Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
16/10/2020

Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος

Η Στοματολογική Εταιρεία της Ελλάδος για τον Ρήγα Κωνσταντινίδη

Το Σάββατο 15 Αυγούστου έφυγε από τη ζωή ένας πολύ αγαπημένος μας φίλος και συνάδελφος ο κ. Ρήγας Κωνσταντινίδης.

Ο Ρήγας υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ της ΣΕΕ , πάντα παρών σε όλες τις εκδηλώσεις της και πρωτοστάτης στις δράσεις που σχετίζονταν με την πρόληψη και τη Δημόσια Υγεία. Από τους ελάχιστους συναδέλφους που όχι μόνο πίστευε αλλά έκανε και σκοπό ζωής την ρήση του Ιπποκράτη: «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». Για όσους δεν είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν παραθέτουμε λίγα λόγια για τη ζωή του.

Γεννήθηκε στην πόλη της Δράμας το 1950. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και έλαβε το διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αντικείμενο τη Βιοστατιστική-Επιδημιολογια, ενώ ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στα δύο τμήματα αυτής (Υγιεινολόγων και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας). Μετά από πολυετή άσκηση της οδοντιατρικής ως ελεύθερος επαγγελματίας, εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τον βαθμό του Διευθυντή, αρχικά στο Νοσοκομείο Άμφισσας κατά το έτος και κατόπιν στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου από το οποίο και συνταξιοδοτήθηκε, με εύφημο μνεία, από τη διοίκηση της 1ης Υ.Π.Ε. .

Το έργο του Ρήγα, εκτός από την παροχή υψηλού επιπέδου οδοντιατρικής φροντίδας στους ασθενείς του και την κοινότητα, περιλαμβάνει την ενεργητική του παρουσία και συμμετοχή σε δραστηριότητες που είχαν κεντρικό άξονα τη Δημόσια Υγεία και την προστασία της στοματικής υγείας του πληθυσμού και των ευάλωτων ομάδων. Το έργο του στις σχολικές μονάδες του νομού Φωκίδας και σε αυτές του Δήμου Κρωπίας αποτελεί σημείο αναφοράς, εξαιτίας της άρτιας οργάνωσης, της δημιουργίας δεσμών με την κοινότητα (γονείς, εκπαιδευτικούς και Τοπική Αυτοδιοίκηση) αλλά και της μετρήσιμης βελτίωσης στην κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών της κάθε περιοχής. Η συνεργασία του με το Οδοντιατρικό Τμήμα του Ασκληπιείου Βούλας, του έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει οδοντιατρικές εργασίες σε ΑμεΑ, υπό ολική αναισθησία, στο Νοσοκομείο της Άμφισσας, η οποία αποτελεί παρακαταθήκη για τις δημόσιες οδοντιατρικές υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης, σε ερευνητικά έργα και επιστημονικές εκδηλώσεις, με το Εργαστήριο Κοινωνικής Οδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., το Τμήμα Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., τον Τομέα Κοινωνιολογίας της Ε.Σ.Δ.Υ., τη Γναθοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, Επιστημονικές Εταιρείες και κοινωνικούς φορείς και ορίστηκε μέλος σε Επιτροπές και επιστημονικές Ομάδες Εργασίας του Υπουργείου Υγείας, με σημαντική συνεισφορά.

Ο Ρήγας ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός σε συνάδελφους και συνεργάτες, χαμηλών τόνων αλλά πάντα με τη δύναμη να σε κερδίζει με τις προτάσεις του, με έντονη αίσθηση του χιούμορ, πάντοτε ανοικτός σε καινούριες ιδέες και με συνεχή διάθεση προσφοράς δίχως ανταλλάγματα. Μέσα από τις άοκνες προσπάθειές του και τη συνεχή δέσμευση για τη διεκδίκηση των αναγκαίων συνθηκών βελτίωσης της οδοντιατρικής φροντίδας, στο δημόσιο σύστημα και τον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί παράδειγμα για όλους μας όχι μόνο ως επιστήμονας οδοντίατρος αλλά, κυρίως, ως ενεργός πολίτης και μέλος της κοινωνίας, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο και ιδιαίτερα πολύτιμο στις ημέρες μας.Πηγή: http://stomatologia.gr


readers  581


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης. Μάνος Χατζιδάκις. Δημήτρης Ψαριανός.
Κατά πού θ’ απλώσουμε τα χέρια μας τώρα που δε μας λογαριάζει πια ο καιρός; Κατά πού θ’ αφήσουμε τα μάτια μας τώρα που οι μακρινές γραμμές ναυάγησαν στα σύννεφα;


Τα σχόλια σας...
Δημοτική Επιτροπή Ισότητας: Ακόμη μια επιτροπή χωρίς αντίκρισμα; 21/11/2020 Δημήτρης Καλαμπούκας
Καταρχάς να ομολογήσω πως διάβασα τις Αρμοδιότητες της Επιτροπής και δεν κατάλαβα τίποτα! Μια ακόμα ακαδημαϊκή πραγματεία για την πολιτική της ταυτότητας (id politics) σκέφτηκα, το πνεύμα των καιρών, που πασχίζει να χωρέσει την πραγματικότητα στα κουτάκια του πολιτικώς ορθού. Αμ το άλλο, «Έναν (1) εκπρόσωπο τοπικού γυναικείου/φεμινιστικού συλλόγου»; Έχει φεμινιστικό σύλλογο στα Βριλήσσια; Παρόλα αυτά, έχοντας λίγο χρόνο να σκοτώσω (τα καλά της καραντίνας), το έψαξα λίγο παραπάνω. Από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο των Φύλων αντιγράφω: «Ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων είναι μια μοναδική μέθοδος μέτρησης που παρουσιάζει την πολυπλοκότητα της ισότητας των φύλων. Αναπτύχθηκε με βάση το πλαίσιο πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνδράμει τους αρμόδιους φορείς στη διαχρονική παρακολούθηση της προόδου στον τομέα της ισότητας των φύλων σε ολόκληρη την ΕΕ. Ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων αποτελείται από έξι βασικούς τομείς (εργασία, χρήματα, γνώση, χρόνος, εξουσία και υγεία)…» Πλοηγώντας στο διαδίκτυο ενημερώθηκα πως η Ελλάδα για πάνω από μια δεκαετία βρίσκεται στην τελευταία θέση στην ΕΕ σε ό,τι αφορά στην ισότητα των φύλων. Η δε εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει «…με τις διατάξεις του αρ.70Α του ν.3852/2010, όπως αυτό προστέθηκε με τις διατάξεις του αρ.6 του ν.4604/2019 (με την αριθμ.1/30.1.2020 Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων δόθηκαν οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του ν.4604/2019), προβλέφθηκε η σύσταση σε κάθε Δήμο Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, ως συμβουλευτικό όργανο προς το Δημοτικό Συμβούλιο, και παράλληλα, όπως προκύπτει από την Αιτιολογική Εκθεση του ν.4604/2019, ως συνδετικός κρίκος της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων με την Αυτοδιοίκηση για την εφαρμογή πολιτικών ισότητας, με αποκλειστικές αρμοδιότητες απαριθμούμενες περιοριστικά.» Στο τέλος, ξαναδιάβασα την τελευταία παράγραφο του άρθρου της Δράσης. Συμφωνώ και προσθέτω: Να’ χαμε να λέγαμε και τρίγωνο καρτέρι…


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου