Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
15/12/2023

«Χωρίς εισηγήσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης»

Διαδικασίες εκτός λογικής και χρονικών ορίων

Δεν είναι γκρίνια. Είναι ενημέρωση.
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 16.00 το μεσημέρι.

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο ο καθορισμός των δημοτικών τελών για το 2024, προϋπόθεση για να καταρτιστεί και στη συνέχεια να συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου, σε συνεδρίαση που έχει ήδη προσδιοριστεί για την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.

Όλα στο όριο. Ο χρόνος τελειώνει κι εμείς ψαχνόμαστε.
Και ακόμα, σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 16.00 δεν έχουν ακόμη σταλεί οι εισηγήσεις για τα δημοτικά τέλη!! Δεν γνωρίζουμε τι θα εισηγηθεί ούτε η απερχόμενη, ούτε βέβαια η ... επερχόμενη διοίκηση! Έχουν σταλεί μόνον οι τίτλοι των υπό συζήτηση θεμάτων, ώστε η πρόσκληση της δημοτικής αρχής να είναι χρονικά σύννομη, αλλά όχι το περιεχόμενο των εισηγήσεων!

Συνημμένα: Χωρίς εισηγήσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Δηλαδή οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα παραλάβουν, κάποια στιγμή, μια εισήγηση για όλες τις κατηγορίες των δημοτικών τελών, για να την εκτιμήσουν και να πάρουν θέση εντός του Σαββατοκύριακου.

Εάν μάλιστα οι παρατάξεις, (όπως προβλέπει ο αντιδημοκρατικός νόμος περί κυβερνησιμότητας της κυβέρνησης), θέλουν και να διαμορφώσουν εναλλακτική πρόταση, τότε επιπλέον θα πρέπει να την καταθέσουν (εγκαίρως!) και να την υποβάλουν για έλεγχο στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, ώστε αυτές να ελέγξουν πώς επηρεάζεται ο προϋπολογισμός! Και μόνον εάν και εφόσον η εναλλακτική πρόταση εγκριθεί, τότε θα μπορεί να τεθεί σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο... της Δευτέρας!!

Για να μην πούμε για την υποχρεωτική σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης...

Αυτοδιοίκηση 2023: μια κατάσταση απαξιωμένη, στο όριο του κωμικού.

Δήμος Βριλησσίων 2023: Πρότυπο δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας. Ανάλογo της κατάστασης των δημοτικών απορριμματοφόρων.

Αλλά ποιος ασχολείται;


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη


readers  581


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:



Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;


Τα σχόλια σας...
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!1/4/2024 Χαρά Ροβίθη
Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θα έπρεπε να είναι παντού δεδομένο (το έχουν πχ. πολλές παλιότερες πολυκατοικίες που φαίνεται πως είναι "αόρατες"). Επίσης οι εξώστες/μπαλκόνια συχνά είναι στενά ή μικρά, κάτι που επίσης δεν συνάδει με κτίσματα φιλικά προς μια βιώσιμη διαμονή. Σε κάποιες περιοχές παρατηρείται το φαινόμενο να κόβουν το οικόπεδο στα δύο και να χτίζουν δύο πολυκατοικίες με κάλυψη οικοπέδου που πλησιάζει το 95% ή να βγάζουν τα μπαλκόνια σχεδόν στο ίδιο ύψος με το πεζοδρόμιο! Υπάρχουν και ορισμένα ζητήματα αισθητικής όπως πχ ότι το 80% των οικοδομών επιλέγει ως χρώμα το ασπρόμαυρο που, μαζί με τα παραπάνω, την οικοδομική έξαρση των τελευταίων ετών και μια ισχυρή (και γελοία) τάση για ομοιομορφία, καθιστούν τη γενικότερη εικόνα απελπιστική και γι αυτούς που μένουν και γι αυτούς που τη βλέπουν. Φιλικά Χαρά Ροβίθη


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009




Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.




   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου