Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
23/11/2023

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου: Το τρίτο μάθημα Κοινωνιολογίας

Παρακολουθείστε το δεύτερο μάθημα στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube

Στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube και το δεύτερο μάθημα της σειράς μαθημάτων που διοργανώνει η ΔΡΑΣΗ με την καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Οργανώσεων και Θεσμών Ιωάννα Τσιβάκου υπό τον τίτλο: ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ( Επεξηγήσεις βασικών εννοιών της κοινωνιολογίας).

Τα μαθήματα, τα οποία αναφέρονται σε επίλεκτες έννοιες των κοινωνικών επιστημών και ιδίως της κοινωνιολογίας διεξάγονται κάθε Δευτέρα στις 7.00 μ.μ. στα γραφεία της ΔΡΑΣΗΣ, (Πάρνηθος 21, Βριλήσσια) και μεταδίδονται και διαδικτυακά ύστερα από λίγες ημέρες.

Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45 λεπτά και ακολουθούν ερωτήσεις και διευκρινίσεις. Σκοπός είναι να αναλυθούν ορισμένοι κοινωνιολογικοί όροι που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας επικοινωνίες, χωρίς να αντιστοιχούν στην πραγματική τους σημασία.

Το τρίτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 27/11, και θα εστιάσει στις Τυπικές Οργανώσεις και στους Θεσμούς.

Συγκεκριμένα, θα εξεταστούν οι όροι «θεσμός» και «οργάνωση» ως προς τη σημασία και την εξέλιξή τους. Πιο συγκεκριμένα, η ανάλυση θα επιμείνει: (α) στη διαδικασία της θέσμισης, του θεσμού ως υπερβατικού ιδεώδους και ως του οργανισμού που το έχει ενσωματώσει, και (β) στο φαινόμενο της δομής και λειτουργίας των τυπικών οργανώσεων, με έμφαση στο φαινόμενο της γραφειοκρατίας.

Και το τρίτο μάθημα θα είναι διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube: (εγγραφείτε στο κανάλι μας!)

Πληροφορίες: Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. Τα μαθήματα δεν έχουν οικονομική συμμετοχή.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη


readers  484


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου