Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
17/9/2023

Για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στις οδούς Κρήτης και Ηπείρου

Ή πώς να δυσκολέψετε την ζωή των δημοτών σας

Μερικές παρατηρήσεις:
Χωρίς ειδοποίηση. Αξημέρωτα υπάλληλοι του δήμου έβαλαν τα σήματα, αρχικά σκεπασμένα με μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Και άκουσαν αυτοί τις διαμαρτυρίες των περιοίκων. Διαμαρτυρίες που λογικά απευθύνονταν προς τη δημοτική αρχή. Αξημέρωτα έβγαλαν χτες τις σακούλες. Αξημέρωτα και χωρίς να προηγηθεί κάποια ενημέρωση. Μια γραπτή ανακοίνωση που να εξηγεί έγκαιρα στους κατοίκους και τους λίγους καταστηματάρχες το γιατί και το πως αυτής της αλλαγής. Αλήθεια είναι τόσο μεγάλο το κόστος ή πάμε με τη λογική «εμάς ψήφισε ο κόσμος, δικές μας οι αποφάσεις»; Η ακόμα χειρότερα δεν εξηγούμε, απλά γιατί δεν υπάρχει λογική και επαρκής εξήγηση; Δεν συζητάμε για το αν ζητήθηκε η γνώμη των περιοίκων. Είναι φανερό ότι δεν ζητήθηκε όπως προκύπτει από το γεγονός ότι όλοι είναι αντίθετοι!

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Η οδός Κρήτης αλλάζει κατεύθυνση και τα οχήματα κινούνται από Σαλαμίνος προς Αγίου Αντωνίου, χωρίς κάποια επαρκή επιχειρήματα να στηρίζουν αυτή την αλλαγή. Μάλιστα έτσι, η οδός Σαλαμίνος, η οποία έχει πολύ κίνηση, ίσως «σπρώξει» περισσότερα αυτοκίνητα στην Κρήτης και μπροστά από τα σχολεία! Το μεγάλο πρόβλημα όμως προκύπτει από την αντιδρόμηση της οδού Ηπείρου, το τμήμα της οποίας από Ψαρών έως Κρήτης παραμένει άνοδος, ενώ το τμήμα της από Κρήτης έως 28ης Οκτωβρίου γίνεται κάθοδος. Συνεπώς μπροστά στην παιδική χαρά, ελάχιστα μόνον μέτρα από το σχολείο και το νηπιαγωγείο, συναντιούνται πλέον οχήματα που κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις. Άρα και περισσότερα είναι και εντείνουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται τις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων.

Συνεπώς, αντί να αποσυμφορείται η κυκλοφορία, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο αυξάνοντας τους κινδύνους για τους μαθητές και τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά, την ηχορύπανση και τη ρύπανση από τα καυσαέρια. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι της Κρήτης πρέπει να κάνουν 3-4 κύκλους για να φύγουν ή να επιστρέψουν σπίτια τους. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και όλα αυτά με πρόσχημα ότι διευκολύνεται η κυκλοφορία και εμποδίζονται οι μη Βριλησσιώτες να μπουν στην Ιερή μας πόλη των Βριλησσίων. Αφήνω την τραγελαφική εικόνα που δημιούργησε η έλλειψη ενημέρωσης. Χθες και σήμερα επί της Κρήτης κινούνται οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις, προκαλώντας εντάσεις και κινδύνους για τους ανυποψίαστους οδηγούς που βγαίνουν από τις πυλωτές τους, χωρίς να γνωρίζουν τις αλλαγές.

Ανεξήγητη παραμένει και η σπουδή της απερχόμενης δημοτικής αρχής να προχωρήσει στο παραπέντε των δημοτικών εκλογών σε μια τέτοια αλλαγή. Αλήθεια γιατί τέτοια βιασύνη; Άλλωστε η Κρήτης είναι ένα μικρό στενό, δεν καθορίζεται από την κίνηση σε αυτό η γενική κυκλοφοριακή κατάσταση του προαστείου. Γιατί λοιπόν δεν έμενε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί μετεκλογικά;

Και κάτι τελευταίο: Η απόφαση για τις παραπάνω αλλαγές υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της Δράσης για μια Άλλη πόλη, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Χρυσοπούλου. Έτσι για να μην κοροϊδευόμαστε.


readers  1632


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κωστής Παπαγιώργης
Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.


Τα σχόλια σας...
Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!18/6/2024 Τασία Μάρη
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρέμβαση της Δράσης για μια άλλη Πόλη. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό σημείο του άρθρου, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους , είναι το παρακάτω: " ....Είναι γνωστό το φαινόμενο, ξαφνικά όλοι οι Δήμοι να βάζουν όργανα γυμναστικής στα πάρκα τους, όλοι να αλλάζουν τους λαμπτήρες οδοφωτισμού τους με Led, όλοι να εγκαθιστούν υπόγειους κάδους συμπίεσης απορριμμάτων, όλοι να εκπονούν Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας, όλοι να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εγκαθιστούν δωρεάν σταθμούς φόρτισης, ναι, ζούμε σε έναν οικολογικό κόσμο που κινείται συντονισμένα και βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Εκεί το χρήμα, εκεί πρωταγωνιστεί και η Αυτοδιοίκηση!...." Δυστυχώς, από την .... Τοπική Αυτοδιοίκηση, το δεύτερο συνθετικό είναι δυστυχώς όρος κατ΄ ευφημισμόν......
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο15/5/2024 Γιώργος Θωμάκος
Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη ( που δεν είναι λογιστής ή φοροτεχνικός). Και ως επιστέγασμα, ο Διοικητής της ο κύριος Πιτσιλής να κομπάζει ότι με την ηλεκτρονική διοίκηση έχει καταφέρει να μειωσει την προσέλευση του κοινού προς τις υπηρεσίες(αφού έχει πρώτα κλείσει όλες τις τοπικές εφορίες και έχει πάει τις υπηρεσίες στου διαόλου τη μάνα). Άλλη μία Ανεξάρτητη αρχή που "απολαμβάνει" την ανεξαρτησία της από το να λογοδοτεί στους πολίτες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανεχθω την "ανημπορια" αντίδρασης απέναντι σε τέτοιες.αυθαιρεσίες. Μετα απο δύο ενδικοφανεις προσφυγές (στις οποίες δικαιώθηκα) και ένα email διαμαρτυρίας στα διοικητή της ΑΑΔΕ σκοπεύω να στείλω αναφορά για τις δομικές παθογένειες της φορολογικής διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας στη Βουλή. Είναι σίγουρο ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και πολλοι αλλοι στην αντίστοιχη θέση. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι συλλογικά.
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν 7/5/2024 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαίως κάθε μέτρου που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εχόντων προσβάσεις στο κράτος). Θέλουμε σπίτια και δεν έχουμε γη; Δίνουμε ύψος, αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός που δημιουργείται έτσι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κανένας από αυτούς τους νεαρούς και νεοεμφανιζόμενους, αμερικανοσπουδαγμένους πολιτικούς με τον αέρα σαράντα καρδιναλίων δεν θα σπάσει το κεφάλι του προκειμένου να αντιμετωπίσει ριζικά ένα θέμα πριν η βόμβα σκάσει στα χέρια μας, εστιάζοντας στα αίτια. Θα κινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει και "τσιμέντο να γίνει". Διότι, αν η χώρα είχε διασώσει κάποιες πολιτικές προσωπικότητες και αν διέθετε πολιτικούς ικανούς να παράγουν πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα υπήρξε ο πρόσφατα εκλιπών Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάποιον θα ενδιέφερε αυτό το τρομαχτικό άνοιγμα ανάμεσα στα κέντρα και στις περιφέρειες, όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας των εκεί πληθυσμών με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και να μαραζώνει την ώρα που τα κέντρα ασφυκτιούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η κύρια γενεσιουργός αιτία των δυσλειτουργιών της πόλης. Χρειάζονται αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμόζονται μέτρα που επιβαρύνουν την κατάσταση στις πόλεις, σαν αυτά που συζητούνται, αλλά ταυτόχρονα και αναβάθμιση των υποδομών και της ζωής στην περιφέρεια, ώστε να συγκρατούνται οι πληθυσμοί τους εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων πολλών με δεδομένο το παντελώς αφερέγγυο σύστημα εξουσίας.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου