Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
27/6/2024

Επιμένει η ΔΡΑΣΗ για τον «Βριλησσό»

«Μην μας ξαναφέρετε μπροστά σε τετελεσμένα!»

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη
Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, Τετάρτη 26/06/2024
(Ερώτηση Τσούτσιας)

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ».

Στις 22 Απριλίου 2024, δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας, και ενημερώσαμε σχετικά, για την ύπαρξη και δεύτερης επιστολής κατοίκων για το ρέμα Βριλησσού. Από την επιστολή αυτή προκύπτει ότι οι κάτοικοι, έχοντας λάβει γνώση, μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βριλησσίων, της μελέτης της αντιπλημμυρικής προστασίας του ρέματος Βριλησσού, επιβεβαιώνουν αυτό για το οποίο είχαμε ήδη ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο, ότι δηλαδή σε περίπτωση που υλοποιηθεί η συγκεκριμένη μελέτη, θα υπάρξει πλήρης καταστροφή του πρασίνου που έχει αναπτυχθεί πέριξ και εντός του ρέματος Βριλησσού.

Η ανωτέρω μελέτη περιλαμβάνει τέσσερις (4) οριζοντιογραφίες από την οδό Ολύμπου – συνέχεια Αναπαύσεως – συνέχεια Άνω Βριλήσσια. Σύμφωνα με το ιστορικό του ζητήματος, που οι ίδιοι αναγκαστήκαμε να αναζητήσουμε, η οριοθέτηση του ρέματος έγινε με το ΦΕΚ 81Δ/2004 και παρελήφθη από τον Δήμο Βριλησσίων (δεν γνωρίζουμε ακριβώς την ημερομηνία παραλαβής). Η υδραυλική μελέτη για τα έργα επί του ρέματος ανατέθηκε στην εταιρεία ΥΔΡΟΝΟΜΗ ΕΕ και η πρώτη υποβολή έγινε στις 16/12/2014 με υπογράφοντες μηχανικούς την Ελένη Χούλη για την σύνταξη και τον Ευστράτιο Βέργο για τον έλεγχο και την έγκριση. Στις 7/8/2015 έγινε δεύτερη υποβολή της μελέτης κατόπιν αιτήματος του Δήμου για επιπλέον έργα (πεζογέφυρες κλπ). Επειδή το ανωτέρω έργο αφορά και τον Δήμο Χαλανδρίου η περιβαλλοντική μελέτη ανατέθηκε από τον ανωτέρω Δήμο με την υπ’ αρίθμ. 961/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 30/12/2015 με απευθείας ανάθεση στην ίδια εταιρεία ΥΔΡΟΝΟΜΗ ΕΕ, έναντι του ποσού των 14.000€.

Όπως προκύπτει από την εφαρμογή της μελέτης στο έδαφος, στην οδό Αμαζόνων προβλέπεται να κοπούν όλα τα ανεπτυγμένα για δεκαετίες υπάρχοντα δέντρα. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για το υπόλοιπο μήκος του ρέματος μέχρι την οδό Αναπαύσεως. Το ίδιο προφανώς προβλέπει και η περιβαλλοντική μελέτη του έργου, δηλαδή την κοπή όλων των δέντρων και προς τούτο εξασφαλίστηκε και έγκριση από το Δασαρχείο Πεντέλης.

Για όλα τα προηγούμενα έχουμε ενημερώσει τους δημοτικούς παράγοντες, τόσο εμείς, ως δημοτική παράταξη, όσο και οι εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής. Αλλά δύο μήνες μετά, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Ούτε και ενημέρωση για το ζήτημα! Τι ακριβώς προβλέπει η μελέτη; Πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των μεγάλων δέντρων; Ποια συνεννόηση έχει γίνει με τον Δήμο Χαλανδρίου, ο οποίος έχει εκπονήσει την αντίστοιχη «περιβαλλοντική» μελέτη; Τι ακριβώς προβλέπει η τελευταία; Υπάρχει έγκριση του Δασαρχείου Πεντέλης για την κοπή των δέντρων;

Τελικά, κατά την διοίκηση, υπάρχει τρόπος να σωθούν τα δέντρα της οδού Αμαζόνων, χωρίς να αλλάξει, είτε το ΦΕΚ οριοθέτησης του ρέματος, (προβλέποντας ζώνη πεζοδρομίου και πράσινου για την στενή αυτή οδό), είτε ο τρόπος κατασκευής των υδραυλικών έργων.

Και ποιος θα τα διευκρινίσει όλα αυτά;

Αναλυτικά η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΔΡΑΣΗΣ στο δημοτικό συμβούλιο της 26ης Ιουνίου, εδώ.
readers  310


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κωστής Παπαγιώργης
Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.


Τα σχόλια σας...
Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!18/6/2024 Τασία Μάρη
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρέμβαση της Δράσης για μια άλλη Πόλη. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό σημείο του άρθρου, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους , είναι το παρακάτω: " ....Είναι γνωστό το φαινόμενο, ξαφνικά όλοι οι Δήμοι να βάζουν όργανα γυμναστικής στα πάρκα τους, όλοι να αλλάζουν τους λαμπτήρες οδοφωτισμού τους με Led, όλοι να εγκαθιστούν υπόγειους κάδους συμπίεσης απορριμμάτων, όλοι να εκπονούν Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας, όλοι να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εγκαθιστούν δωρεάν σταθμούς φόρτισης, ναι, ζούμε σε έναν οικολογικό κόσμο που κινείται συντονισμένα και βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Εκεί το χρήμα, εκεί πρωταγωνιστεί και η Αυτοδιοίκηση!...." Δυστυχώς, από την .... Τοπική Αυτοδιοίκηση, το δεύτερο συνθετικό είναι δυστυχώς όρος κατ΄ ευφημισμόν......
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο15/5/2024 Γιώργος Θωμάκος
Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη ( που δεν είναι λογιστής ή φοροτεχνικός). Και ως επιστέγασμα, ο Διοικητής της ο κύριος Πιτσιλής να κομπάζει ότι με την ηλεκτρονική διοίκηση έχει καταφέρει να μειωσει την προσέλευση του κοινού προς τις υπηρεσίες(αφού έχει πρώτα κλείσει όλες τις τοπικές εφορίες και έχει πάει τις υπηρεσίες στου διαόλου τη μάνα). Άλλη μία Ανεξάρτητη αρχή που "απολαμβάνει" την ανεξαρτησία της από το να λογοδοτεί στους πολίτες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανεχθω την "ανημπορια" αντίδρασης απέναντι σε τέτοιες.αυθαιρεσίες. Μετα απο δύο ενδικοφανεις προσφυγές (στις οποίες δικαιώθηκα) και ένα email διαμαρτυρίας στα διοικητή της ΑΑΔΕ σκοπεύω να στείλω αναφορά για τις δομικές παθογένειες της φορολογικής διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας στη Βουλή. Είναι σίγουρο ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και πολλοι αλλοι στην αντίστοιχη θέση. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι συλλογικά.
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν 7/5/2024 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαίως κάθε μέτρου που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εχόντων προσβάσεις στο κράτος). Θέλουμε σπίτια και δεν έχουμε γη; Δίνουμε ύψος, αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός που δημιουργείται έτσι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κανένας από αυτούς τους νεαρούς και νεοεμφανιζόμενους, αμερικανοσπουδαγμένους πολιτικούς με τον αέρα σαράντα καρδιναλίων δεν θα σπάσει το κεφάλι του προκειμένου να αντιμετωπίσει ριζικά ένα θέμα πριν η βόμβα σκάσει στα χέρια μας, εστιάζοντας στα αίτια. Θα κινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει και "τσιμέντο να γίνει". Διότι, αν η χώρα είχε διασώσει κάποιες πολιτικές προσωπικότητες και αν διέθετε πολιτικούς ικανούς να παράγουν πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα υπήρξε ο πρόσφατα εκλιπών Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάποιον θα ενδιέφερε αυτό το τρομαχτικό άνοιγμα ανάμεσα στα κέντρα και στις περιφέρειες, όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας των εκεί πληθυσμών με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και να μαραζώνει την ώρα που τα κέντρα ασφυκτιούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η κύρια γενεσιουργός αιτία των δυσλειτουργιών της πόλης. Χρειάζονται αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμόζονται μέτρα που επιβαρύνουν την κατάσταση στις πόλεις, σαν αυτά που συζητούνται, αλλά ταυτόχρονα και αναβάθμιση των υποδομών και της ζωής στην περιφέρεια, ώστε να συγκρατούνται οι πληθυσμοί τους εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων πολλών με δεδομένο το παντελώς αφερέγγυο σύστημα εξουσίας.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου