Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
7/8/2020

"Το νησί του Καλαμποκιού" από το Cine Δράση

Πέμπτη 20 Αυγούστου, 9:00μμ στο Β΄ Γυμνάσιο Βριλησσίων

Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Καζακστάν, Ουγγαρία, Τσεχία, 2014. Διάρκεια: 100΄. Σκηνοθεσία: George Ovashvili. Σενάριο: Roelof Jan Minneboo, George Ovashvili. Πρωταγωνιστούν: Ilyas Salman, Mariam Buturishvili, Tamer Levent, Irakli Samushia.

Ο ποταμός δημιουργεί και καταστρέφει σε μια ατέρμονη προσπάθεια από την οποία ούτε ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει. Διαδραματιζόμενη στο ποταμό Enguri -το φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Γεωργία και Αμπχαζία- η ταινία είναι κάτι παραπάνω από ένα δράμα που εστιάζει στον πόλεμο και τις επιπτώσεις του. Στον ποταμό Enguri, λίγο πριν το καλοκαίρι, καθώς πέφτει η στάθμη του νερού, σχηματίζονται μικρές εύφορες νησίδες που οι ντόπιοι τις καλλιεργούν. Ένας ηλικιωμένος καταφθάνει σε μια απ’ αυτές, χτίζει μια μικρή καλύβα, μεταφέρει την 16χρονη ορφανή από γονείς εγγονή του, σπέρνει καλαμπόκι και το φροντίζει μέχρι το θερισμό του. Μοναδική απειλή για την καλλιέργεια του είναι οι περιπολίες των Αμπχάζιων και των Γεωργιανών ενόπλων αφού το νησί βρίσκεται στο μέσο μιας εμπόλεμης ζώνης.

Λιγοστός διάλογος και πανέμορφες εικόνες δοσμένες με ποίηση και λυρισμό. Ένα σχόλιο πάνω στον μάταιο αγώνα του ανθρώπου να κυριαρχήσει πάνω στη φύση και ταυτόχρονα μια αλληγορία για τον υπό εξαφάνιση πλανήτη μας. Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι.


*Οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές προβολές του Cine-Δράση πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στο δροσερό προαύλιο χώρο του φιλόξενου B' Γυμνασίου Βριλησσίων, Ταϋγέτου και Ξάνθης, Βριλήσσια, στις 9.00 το βράδυ. Λόγω άπλετου διαθέσιμου υπαίθριου χώρου, οι προδιαγραφές για μια υγειονομικά ασφαλή παρακολούθηση υπερκαλύπτονται.


Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine - Δράση


readers  234


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τζίμης Πανούσης
Στη νέα τάξη πραγμάτων, μην ξεχνάτε ότι τα πράγματα είμαστε εμείς.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου