντά στον κ. Μανιατογιάννη

"Απαράδεκτα και αντιδεοντολογικά όσα δήλωσε για εμάς ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο"

Οργισμένη απάντηση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων προς τον Δήμαρχο, με αφορμή όσα ο τελευταίος ανέφερε κατά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης για την κατάσταση των σχολείων.

Βριλήσσια 24.10.2020
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Εμείς, η «Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων»,
θεωρούμε ότι η τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Μανιατογιάννη Ξ., στην πρόσφατη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (19η/2020 - 14.10.20), απέναντί μας ήταν απαράδεκτη, αφού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και αντιδεοντολογική, αφού η Ένωση Γονέων δεν παρευρισκόνταν ώστε να έχει τη δυνατότητα να απαντήσει, με αποτέλεσμα να είναι απαξιωτικός σε έναν θεσμό που εκπροσωπεί όλους τους γονείς των μαθητών/τριών της Δημόσιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Αναλυτικά:
1. Στα 1:06:16 λεπτά της συνεδρίασης είπε: «27/09 συνεστήθη ως σώμα η Ένωση Γονέων και στις 02/10 έβγαλε μια ανακοίνωση (κείμενο), μάλιστα δια περιφοράς χωρίς να είναι στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. ...».

Τι ισχύει:

Η Ένωση Γονέων συνεδρίασε σε Τακτικό Δ.Σ. στις 27/09, με θέματα:
α) ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ Δ.Σ.
β) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ COVID
γ) KΕΙΜΕΝΟ: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
δ) ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ
ε) ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η σύνταξη και η ανάρτηση κειμένου για την κατάσταση των σχολείων ψηφίστηκε από το Δ.Σ., όπως και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ομόφωνα και το ίδιο το κείμενο έγινε αποδεκτό από το Δ.Σ..

Ως προς το περιεχόμενο του κειμένου, η «Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων», δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για κάποια έργα, αλλά έχει συγχρόνως κατ’ επανάληψη διαπιστώσει μεγάλη δυστοκία από πλευράς της, ώστε να δημιουργούνται αμφιβολίες ότι είναι σε θέση να τα πραγματοποιήσει.

2. Στη συνέχεια στα 1:42:56 λεπτά της συνεδρίασης είπε: «δεν ήρθε η Ένωση Γονέων να συζητήσουμε, έτσι εκτίθεται και κρίνεται ... και χαίρομαι που έστω και τώρα παίρνει θέση γιατί έψαχνα να δω τις θέσεις της τα τελευταία χρόνια...». Δεν είπε όμως, ότι το Δ.Σ. της Ένωσης του ζητούσε συνάντηση από τον 09ο/18 μέχρι τον 12ο/18 και συναντήθηκε μαζί του τον 09ο/19 το Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές του ’19, ίσως γιατί δεν του άρεσαν οι «ανύπαρκτες» θέσεις μας.

Παραθέτουμε λοιπόν τις θέσεις, που έψαχνε τα τελευταία χρόνια ο κ. Μανιατογιάννης, της Ένωσης Γονέων προς το Δήμο:

17.06.12 ΚΔΑΠ-ΕΣΠΑ
17.09.20 ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
17.11.09 ΣΒΑΚ
18.05.22 ΚΑΛΥΨΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
19.09.10 ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
20.04.29 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (COVID)
20.10.05 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αυτές οι θέσεις - προτάσεις μας είναι μόνο οι καταγεγραμμένες με επιστολές προς τη Δημοτική Αρχή.

Αν θέλει η Δημοτική Αρχή ακόμα μια πρότασή μας, της προτείνουμε: Σε ένα μέρος σ’ αυτά τα μεγάλα οικόπεδα (των 7+2 στρεμμάτων) να χτίσει το γρηγορότερο το 3ο Λύκειο, που πρέπει να καταλάβει ότι είναι αναπόφευκτο πλέον για τα Βριλήσσια, με τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλει για να απαλλοτριώσει τα δύο οικόπεδα της οδού Πλαταιών τα οποία δεν ενδείκνυνται αφού η περιοχή έχει πυκνή δόμηση και η οδός Πλαταιών δεν ξεπερνά τα πέντε μέτρα πλάτος και τα πεζοδρόμιά της τις δύο πλάκες! Επίσης στον ίδιο χώρο σας προτείνουμε να δρομολογήσετε την κατασκευή μιας Βιβλιοθήκης συγχρόνων προδιαγραφών και σε δεύτερο χρόνο βλέπετε για το Διοικητήριο.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μανιατογιάννη, ότι προτάσεις καταθέτουμε και: στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Δευτεροβάθμια Β΄ Αθήνας, Περιφέρεια Εκπαίδευσης, ΥΠΑΙΘ) το ΚΕΣΣΥ, την Ομοσπονδία Γονέων, στους Συλλόγους Γονέων και στις διευθύνσεις των Σχολείων.

Δεν γνωρίζουμε αν κατανοεί ο κ. Μανιατογιάννης ότι εμείς των Συλλόγων Γονέων είμαστε εθελοντές, χωρίς μισθούς και συμβούλους, που κλέβουμε το χρόνο από τις οικογένειές μας, γιατί πιστεύουμε ότι η προσπάθειά μας θα βοηθήσει τα παιδιά μας, αλλά και όλα τα παιδιά των Σχολείων των Βριλησσίων να έχουν όσο γίνεται καλύτερο σχολικό βίο. Επομένως απαιτούμε τον ελάχιστο σεβασμό.


Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων


readers  308


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης. Μάνος Χατζιδάκις. Δημήτρης Ψαριανός.
Κατά πού θ’ απλώσουμε τα χέρια μας τώρα που δε μας λογαριάζει πια ο καιρός; Κατά πού θ’ αφήσουμε τα μάτια μας τώρα που οι μακρινές γραμμές ναυάγησαν στα σύννεφα;


Τα σχόλια σας...
Δημοτική Επιτροπή Ισότητας: Ακόμη μια επιτροπή χωρίς αντίκρισμα; 21/11/2020 Δημήτρης Καλαμπούκας
Καταρχάς να ομολογήσω πως διάβασα τις Αρμοδιότητες της Επιτροπής και δεν κατάλαβα τίποτα! Μια ακόμα ακαδημαϊκή πραγματεία για την πολιτική της ταυτότητας (id politics) σκέφτηκα, το πνεύμα των καιρών, που πασχίζει να χωρέσει την πραγματικότητα στα κουτάκια του πολιτικώς ορθού. Αμ το άλλο, «Έναν (1) εκπρόσωπο τοπικού γυναικείου/φεμινιστικού συλλόγου»; Έχει φεμινιστικό σύλλογο στα Βριλήσσια; Παρόλα αυτά, έχοντας λίγο χρόνο να σκοτώσω (τα καλά της καραντίνας), το έψαξα λίγο παραπάνω. Από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο των Φύλων αντιγράφω: «Ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων είναι μια μοναδική μέθοδος μέτρησης που παρουσιάζει την πολυπλοκότητα της ισότητας των φύλων. Αναπτύχθηκε με βάση το πλαίσιο πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνδράμει τους αρμόδιους φορείς στη διαχρονική παρακολούθηση της προόδου στον τομέα της ισότητας των φύλων σε ολόκληρη την ΕΕ. Ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων αποτελείται από έξι βασικούς τομείς (εργασία, χρήματα, γνώση, χρόνος, εξουσία και υγεία)…» Πλοηγώντας στο διαδίκτυο ενημερώθηκα πως η Ελλάδα για πάνω από μια δεκαετία βρίσκεται στην τελευταία θέση στην ΕΕ σε ό,τι αφορά στην ισότητα των φύλων. Η δε εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει «…με τις διατάξεις του αρ.70Α του ν.3852/2010, όπως αυτό προστέθηκε με τις διατάξεις του αρ.6 του ν.4604/2019 (με την αριθμ.1/30.1.2020 Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων δόθηκαν οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του ν.4604/2019), προβλέφθηκε η σύσταση σε κάθε Δήμο Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, ως συμβουλευτικό όργανο προς το Δημοτικό Συμβούλιο, και παράλληλα, όπως προκύπτει από την Αιτιολογική Εκθεση του ν.4604/2019, ως συνδετικός κρίκος της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων με την Αυτοδιοίκηση για την εφαρμογή πολιτικών ισότητας, με αποκλειστικές αρμοδιότητες απαριθμούμενες περιοριστικά.» Στο τέλος, ξαναδιάβασα την τελευταία παράγραφο του άρθρου της Δράσης. Συμφωνώ και προσθέτω: Να’ χαμε να λέγαμε και τρίγωνο καρτέρι…


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου