Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
24/6/2022

Κατακεφαλήν

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Φορούσε ένα άρωμα φθηνό, κακόγουστο, απωθητικό σαν εντομοκτόνο.
Του λέγαν: " Μην την πάρεις, γιατί 'ναι λίγο αφηρημένη, λαφριά. Κάμε τη τσάρκα σου, κάμε τη δουλειά σου, κι άσε την να πάει στο καλό. Άλλο γειτονιό κι άλλο προξενιό. "

Σιγά και μην τους άκουγε ο Νικολός, που ' χε όχι μόνο δαγκώσει, παρά καταπιεί για τα καλά τη λαμαρίνα αμάσητη. Ούτ" άκουγε, ουτ' έβλεπε, μα ούτε κι οσφραίνονταν άλλο, πέρα απ' το χαβά της κεφαλής του.

Και τηνε πήρε, έτσι, γυμνή που λένε, και τηνε ζαλώθηκε και την έβαλε κάτω από κεραμίδι. Έτσι γίνηκε Κερία το Κατινιώ, με κάππα κεφαλαίο που λένε, και καμάρωνε και βογγούσε κάτω απ'το στεφάνι της, και δώστου κι αλειβόταν λογιώ λογιώ αρώματα και κρέμες, για να στέκεται στο ύψος που της έμελλε ν' ανέβει.

Πέρασε δε πέρασε κάνας χρόνος απ'το γλέντι, κι αφού γκαστρώθηκε για τα καλά και τουμπάνιασε, πήρε να πατά παραπάνω τους κάλους του Νικολού, κι ως λένε ο καλός καλό δεν βλέπει, παρά μόνο κάλους, κάλους και τρίκαλους.

Έδωσε μια κι αυτός, και τα πέταξε τα παλιοπάπουτσα ν' ανασάνουν τα ποδάρια του, πήρε και τα μούτρα του και τα 'ριξε παραδίπλα. Κι απόμεινε το Κατινιώ, αφηρημένο, μ' αρώματα και μ' αλοιφές να μελώνει το χρόνο.


ΠΊΝΑΚΑΣ: Ουμβέρτος Αργυρός, Κοντά στο παράθυρο. 1926.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ


readers  200


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Εκ του σύνεγγυς
Όλα τα δώρα ο Αύγουστος τα έφερε. Το κόκκινο του έρωτα και της φωτιάς. Το μαύρο της προσφυγιάς και του θανάτου. Το γαλανό της Αμμοχώστου και της προδοσίας. Και το λευκό της αθωότητας και της απελπισίας. Όλα τα χρώματα από τον Αύγουστο τα πήρανε κι αφήσανε ασπρόμαυρα τα καλοκαίρια.


Τα σχόλια σας...
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο23/6/2022 Γιάννης Παρασκευόπουλος
Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2022 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου