Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
25/7/2020

Νίκες

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Τίποτα άλλο δεν είχε αλλάξει στον κόσμο πέρα από την όψη του.

Τα καλοκαιρινά ηλιόλουστα μάγουλά του, είχαν ανοίξει βαθιές χειμωνιάτικες ρυτίδες και έτρεχαν ρυάκια ζεματιστά στην παγωμένη λίμνη της καρδιάς του.

Κλείστηκε μέρες μόνος του ν' αναρωτιέται... Γιατί...; Γιατί...;

Ο νόμος δεν θα τον τιμωρούσε - τον γνώριζε καλά - όμως πως ν' άντεχε την τιμωρία των ανθρώπων, αλλά κυρίως του εαυτού του.

Ήταν τελικά η γνώση ή ο φόβος της ενοχής που μας έφτιαχνε ανθρώπους.

Τα δάχτυλα της αυγής έβαφαν αργά κόκκινο τον ουρανό, όταν άρχισε να τρέχει ο ιδρώτας από το μέτωπό του στο πάτωμα, σχηματίζοντας μια στιγμή.

Περασμένα, τωρινά και μελλούμενα όλα ένα, σαν δάκρυ π' ανταμώνει τη βροχή.

Έτσι θα 'ναι το τέλος σκέφτηκε, ψέμματα κι αλήθειες, ένοχοι κι αθώοι όλα ένα, αδιάφορα στη θάλασσα του χρόνου, όλα μια στιγμή... Και χύθηκε σ' ένα γέλιο ξέφρενο, μανιακό, που τον ξέσυρε οριστικά στην ήττα της νίκης.ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ: John George Brown, Ποιο είναι το όνομά σου; 1876.


readers  268


Σχόλια (1)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 28 Ιουλ 2020, 01:00
Ας ήταν τέτοιες της ήττας νίκες πολλές κι' ο κόσμος θ' άλλαζε πολύ...
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κάρολος Δαρβίνος
Σταματήσαμε να ψάχνουμε για τέρατα κάτω από το κρεβάτι όταν συνειδητοποιήσαμε πως βρίσκονταν μέσα μας.


Τα σχόλια σας...
Γιατί καταψηφίσαμε τον νέο ΟΕΥ. Παρουσίαση και κριτική.25/7/2020 ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ
Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Χαίρομαι γιατί η ενημέρωση δεν περιορίζεται μόνο σε γενικές αξιολογικές κρίσεις αλλά δίνονται στοιχεία, αριθμοί και τεκμηρίωση, ώστε να μπορεί ο πολίτης να διαμορφώσει κρίση. Συνεχίστε έτσι. Μακάρι και ο Δήμος να καταλάβει ότι διαβούλευση σημαίνει να παρέχεις δημόσια και εκ των προτέρων όλη την ενημέρωση που απαιτείται και να εμπλέκεις στη διαδικασία όλους τους ενδιαφερόμενους. Πέραν της σταθερής και πάγιας πρακτικής της μη συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, στη συγκεκριμένη απόφαση είναι αρνητικό και το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν οι εργαζόμενοι.
O Δήμαρχος αρνείται να συναντήσει τους κατοίκους της Μητροπούλου17/7/2020 Γιώργος Θωμάκος
Γνωρίζετε ότι στο άρθρο 6 παρ. 6 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται οτι: 6. Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου