Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
14/9/2023

Ο Δημητράκης πάει εκλογές!

του Ανδρέα Σκιάνη

Σήμερα πήρα ένα μήνυμα στο κινητό μου. Αποστολέας, ένας 20χρονος, πρώην συμμαθητής του γιου μου, με τον οποίο μετά το σχολείο χάθηκαν. Ο νεαρός Δημητράκης λοιπόν είχε από μικρός έφεση να φτιάχνει αστεία βιντεάκια και «ιστορίες» στο Instagram. Σήμερα, ο λογαριασμός του έχει χιλιάδες «ακόλουθους».

«Δεν ξέρω κύριε Ανδρέα αν το γνωρίζατε, αλλά ασχολούμαι με τα social media και βοηθάω εταιρείες να προωθήσουν τα προϊόντα και το Brand τους, κυρίως στο TikTok. Τον τελευταίο καιρό, μαζί με τους συναδέλφους μου βοηθάμε υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να απευθυνθούν στην νεολαία άμεσα μέσω TikTok. Έμαθα ότι κατεβαίνατε στις δημοτικές εκλογές, οπότε ήθελα να σας ρωτήσω αν θα σας ενδιέφερε μια συνεργασία μαζί μου έτσι ώστε να σας βοηθήσω να περάσετε το όραμα σας στους νέους και όχι μόνο».

Έμεινα άναυδος! Πώς δεν το είχα σκεφτεί!

Το περιστατικό περιγράφει το πρόβλημα όχι μόνο της αυτοδιοίκησης, (όπου εκεί κυριαρχεί απολύτως), αλλά και της χώρας. Είναι η ΜΗ-πολιτική. Τρωγόμαστε με τα ανούσια και τα αδιέξοδα. Ενίοτε και τα «φτηνά».

Όλα είναι «επικοινωνία», ένα show, σε σημείο που ένας νέος που έχει τόση σχέση με την πολιτική όση εγώ με το κρίκετ, γίνεται σύμβουλος υποψηφίων.

Τηρουμένων των αναλογιών, τα κόμματα, το ίδιο κάνουν. Μόνο που δεν χρησιμοποιούν Δημητράκηδες, (ποιος ξέρει!) αλλά εταιρείες επικοινωνίας, συνήθως εξ Αμερικής, που αμείβονται μερικά εκατομμύρια για να κατασκευάσουν πρόσωπα και πολιτικές.

Και ενώ τα σκέφτομαι αυτά, (και κατά σύμπτωση, στην τηλεόραση συνεχίζεται το ρεπορτάζ για την επίσκεψη Κασσελάκη στην Μακρόνησο), πέφτει μπροστά μου το πρωτοσέλιδο της «Αμαρυσίας»: «Κόμμα μας είναι τα Βριλήσσια», δηλώνει ο δήμαρχος Βριλησσίων στην εφημερίδα των βορείων προαστείων.

Τι πρωτότυπη δήλωση! Τι ευρηματική! Και κυρίως, πόσο... πολίτικη! Με τον ΣΥΡΙΖΑ να μετέχει στον συνδυασμό του...

Οι μισοί πολιτευτές της χώρας τα ίδια λένε.
Και οι υποψήφιοι των Βριλησσίων, επίσης.

ΜΗ-πολιτική, για την νίκη!
Όλοι είναι πολυσυλλεκτικοί. Όλοι υπόσχονται έργα. Όλοι έχουν βρει τα λεφτά. Και στρογγυλεύουν, στρογγυλεύουν, σε σημείο που στο τέλος δεν έχουν τίποτα να πουν.

Αλλά η ΜΗ-πολιτική εξασφαλίζει πλεονέκτημα στους συνδυασμούς εξουσίας. Όπως στην κυβέρνηση. Παράγει αποπροσανατολισμό, καθίζηση, αδιαφορία, διάλυση. Με τα ίδια για τα ίδια.

«Εκφράζουμε όλα τα ιδεολογικά ρεύματα της πόλης» δηλώνει η υποψήφια Δήμαρχος Βριλησσίων Βούλα Αρσένη – Λάμπρου, επί εννέα χρόνια στέλεχος της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Από θέση ισχύος, πολυσυλλεκτικός και ο κ. Πισιμίσης. Η προοπτική της τοπικής εξουσίας λειτουργεί σαν ηλεκτρική σκούπα, απορροφά τους πάντες, όλοι εισφέρουν ψήφους. Και σπρώχνονται να μπουν, μετά θα δούμε... «Η Νέα Πνοή συσπειρώνει αυτοδιοικητικές κινήσεις, ενεργούς πολίτες και κοινωνικές δυνάμεις από ένα ευρύ πολιτικό φάσµα», δηλώνει. Με ολόκληρο κατάλογο των μελών της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας Βριλησσίων στο συνδυασμό του, της ΟΝΝΕΔ, του τμήματος γυναικών της Νέας Δημοκρατίας, της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και όποιον παράγοντα είχε ή έχει σχέση με το κυβερνών κόμμα.

Πρωτότυπες δηλώσεις κι αυτές. Από την μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη.

Γι' αυτό λέμε, οι πολιτικές αυτές πρέπει να ηττηθούν για να ανασάνουν οι Δήμοι.
Για να ξαναδούμε τα πράγματα αλλιώς.

Πάμε «ΔΡΑΣΗ»!

Μήπως να τους συστήσω τον Δημητράκη;


Ο Ανδρέας Σκιάνης
είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΔΡΑΣΗ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.


readers  1908


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:



Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
Με τα μαύρα ρούχα, αμίλητοι καπνίζουν. Οι φίλοι κι ονειρεύονται να φύγουν μακριά. Οι φίλοι που δε βρήκανε τίποτα ν' αγαπήσουν, που δεν πιστεύουν τίποτα, κανέναν, πουθενά...


Τα σχόλια σας...
Η ΔΡΑΣΗ επαναφέρει το θέμα της οδού Κρήτης στο δημοτικό συμβούλιο23/8/2025 BT
Τόσο πολύ ενοχλήτε η εισηγήτρια που πρέπει να κάνει γύρω γύρω την Κρήτης για να πάει στο σπίτι της;Ας έρθει ενα μεσημέρι η αργά το βράδυ στην πλατεία να δει τι γίνεται στην παιδική χαρά (ώρες κοινής ησυχιας) να δει υποβάθμιση όλης της γειτονιάς. Λύση πρέπει να δοθεί για όλους τους κατοίκους της περιοχής με συνολική αναβάθμιση της κυκλοφορίας και όχι επιστροφή στο παλαιό καθεστώς.
Η ΔΡΑΣΗ επαναφέρει το θέμα της οδού Κρήτης στο δημοτικό συμβούλιο22/8/2025 Μ.Κ
Καλησπέρα, για να καταλάβω τι λέτε στο παραπάνω άρθρο .Έκανε καλά ο δήμος με την αντιδρομηση την Κρήτης ή όχι ? Τόσα χρόνια που όλα αυτά τα φορτηγά και η κίνηση που περνάγανε από την Κρήτης κάνατε ανάλογες προσπάθειες να αλλάξει κάτι ? Η λύσεις που έχουμε σαν κάτοικοι είναι 2 : 1) Μένει η κατάσταση ως έχει γιατί δεν πιστεύω κάποιος να λέει ότι η κίνηση που δυσκολεύει 2 διπλούς δρόμους ( Μακεδονίας, 25 Μαρτίου ) είναι λογικό να πέσει σε ένα στενό 2 τετραγώνων όπως η Κρήτης με δημοτικό ,νηπιαγωγείο και παιδική χαρά .. 2) Να αντιδρομησει ο Δήμος την Ψαρών μέχρι την Αβαρικου για να φεύγουν τα αυτοκίνητα από εκεί. Αν πιστεύει κάποιος και αν γίνεται αυτό που γράφεται να συνεχιστεί ο παράδρομος της Αττικής οδού προς Πεντέλης θα ήταν το καλύτερο αλλά προσωπικά το θεωρώ πολύ δύσκολο. Ευχαριστώ
Ανάγκη μέτρων στην περιοχή των Κάτω Βριλησσίων20/7/2025 Κ.Μ
Καλησπέρα, Σαν κάτοικος της περιοχής συμφωνώ με το παραπάνω άρθρο εκτός από ένα σημείο: "Οτι η αντιδρομηση της οδού Κρήτης δεν ωφέλησε την περιοχή" .Το λογικό είναι να μην δέχονται τα Βριλήσσια τόσο μεγάλο οδικό φόρτο .Αν είναι όμως υποχρεωτικό επουδενι δεν πρέπει για λόγους ασφαλείας των μικρων παιδιών να τον παίρνει η Κρήτης.Υπενθυμιζω ότι η Κρήτης έχει την πόρτα του Δημοτικού, του νηπιαγωγείου αλλά και την παιδική χαρά.Αρα είναι άτοπο να λέμε ότι 2 διπλοί δρόμοι δεν αντέχουν την κίνηση αλλά την αντέχει ένας στενός δρόμος 2 τετραγωνων.Και επειδή μένω στην περιοχή συμφωνω με την αντιδρομηση, όσο και αν ακούγεται ότι όλοι οι κάτοικοι της Κρήτης διαφωνούνε, γιατί προέχει η ασφάλεια των παιδιών και όχι το να πίνω καφέ στο μπαλκόνι χωρίς να περνάνε αυτοκίνητα από κάτω!! ΥΓ : από την πόρτα της Κρήτης του Δημοτικού περνάνε τα μικρά παιδιά και τα παιδιά του νηπιαγωγείου...
Η εποχή του «Δεν Γνώριζα», απλά τελείωσε29/3/2025 Δ.Κ.
Τα τελευταία σύννεφα, τα οποία πιθανόν να έδιναν κάποιο άλλοθι στην «άγνοιά μας», πρέπει να ήταν πριν 5 χρόνια, με την προβολή του social dilemma, που επίσης πραγματεύονταν περίπου το ίδιο θέμα. Από τότε τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλα αυτά είναι συμπτώματα μιας κοινωνίας, όπου όλοι, σαν αποκεφαλισμένα κοτόπουλα, ζαλισμένα από το καθημερινό ξύλο, τρέχουν δεξιά και αριστερά, τσεκάροντας ανά 3 λεπτά το κινητό για το επόμενο breaking news που θα ανακοινώσει το newspeak. Θα ακουστώ κυνικός ή πεσιμιστής, αλλά δε βλέπω να αντιστρέφεται το κλίμα. Στο μόνο που ελπίζω είναι οι ελάχιστες -πλην όμως φωτεινές- περιπτώσεις εκπαιδευτικών που δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα, πολλές φορές λοιδορούμενοι και από πάνω, αφουγκράζονται τα προβλήματα των εφήβων, καταλαβαίνουν τον διαφορετικό κώδικά τους, αγγίζουν τον ψυχισμό τους. Και το λέω από προσωπική εμπειρία και από τα 2 σχολεία που φοίτησαν τα παιδιά μου. Θανάση, η τελευταία παράγραφος (Δ) δεν είναι ουτοπική πρόταση, αλλά και να ήταν, όπως λέει και ο Γκαλεάνο, η ουτοπία χρησιμεύει για να προχωράμε. ΥΓ: ένα πολύ καλό ντοκιμαντέρ, που θα μπορούσε και αυτό να προβληθεί, και να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση με τους μαθητές είναι το «Τέλος Χρόνου» του Λουκά Παλιοκρασσά.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009




Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.




   
© 2006 - 2025 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου