Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
4/4/2024

Δουλειές νά 'χουμε!

Του Λάμπη Λαζάνη

Πολλά από τα εξαώροφα που βλέπουμε τελευταία στα Βριλήσσια, δεν «πατάνε» σε ενεργειακό μπόνους, αλλά σε μείωση της κάλυψης με αύξηση του ύψους.

Να σημειωθεί ότι αυτή η «μείωση της κάλυψης» είναι μόνο υπέργεια, γιατί υπογείως η κάλυψη (από τον υπόγειο όροφο που έχει χρήση στάθμευσης) μπορεί να εκτείνεται μέχρι το 100% της έκτασης του οικοπέδου, ακόμα και κάτω από την επιφάνεια του προκηπίου: το ότι η μόνη επιτρεπόμενη χρήση είναι η στάθμευση οχημάτων, φαντάζει αλλά δεν είναι αρκετά παρήγορο...

Διότι σ’ αυτή την περίπτωση, η απορροφητικότητα του νερού (βροχής, άρδευσης, κτλ) από το έδαφος είναι μηδέν (0)! Όλα τα παραπάνω νερά ρίχνονται στο οδόστρωμα που κι αυτό δεν είναι απορροφητικό.

Έτσι, με την εξαίρεση ολίγων πάρκων, φυτεμένων πλατειών και πεζοδόμων με κυβόλιθους και παρτέρια, αδόμητων οικοπέδων ή οικοπέδων με παλιά κτίρια (που όλο και θα λιγοστεύουν με τις ευλογίες του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, η τάση είναι ΌΛΟ το βρόχινο νερό να απολήγει στο δίκτυο ομβρίων.

Έτσι, προσεχώς, οι αναπόφευκτες πλημμύρες θα αποδοθούν σε ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής ενώ νέα έργα θα προγραμματιστούν για την αντιπλημμυρική μας ... θωράκιση!

Αλλά δεν πρόκειται απλά περί πολιτικής αφροσύνης και ανεστραμμένης αναπτυξιακής πολιτικής. Από πλευράς συστημικού κατεστημένου, πρόκειται μάλλον για μια ηθελημένη καταστροφική /ατυχηματική πολιτική, δηλαδή για σχεδιασμό που υπερ-εκθέτει ανθρώπους και περιβάλλον σε ατυχήματα:
Δουλειές νά 'χουμε! το «τί φτιάχνουμε» δεν έχει καμιά σημασία!

Ζωή νά 'χουμε, για να είμαστε αρκούντως καταστροφικοί της υπόλοιπης ζωής!

Και αρκούντως ευφάνταστοι για να προτείνουμε λύσεις που -ως δια μαγείας- μεγεθύνουν τα προβλήματα αντί να τα μειώνουν (βλέπε την πολιτική προπαγάνδα του αναβαθμισμένου Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας).Λάμπης Λαζάνης


readers  746


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κωστής Παπαγιώργης
Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.


Τα σχόλια σας...
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο15/5/2024 Γιώργος Θωμάκος
Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη ( που δεν είναι λογιστής ή φοροτεχνικός). Και ως επιστέγασμα, ο Διοικητής της ο κύριος Πιτσιλής να κομπάζει ότι με την ηλεκτρονική διοίκηση έχει καταφέρει να μειωσει την προσέλευση του κοινού προς τις υπηρεσίες(αφού έχει πρώτα κλείσει όλες τις τοπικές εφορίες και έχει πάει τις υπηρεσίες στου διαόλου τη μάνα). Άλλη μία Ανεξάρτητη αρχή που "απολαμβάνει" την ανεξαρτησία της από το να λογοδοτεί στους πολίτες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανεχθω την "ανημπορια" αντίδρασης απέναντι σε τέτοιες.αυθαιρεσίες. Μετα απο δύο ενδικοφανεις προσφυγές (στις οποίες δικαιώθηκα) και ένα email διαμαρτυρίας στα διοικητή της ΑΑΔΕ σκοπεύω να στείλω αναφορά για τις δομικές παθογένειες της φορολογικής διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας στη Βουλή. Είναι σίγουρο ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και πολλοι αλλοι στην αντίστοιχη θέση. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι συλλογικά.
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν 7/5/2024 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαίως κάθε μέτρου που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εχόντων προσβάσεις στο κράτος). Θέλουμε σπίτια και δεν έχουμε γη; Δίνουμε ύψος, αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός που δημιουργείται έτσι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κανένας από αυτούς τους νεαρούς και νεοεμφανιζόμενους, αμερικανοσπουδαγμένους πολιτικούς με τον αέρα σαράντα καρδιναλίων δεν θα σπάσει το κεφάλι του προκειμένου να αντιμετωπίσει ριζικά ένα θέμα πριν η βόμβα σκάσει στα χέρια μας, εστιάζοντας στα αίτια. Θα κινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει και "τσιμέντο να γίνει". Διότι, αν η χώρα είχε διασώσει κάποιες πολιτικές προσωπικότητες και αν διέθετε πολιτικούς ικανούς να παράγουν πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα υπήρξε ο πρόσφατα εκλιπών Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάποιον θα ενδιέφερε αυτό το τρομαχτικό άνοιγμα ανάμεσα στα κέντρα και στις περιφέρειες, όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας των εκεί πληθυσμών με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και να μαραζώνει την ώρα που τα κέντρα ασφυκτιούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η κύρια γενεσιουργός αιτία των δυσλειτουργιών της πόλης. Χρειάζονται αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμόζονται μέτρα που επιβαρύνουν την κατάσταση στις πόλεις, σαν αυτά που συζητούνται, αλλά ταυτόχρονα και αναβάθμιση των υποδομών και της ζωής στην περιφέρεια, ώστε να συγκρατούνται οι πληθυσμοί τους εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων πολλών με δεδομένο το παντελώς αφερέγγυο σύστημα εξουσίας.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου