Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
28/7/2020

Μια διαφορετική αποφοίτηση και μια απόφαση!

Ολοκληρώθηκαν με γιορτή τα σεμινάρια του Cine - Δράση - Ραντεβού τον Σεπτέμβρη !

Για έναν ολόκληρο χρόνο. Από τις αρχές Οκτωβρίου 2019 έως και τις 27 Ιουλίου του 2020.
24 άτομα σε εβδομαδιαία βάση. Ο μικρότερος κάτω από τριάντα, ο μεγαλύτερος πάνω από ογδόντα... Και κάποιοι ακόμα, όχι λίγοι περιστασιακά -όταν το θέμα τους κέντριζε το ενδιαφέρον- συμμετείχαμε στο σεμινάριο με γενικό τίτλο «Βλέπουμε, Συζητάμε, Μαθαίνουμε από και για τον Κινηματογράφο» που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση.

Τις 2 πρώτες χρονιές περιηγηθήκαμε στον Ελληνικό και τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο. Φέτος ασχοληθήκαμε με την Κινηματογραφική Γεωγραφία. Ξεκινήσαμε με την ιστορία και τις κινηματογραφίες των χωρών της Ασίας και ολοκληρώσαμε με το σινεμά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

22 δίωρες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα με ένα μακρύ διάλειμμα στην εποχή της καραντίνας. Το χειμώνα εντός του στεκιού μας. Το καλοκαίρι στην αυλή μας, με όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Και αφού ολοκληρώσαμε την ύλη, έχοντας ασχοληθεί με περισσότερους από 100 σκηνοθέτες και παρακολουθήσει αποσπάσματα από διακόσιες και πλέον ταινίες, στην 23η συνάντηση μας, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, κάναμε τη δική μας γιορτή αποφοίτησης.

Δεν είχαμε τηβέννους, δεν πετάξαμε καπέλα στον αέρα, δεν βγάλαμε λόγους ευχαριστήριους σε γονείς και δασκάλους. ‘Ήταν η δική μας, ξεχωριστή γιορτή και ο καθένας είχε τη δική του συμβολή. Ο Γιάννης επιμελήθηκε το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, η Νάσια το μιλφέιγ της, η Νατάσσα τις πίτσες της, η Αρετή τα τυράκια της, ο Παναγιώτης, ο δάσκαλος την τυρόπιτα του τεμπέλη (της τεμπέλας είναι συνήθως), η Μαρία τα χειροποίητα τυροπιτάκια της, η Αγγελική και η άλλη Νατάσσα τις μπόμπες, η άλλη Αγγελική τις μπύρες, η Κατερίνα τις σέλφι της και πάει λέγοντας. Μια συγκινητική γιορτή που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει, παρά το γεγονός ότι είχαμε αποφασίσει ότι από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε τον 4ο κύκλο με θέμα «Το Σινεμά της Λατινικής Αμερικής».

Δεν χρειάζονται πολλά για να μπορούμε να περνάμε όμορφα και δημιουργικά ακόμα και στις εποχές του κορωναϊού. Χρειάζεται ένας πολύ καλός δάσκαλος που να αγαπάει και να κατέχει το θέμα του και βέβαια, το σπουδαιότερο, να μπορεί να μεταδίδει τις γνώσεις του. Εμείς τον βρήκαμε στο πρόσωπο του Παναγιώτη Δενδραμή. Και μια ομάδα μαθητών που την ενδιαφέρει αυτό που κάνει και βλέπει τις συναντήσεις σαν ευκαιρία για να μάθει και να συνευρεθεί με γείτονες και φίλους. Δεν είμαστε νεαροί στην ηλικία, δεν είμαστε μαθητές, ή φοιτητές. Είναι σίγουρο όμως ότι οι δεσμοί που δημιουργήσαμε μεταξύ μας είναι εξίσου δυνατοί και στέρεοι με αυτούς που συνήθως διαμορφώνουμε στα πολύ νεανικά μας χρόνια.


Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

(Μέχρι τότε, συναντιόμαστε κάθε Πέμπτη, στο καλοκαιρινό Cine - Δράση, στο Β' Γυμνάσιο Βριλησσίων!)Για την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine – Δράση
Μαρίνα Παπαχριστοδούλουreaders  328


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κάρολος Δαρβίνος
Σταματήσαμε να ψάχνουμε για τέρατα κάτω από το κρεβάτι όταν συνειδητοποιήσαμε πως βρίσκονταν μέσα μας.


Τα σχόλια σας...
Γιατί καταψηφίσαμε τον νέο ΟΕΥ. Παρουσίαση και κριτική.25/7/2020 ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ
Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Χαίρομαι γιατί η ενημέρωση δεν περιορίζεται μόνο σε γενικές αξιολογικές κρίσεις αλλά δίνονται στοιχεία, αριθμοί και τεκμηρίωση, ώστε να μπορεί ο πολίτης να διαμορφώσει κρίση. Συνεχίστε έτσι. Μακάρι και ο Δήμος να καταλάβει ότι διαβούλευση σημαίνει να παρέχεις δημόσια και εκ των προτέρων όλη την ενημέρωση που απαιτείται και να εμπλέκεις στη διαδικασία όλους τους ενδιαφερόμενους. Πέραν της σταθερής και πάγιας πρακτικής της μη συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, στη συγκεκριμένη απόφαση είναι αρνητικό και το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν οι εργαζόμενοι.
O Δήμαρχος αρνείται να συναντήσει τους κατοίκους της Μητροπούλου17/7/2020 Γιώργος Θωμάκος
Γνωρίζετε ότι στο άρθρο 6 παρ. 6 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται οτι: 6. Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου