Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
17/7/2020

O Δήμαρχος αρνείται να συναντήσει τους κατοίκους της Μητροπούλου

Και νέα επιστολή διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των γηπέδων tennis

Λάβαμε και δημοσιεύουμε νέα επιστολή διαμαρτυρίας των περίοικων της Μητροπούλου που διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του Vrilissia Tennis Academy. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει κατά τη γνώμη μας από την επιστολή, πέρα και ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς με τα επιχειρήματα που αναπτύσσονται, είναι η απροθυμία του Δημάρχου Βριλησσίων να δεχθεί τους κατοίκους και να ακούσει τα αιτήματα και την οπτική τους. Τότε όμως, πώς θα βρεθεί λύση και διέξοδος στο πρόβλημα;


Κύριοι,

Θα θέλαμε να γνωρίζετε, ότι οι κάτοικοι της περιοχής Καλλιανίου & Μητροπούλου αντιμετωπίζουμε το τελευταίο 10μηνο ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα όχλησης από την λειτουργία της επιχείρησης VRILISSIA TENNIS ACADEMY.

Σε όλες τις προσπάθειες μας έχουμε βρει το Δήμο απέναντι μας με μια συμπεριφορά ασυνήθιστα ευνοϊκή προς τον ιδιώτη με αποφάσεις που αγγίζουν το σκάνδαλο. Παρεμπιπτόντως, σε οποιαδήποτε ερώτηση μας προς τους θεωρητικά Αρμοδίους η απάντηση είναι σταθερά «δεν γνωρίζω, απόφαση Δήμαρχου».

Για δική σας γνώση παραθέτουμε μια σειρά αποφάσεων του δήμου για αξιολόγηση.
Τον Οκτώβριο του 2019 λάβαμε προφορικές διαβεβαιώσεις από τους εκπροσώπους του Δήμου ότι καμία άδεια δεν θα δοθεί στην εν λόγο επιχείρηση εάν δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται βάση νόμου, καθώς και μέτρα για την προστασία των περιοίκων από τις οχλήσεις που προκαλούνται από την χρήση η από τον φωτισμό. Επίσης θα επιβληθεί η μετατροπή μέρους των γηπέδων σε πράσινο όπως προβλέπεται από τον ΝΟΚ(2/3 της πρασιάς).

Παρότι τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρήθηκε, δόθηκε στην επιχείρηση προσωρινή άδεια 6 μηνών από 18/8/2019 έως 18/4/2020.

Από τον νόμο προβλέπεται η χορήγηση προσωρινής άδειας αλλά για μικρές διορθώσεις και για λίγο χρόνο. Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται για πολύ βασικές παραλήψεις όπως η μη ύπαρξη τουαλετών και αποδυτηρίων και επίσης σοβαρότατων πολεοδομικών παραβάσεων όπως είναι η τσιμεντοποίηση όλης της πρασιάς.

Κατά την διάρκεια αυτής της προσωρινής άδειας υπήρξαν έγγραφες διαμαρτυρίες στον δήμο για παραβίαση του ωραρίου κοινής ησυχίας κατά συρροή αλλά και άλλες παραβάσεις ιδιαίτερα με τη ενοικίαση των γηπέδων σε ιδιώτες που δεν προβλέπεται αλλά και με συνεχή ηχορύπανση και φωτορύπανση.

Παρόλα αυτά μετά από αίτηση του ιδιώτη στις 5/5/2020 ο δήμος προχώρησε σε παράταση της προσωρινής άδειας κατά 4 μήνες έως 4/9/2020 με το αιτιολογικό ότι λόγω έκτακτων συνθηκών, δεν πρόλαβε να περατώσει τις εργασίες. Δηλαδή από τις 18/10/2019 μέχρι και την 1η του Απριλίου που ξεκίνησε το lock-down δεν είχε κάνει καμία εργασία και τον πείραξαν οι 2 περίπου εβδομάδες μέχρι τη λήξη της προσωρινής άδειας που παρεμπίπτοντος παραβίασε κατά 2 εβδομάδες μέχρι να κάνει αίτηση παράτασης.

Στις 10/6/2020 ξεκίνησε να λειτουργεί τα επιπλέον 2 γήπεδα στο ΟΤ 412.Την ίδια ημέρα υπήρξε τηλεφωνική καταγγελία στο νομικό σύμβουλο του δήμου κ. Κούνα ο όποιος κακώς προέτρεψε στην κλήση της άμεσης δράσης όπως και έγινε. Ταυτόχρονα επιτροπή των κατοίκων οι οποίοι υπογράφουν καταγγελία για συνεχείς οχλήσεις που καθιστούν τη καθημερινότητα τους αβίωτη ζήτησαν ακρόαση από τον Δήμαρχο Βριλησσίων η όποια μέχρι σήμερα 17/7 δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Και ενώ ο Δήμαρχος αρνείται να δει τους δημότες για παραπάνω από 1 μήνα, ταυτόχρονα αντί να επιβάλει πρόστιμο για λειτουργία χωρίς άδεια των δυο νέων γηπέδων στο άλλο Οικοδομικό Τετράγωνο κάνει επέκταση της προσωρινής άδειας και για τα άλλα δύο γήπεδα.

Μετά από αυτά, εύλογα συμπεραίνουμε γιατί δεν γίναμε δεκτοί από τον Δήμαρχο Βριλησσίων. Γιατί εάν μας είχε δεχτεί, με την προσκόμιση αποδείξεων, θα ήταν υποχρεωμένος όχι μόνο να απαιτήσει την εφαρμογή των ωραρίων κοινής ησυχίας(!!!) και μέτρων αποφυγής οχλήσεων, αλλά και να επιβάλει πρόστιμα για την λειτουργία χωρίς άδεια και φυσικά άρση της αδείας για κατά συρροή παραβίαση του ωραρίου κοινής ησυχίας.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για εξεύρεση λύσης γιατί αποτελεί θέμα διαβίωσης. Καταθέσαμε τις ενυπόγραφες καταγγελίες μας αλλά και προτάσεις στον Δήμο. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε σε μια συνάντηση με τον Δήμαρχο.

Ευχαριστούμε.


Εκ μέρους των κατοίκων:
Βασίλης Οικονόμου


readers  660


Σχόλια (1)


Γιώργος Θωμάκος 17 Ιουλ 2020, 21:15
Γνωρίζετε ότι στο άρθρο 6 παρ. 6 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται οτι:

6. Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κ. Καστοριάδης
Στόχος της πολιτικής δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ελευθερία.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2021 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου