Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
21/12/2023

Τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο χαιρετισμός του Γιάννη Τσούτσια εκ μέρους της ΔΡΑΣΗΣΤρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων

Σήμερα είναι ημέρα γιορτής. Που την συμμεριζόμαστε. Γίνεται ένα νέο ξεκίνημα. Στο οποίο στεκόμαστε κοντά, με τον τρόπο μας.

Αλλά ταυτόχρονα, από την πρώτη κιόλας στιγμή, πρέπει να σας πούμε, πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν είναι της ώρας, αλλά πρέπει να το επισημάνουμε, ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο οφείλει να σταματήσει πολλά από αυτά που κάναμε, πολλά από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Και να κινηθεί διαφορετικά. Οφείλει να σταματήσει λογικές και πρακτικές που παράγουν αδιέξοδα, τα οποία πάντα εκ των υστέρων ανακαλύπτουμε. Αδιέξοδα οικονομικά, διαχειριστικά, αδιέξοδα νοήματος. Να πάψουμε να είμαστε Δήμοι στημένοι πάνω σε μια επιφανειακότητα, πίσω από ένα τεράστιο τίποτα, ένα φαίνεσαι χωρίς ουσία.

Αυτή είναι η προτροπή μας προς την νέα διοίκηση. Να ξεφύγουμε από την επιφανειακή λογική! Τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα μόνο για όσους αποφασίσουν να συμμαζέψουν καταστάσεις και να αντιμετωπίσουν τα ζητούμενα, μόνον έτσι, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, υπάρχει ελπίδα.

Διότι αυτό που λέμε «Δήμος», έχει πολλές πλευρές. Έχει μια διοίκηση, συνήθως άκαμπτη, που δεν ακούει κανέναν και γίνεται ολοένα και πιο άκαμπτη ενισχυμένη από το ισχύον αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, έχει όμως και πλευρές που δεν συναντώνται στην κεντρική σκηνή. Πλευρές που σχετίζονται με κοινωνικές δράσεις, με δράσεις της καθημερινότητας, πλευρές που συμπλέκονται με προβλήματα. Πλευρές που οδηγούν να βλέπει κανείς τα πράγματα λιγότερο μονοσήμαντα, να γεφυρώνει αυτά που «κανονικά» δεν γεφυρώνονται, να συνεννοείται με αυτούς που δεν θα μπορούσε να συνεννοηθεί.

Όλα αυτά εμείς στη ΔΡΑΣΗ, σαν τοπική συλλογικότητα και χώρος συμβολής, τα έχουμε κάνει πολλές φορές. Πολλές φορές, παρά το ότι έχουμε πάντα στη στόχευσή μας ένα «άλλο» μοντέλο Πόλης και αυτοδιοίκησης, ένα μοντέλο αντιδιαμετρικά διαφορετικό από το υπάρχον, έχουμε επιχειρήσει δύσκολες συνεννοήσεις, έχουμε εξαντλήσει περιθώρια, απέναντι σε διοικήσεις που λειτουργούν αυτοκεντρικά. Βάζοντας και πλάτη αν χρειαστεί.

Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και σ’ αυτή την νέα θητεία. Να είμαστε και χρήσιμοι και οραματικοί. Να συμβάλουμε στο σήμερα αλλά και να βάζουμε στοιχεία ενός άλλου, καλύτερου κόσμου.

Καλή επιτυχία στο νέο δημοτικό συμβούλιο και στον νέο δήμαρχο. Καλή επιτυχία στον Δήμο μας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!Το σχετικό βίντεο, εδώ.
Φωτογραφία: Δημήτρης Σκλείδης


readers  646


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;


Τα σχόλια σας...
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!1/4/2024 Χαρά Ροβίθη
Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θα έπρεπε να είναι παντού δεδομένο (το έχουν πχ. πολλές παλιότερες πολυκατοικίες που φαίνεται πως είναι "αόρατες"). Επίσης οι εξώστες/μπαλκόνια συχνά είναι στενά ή μικρά, κάτι που επίσης δεν συνάδει με κτίσματα φιλικά προς μια βιώσιμη διαμονή. Σε κάποιες περιοχές παρατηρείται το φαινόμενο να κόβουν το οικόπεδο στα δύο και να χτίζουν δύο πολυκατοικίες με κάλυψη οικοπέδου που πλησιάζει το 95% ή να βγάζουν τα μπαλκόνια σχεδόν στο ίδιο ύψος με το πεζοδρόμιο! Υπάρχουν και ορισμένα ζητήματα αισθητικής όπως πχ ότι το 80% των οικοδομών επιλέγει ως χρώμα το ασπρόμαυρο που, μαζί με τα παραπάνω, την οικοδομική έξαρση των τελευταίων ετών και μια ισχυρή (και γελοία) τάση για ομοιομορφία, καθιστούν τη γενικότερη εικόνα απελπιστική και γι αυτούς που μένουν και γι αυτούς που τη βλέπουν. Φιλικά Χαρά Ροβίθη


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου