Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
24/7/2023

Ένα ΣΒΑΚ για κάθε προεκλογική περίοδο!

Του Λάμπη Λαζάνη

Tα έχουμε ξαναπεί: Oι αφετηριακές παραδοχές του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι εσφαλμένες! Πράγμα που σημαίνει πως οι λύσεις είναι οι χείριστες, κι αυτό, ανεξαρτήτως κριτηρίων πληρότητας της μελέτης.

Επιπλέον, ένα ΣΒΑΚ, προϋποθέτει μελέτη εφαρμογής, δηλαδή, τι κάνεις σήμερα, τι στο επόμενο στάδιο και τι μακροπρόθεσμα. Δεν ξεκινάς όπως σου έρθει. Επιλεκτικά. Ή όπως υποσχέθηκες. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό που κάποτε υπήρξε, και το οποίο ήταν ανεφάρμοστο, κατέληξε σε αυτό που πραγματικά ήταν, μια προεκλογική υπόσχεση της προ-προηγούμενης διοίκησης Μανιατογιάννη... Την οποία η σημερινή διοίκηση επαναφέρει πάλι μετά από 5 χρόνια. Και βέβαια, πάλι προεκλογικά!

Οι προτάσεις της διοίκησης και συνολικά το ΣΒΑΚ συνιστούν χειροτέρευση των συνθηκών μετακίνησης στην πόλη. Για την ακρίβεια, συνιστούν βίαιη επέμβαση στην ήδη κακοποιημένη ελευθερία μετακίνησής μας στην πόλη και θυσία των υπολειμμάτων της ελευθερίας αυτής στις πρόνοιες μιας δικτατορίας της κίνησης: Eδώ, η χούντα υπήρξε πρωτοπόρος με το πέρασμα από την «Αγωγή του Πολίτη» στην Κυκλοφοριακή Αγωγή αλλά σήμερα καταντήσαμε να μας επιβάλλουν μέτρα Κυκλοφοριακής Δικτατορίας και να τα πλασάρουν σαν Πρόοδο. Δεν είναι απλά σπατάλη για έργα βιτρίνας, είναι ένας ζουρλομανδύας που καθιστά την μετακίνηση προβληματική, αφύσικη, επιβάλλοντας στην φυσική μας παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες μια κανονικότητα φρενοκομείου. Σαν έργο συνιστά περιττή σπατάλη πόρων, όμως σαν λειτουργία είναι εκτρωματική γιατί προκαλεί τεράστιες απώλειες σε χρόνο, χρήμα, ενέργεια, με περιβαλλοντική επιβάρυνση (καυσαέρια, θόρυβος) για να μη περάσουμε σε θέματα τοπικής οικονομίας, ψυχικού στρες και κοινωνικής συνοχής.

Κατά τα άλλα, μπορεί οι απανταχού φιλόζωοι άνετα να καταγγέλλουν όσους ταλαίπωρους κτηνοτρόφους καταφεύγουν στις πεδούκλες για τον έλεγχο των κατσικιών τους, αλλά οι κάτοικοι Βριλησσίων δεν έχουμε από πουθενά βοήθεια -πέρα, βέβαια, από την τοπική μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη»- για να γλυτώσουμε από την πεδούκλα του ΣΒΑΚ που με σαδιστική απονιά επιμένει να μας φορέσει η Δημοτική Αρχή.

Επιπλέον, η επαναφορά του θέματος στο προσκήνιο, είναι και ένα εντυπωσιακό δείγμα κατάντιας. Ενώ προχωρούν σε όλες τις τρελές μονοδρομήσεις σε όλα τα Βριλήσσια, δεν υπάρχει ούτε μια παρέμβαση σε μία έστω επικίνδυνη διασταύρωση, από αυτές που παρατηρούνται συνέχεια δεκάδες σοβαρά ατυχήματα! (Αγ. Αντωνίου & Μπακογιάννη, Κύπρου & Θερμοπυλών, Κύπρου &Σαλαμίνος, Μπακογιάννη & Σαλαμίνος, Μπακογιάννη & Θερμοπυλών κ.α.).

Οι άνθρωποι είναι και επικίνδυνοι στην προσπάθεια εντυπωσιασμού!


Ο Λάμπης Λαζάνης είναι μέλος του «συντονιστικού» της ΔΡΑΣΗΣ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός της.


readers  1021


Σχόλια (1)


Χαράλαμπος Λαζάνης 24 Ιουλ 2023, 21:26
Ως κάτοικος Βριλησσίων είμαι δυστυχής όπως φαντάζομαι το τετράποδο της φωτογραφίας μόνο που η πεδούκλα στα δικά μου πόδια λέγεται ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας)
Αλλά στα Βριλήσσια, όπως και αλλού, οι φιλόζωοι αυξάνονται όμως οι φιλάνθρωποι μάλλον μειώνονται. Κι αυτό συνιστά πολιτικό πρόβλημα πρώτου μεγέθους, όταν δηλαδή είναι τελείως δυσδιάκριτο το όριο μεταξύ φιλανθρωπίας και μισανθρωπίας, ή να το πω και αλλιώς, μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας.
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κωστής Παπαγιώργης
Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.


Τα σχόλια σας...
Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!18/6/2024 Τασία Μάρη
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρέμβαση της Δράσης για μια άλλη Πόλη. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό σημείο του άρθρου, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους , είναι το παρακάτω: " ....Είναι γνωστό το φαινόμενο, ξαφνικά όλοι οι Δήμοι να βάζουν όργανα γυμναστικής στα πάρκα τους, όλοι να αλλάζουν τους λαμπτήρες οδοφωτισμού τους με Led, όλοι να εγκαθιστούν υπόγειους κάδους συμπίεσης απορριμμάτων, όλοι να εκπονούν Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας, όλοι να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εγκαθιστούν δωρεάν σταθμούς φόρτισης, ναι, ζούμε σε έναν οικολογικό κόσμο που κινείται συντονισμένα και βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Εκεί το χρήμα, εκεί πρωταγωνιστεί και η Αυτοδιοίκηση!...." Δυστυχώς, από την .... Τοπική Αυτοδιοίκηση, το δεύτερο συνθετικό είναι δυστυχώς όρος κατ΄ ευφημισμόν......
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο15/5/2024 Γιώργος Θωμάκος
Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη ( που δεν είναι λογιστής ή φοροτεχνικός). Και ως επιστέγασμα, ο Διοικητής της ο κύριος Πιτσιλής να κομπάζει ότι με την ηλεκτρονική διοίκηση έχει καταφέρει να μειωσει την προσέλευση του κοινού προς τις υπηρεσίες(αφού έχει πρώτα κλείσει όλες τις τοπικές εφορίες και έχει πάει τις υπηρεσίες στου διαόλου τη μάνα). Άλλη μία Ανεξάρτητη αρχή που "απολαμβάνει" την ανεξαρτησία της από το να λογοδοτεί στους πολίτες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανεχθω την "ανημπορια" αντίδρασης απέναντι σε τέτοιες.αυθαιρεσίες. Μετα απο δύο ενδικοφανεις προσφυγές (στις οποίες δικαιώθηκα) και ένα email διαμαρτυρίας στα διοικητή της ΑΑΔΕ σκοπεύω να στείλω αναφορά για τις δομικές παθογένειες της φορολογικής διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας στη Βουλή. Είναι σίγουρο ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και πολλοι αλλοι στην αντίστοιχη θέση. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι συλλογικά.
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν 7/5/2024 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαίως κάθε μέτρου που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εχόντων προσβάσεις στο κράτος). Θέλουμε σπίτια και δεν έχουμε γη; Δίνουμε ύψος, αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός που δημιουργείται έτσι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κανένας από αυτούς τους νεαρούς και νεοεμφανιζόμενους, αμερικανοσπουδαγμένους πολιτικούς με τον αέρα σαράντα καρδιναλίων δεν θα σπάσει το κεφάλι του προκειμένου να αντιμετωπίσει ριζικά ένα θέμα πριν η βόμβα σκάσει στα χέρια μας, εστιάζοντας στα αίτια. Θα κινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει και "τσιμέντο να γίνει". Διότι, αν η χώρα είχε διασώσει κάποιες πολιτικές προσωπικότητες και αν διέθετε πολιτικούς ικανούς να παράγουν πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα υπήρξε ο πρόσφατα εκλιπών Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάποιον θα ενδιέφερε αυτό το τρομαχτικό άνοιγμα ανάμεσα στα κέντρα και στις περιφέρειες, όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας των εκεί πληθυσμών με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και να μαραζώνει την ώρα που τα κέντρα ασφυκτιούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η κύρια γενεσιουργός αιτία των δυσλειτουργιών της πόλης. Χρειάζονται αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμόζονται μέτρα που επιβαρύνουν την κατάσταση στις πόλεις, σαν αυτά που συζητούνται, αλλά ταυτόχρονα και αναβάθμιση των υποδομών και της ζωής στην περιφέρεια, ώστε να συγκρατούνται οι πληθυσμοί τους εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων πολλών με δεδομένο το παντελώς αφερέγγυο σύστημα εξουσίας.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου