Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
24/7/2023

Ένα ΣΒΑΚ για κάθε προεκλογική περίοδο!

Του Λάμπη Λαζάνη

Tα έχουμε ξαναπεί: Oι αφετηριακές παραδοχές του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι εσφαλμένες! Πράγμα που σημαίνει πως οι λύσεις είναι οι χείριστες, κι αυτό, ανεξαρτήτως κριτηρίων πληρότητας της μελέτης.

Επιπλέον, ένα ΣΒΑΚ, προϋποθέτει μελέτη εφαρμογής, δηλαδή, τι κάνεις σήμερα, τι στο επόμενο στάδιο και τι μακροπρόθεσμα. Δεν ξεκινάς όπως σου έρθει. Επιλεκτικά. Ή όπως υποσχέθηκες. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό που κάποτε υπήρξε, και το οποίο ήταν ανεφάρμοστο, κατέληξε σε αυτό που πραγματικά ήταν, μια προεκλογική υπόσχεση της προ-προηγούμενης διοίκησης Μανιατογιάννη... Την οποία η σημερινή διοίκηση επαναφέρει πάλι μετά από 5 χρόνια. Και βέβαια, πάλι προεκλογικά!

Οι προτάσεις της διοίκησης και συνολικά το ΣΒΑΚ συνιστούν χειροτέρευση των συνθηκών μετακίνησης στην πόλη. Για την ακρίβεια, συνιστούν βίαιη επέμβαση στην ήδη κακοποιημένη ελευθερία μετακίνησής μας στην πόλη και θυσία των υπολειμμάτων της ελευθερίας αυτής στις πρόνοιες μιας δικτατορίας της κίνησης: Eδώ, η χούντα υπήρξε πρωτοπόρος με το πέρασμα από την «Αγωγή του Πολίτη» στην Κυκλοφοριακή Αγωγή αλλά σήμερα καταντήσαμε να μας επιβάλλουν μέτρα Κυκλοφοριακής Δικτατορίας και να τα πλασάρουν σαν Πρόοδο. Δεν είναι απλά σπατάλη για έργα βιτρίνας, είναι ένας ζουρλομανδύας που καθιστά την μετακίνηση προβληματική, αφύσικη, επιβάλλοντας στην φυσική μας παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες μια κανονικότητα φρενοκομείου. Σαν έργο συνιστά περιττή σπατάλη πόρων, όμως σαν λειτουργία είναι εκτρωματική γιατί προκαλεί τεράστιες απώλειες σε χρόνο, χρήμα, ενέργεια, με περιβαλλοντική επιβάρυνση (καυσαέρια, θόρυβος) για να μη περάσουμε σε θέματα τοπικής οικονομίας, ψυχικού στρες και κοινωνικής συνοχής.

Κατά τα άλλα, μπορεί οι απανταχού φιλόζωοι άνετα να καταγγέλλουν όσους ταλαίπωρους κτηνοτρόφους καταφεύγουν στις πεδούκλες για τον έλεγχο των κατσικιών τους, αλλά οι κάτοικοι Βριλησσίων δεν έχουμε από πουθενά βοήθεια -πέρα, βέβαια, από την τοπική μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη»- για να γλυτώσουμε από την πεδούκλα του ΣΒΑΚ που με σαδιστική απονιά επιμένει να μας φορέσει η Δημοτική Αρχή.

Επιπλέον, η επαναφορά του θέματος στο προσκήνιο, είναι και ένα εντυπωσιακό δείγμα κατάντιας. Ενώ προχωρούν σε όλες τις τρελές μονοδρομήσεις σε όλα τα Βριλήσσια, δεν υπάρχει ούτε μια παρέμβαση σε μία έστω επικίνδυνη διασταύρωση, από αυτές που παρατηρούνται συνέχεια δεκάδες σοβαρά ατυχήματα! (Αγ. Αντωνίου & Μπακογιάννη, Κύπρου & Θερμοπυλών, Κύπρου &Σαλαμίνος, Μπακογιάννη & Σαλαμίνος, Μπακογιάννη & Θερμοπυλών κ.α.).

Οι άνθρωποι είναι και επικίνδυνοι στην προσπάθεια εντυπωσιασμού!


Ο Λάμπης Λαζάνης είναι μέλος του «συντονιστικού» της ΔΡΑΣΗΣ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός της.


readers  584


Σχόλια (1)


Χαράλαμπος Λαζάνης 24 Ιουλ 2023, 21:26
Ως κάτοικος Βριλησσίων είμαι δυστυχής όπως φαντάζομαι το τετράποδο της φωτογραφίας μόνο που η πεδούκλα στα δικά μου πόδια λέγεται ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας)
Αλλά στα Βριλήσσια, όπως και αλλού, οι φιλόζωοι αυξάνονται όμως οι φιλάνθρωποι μάλλον μειώνονται. Κι αυτό συνιστά πολιτικό πρόβλημα πρώτου μεγέθους, όταν δηλαδή είναι τελείως δυσδιάκριτο το όριο μεταξύ φιλανθρωπίας και μισανθρωπίας, ή να το πω και αλλιώς, μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας.
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:



Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οι κουρτίνες – Κώστας Μόντης
Είναι πάντα φρονιμότερο να σηκώνουμε εμείς τις κουρτίνες πριν τις σηκώσουν οι άνεμοι.


Τα σχόλια σας...
S.O.S. για το ρέμα Βριλησσού! 25/9/2023 Δημήτρης Καλαμπούκας
Θα ξεκινήσω με την τελευταία παράγραφο, ο κάτοικος της περιοχής κρατάει την ανωνυμία του για να μην μπλέξει στα προεκλογικά κουτσομπολιά των τοπικών διαχειριστών της εξουσίας. Κατανοητό και σεβαστό. Τι τον κάνει όμως να πιστεύει πως μια καλογραμμένη επιστολή διαμαρτυρίας θα τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης από το απερχόμενο ή το επόμενο ΔΣ; Θα πρότεινα, εφόσον δεν τίθεται θέμα περισυλλογής υπογραφών, όπως πρόσφατα ξεκίνησε επώνυμα ένας συν-δημότης μας για άλλη υπόθεση, ο ίδιος, αλλά και όποιος άλλος θέλει να διαμαρτυρηθεί ανώνυμα -τώρα που γυρίζει μέσα στο προεκλογικό πανηγυράκι-, να διαβάσει τις προγραμματικές προτάσεις των παρατάξεων, όπως υπάρχουν στα ιλουστρασιόν φυλλάδια τους, στην Ενότητα «Καθαριότητα, Πράσινη Ανάπτυξη, Έξυπνες πόλεις, κλπ) και να επισκεφτεί τα περίπτερά τους, επισημαίνοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και να ζητήσει εξηγήσεις θέτοντας ερωτήματα, π.χ. «τι εννοείτε όταν λέτε ανάπλαση της παραρεματίου ζώνης του Βριλησσού»;
Αντιδρόμηση οδού Κρήτης: Δεν είμαστε ελέφαντες!21/9/2023 Δημήτρης Καλαμπούκας
Ναι, η ΔΡΑΣΗ τα λέει εδώ και χρόνια, έχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις σας επί του θέματος (βρίσκονται στην ετικέτα «Δημοτικό Συμβούλιο). Αν μη τι άλλο, σας χαρακτηρίζει η συνέπεια στην πολιτική σας παρουσία όλα αυτά τα χρόνια. Μπράβο στον δημότη που πήρε την πρωτοβουλία για την συλλογή των υπογραφών, τέτοιες ενέργειες πρέπει να ενθαρρύνονται στα πλαίσια της αμοιβαίας αλληλεγγύης. Σήμερα εσύ, αύριο εγώ. Μην ξεχνάμε πως, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Αριθμός Απόφασης 118/ 2014) «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.»
24ωρη απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης21/9/2023 Τασία Μάρη
Επίσης, το νομοσχέδιο αυτό δίνει το πράσινο φως στις επιχειρήσεις να έχουν εργαζόμενους με ελαστικό ωράριο εργασίας ,ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη. Τέτοιες πρακτικές πρωτοεφάρμοσε η κινεζική Cosco και στη συνέχεια άρχισαν να υιοθετούν και ευρωπαϊκές εταιρείες , με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει το πράσινο φως ώστε αντιλαϊκές κυβερνήσεις ,όπως η ελληνική, να κατεβάζουν αυτές τις διευκολύνσεις προς την εργοδοσία μέσω νομοσχεδίων- εκτρωμάτων όπως αυτό. Μιλώ, δυστυχώς, εκ πείρας διότι η μικρή μου κόρη ( 30 χρονών) έχει την ατυχία να δουλεύει σε μια τέτοια εταιρία ( start up και με νέους σε ηλικία εργοδότες.....) ,που την προσέλαβαν πριν τρία χρόνια βαζοντάς την να υπογράψει μια σύμβαση εργασίας, παρόμοια με αυτές που θα επιτρέπει πλέον και με νόμο το ελληνικό κράτος!!!! Οι συνθήκες εργασίας ,που διαμορφώνονται για τα νέα παιδιά με τέτοια νομοσχέδια, θα τις χαρακτήριζε κανείς συνθήκες "γαλέρας" , γιατί -πάλι μιλώντας απο το παράδειγμα των εργασιακών συνθηκών της κόρης μου- η εταιρία νόμιμα προσλαμβάνει συνεχώς νέα παιδιά για την ίδια θέση εργασίας μειώνοντας τις ώρες παρεχόμενης εργασίας στους ...παλαιότερους, φτάνοντας στο σημείο κάποιους μήνες να προσφέρει ...0 ώρες εργασίας ( λόγω αναδουλιάς), και να κρατά εγκλωβισμένα τα εργαζόμενα παιδιά ,τα οποία με τις παραπανω τακτικές δε μπορούν να συμπληρώσουν ούτε τα απαραίτητα ένσημα για να μπούν στο ταμείο ανεργίας...... Και μόνο γι αυτό το λόγο, συμπαραστεκόμενη στη νέα γενιά ,ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός, θα κατέβω στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11:00, όπου με καλεί ευτυχώς το σωματείο μου ( Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών). Γιατί το σύνθημα "Στους δρόμους,στους δρόμους γεννιούνται συνειδήσεις " δυστυχώς είναι πάντα επίκαιρο και αληθινό......


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009




Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.




   
© 2006 - 2023 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου