Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
2/4/2021

Ιστορικό Λεύκωμα, Οικονομική Επιτροπή και άλλες ενοχλητικές ιστορίες...

Χορηγείται τρίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της επιστημομικής έρευνας!

Τον τελευταίο χρόνο, με συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, η Οικονομική Επιτροπή έχει αναγορευτεί σε βασικό όργανο διοίκησης των Δήμων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, με νέες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, οι αρμοδιότητές της εμπλουτίστηκαν περεταίρω, (με αντίστοιχη αποψίλωση αυτών των Δημοτικών Συμβουλίων), και πλέον και για τις προσλήψεις θα αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή.

Ο λόγος αυτής της μεταφοράς αρμοδιοτήτων, αφορά την περίφημη «κυβερνησιμότητα» που έχει οδηγήσει σε μια ακραία αντιδημοκρατική στροφή την αυτοδιοίκηση και τις πρακτικές διοίκησης των δημοτικών αρχών: Στις Οικονομικές Επιτροπές οι διοικήσεις έχουν εξασφαλισμένη εκ του νόμου πλειοψηφία, ενώ επιπλέον αποκλείονται οι μικρότερες παρατάξεις που πλέον εκπροσωπούνται μόνον στα δημοτικά συμβούλια. Στα Βριλήσσια στην Οικονομική Επιτροπή δεν μετέχουν οι 3 από τις 6 δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, (μεταξύ αυτών και η ΔΡΑΣΗ), με αποτέλεσμα οι αποφάσεις να λαμβάνονται πιο «εύκολα», χωρίς ιδιαίτερες «αντιδράσεις» και με μικρότερη δημοσιότητα. Έτσι ο δρόμος προς τις κάθε λογής αυθαιρεσίες γίνεται πιο ανοιχτός...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αλλοπρόσαλλη, δημοσιοσχετίστικη και αμετροεπής για την εποχή που ζούμε, σπατάλη 41.458 ευρώ για τη δημιουργία ιστορικού λευκώματος του Δήμου Βριλησσίων, την οποία έχει καταγγείλει το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, όμως ελέω της σύνθεσης της Οικονομικής Επιτροπής, αυτή έγινε αποδεκτή και έχει δρομολογηθεί.

Για το θέμα έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά, στα οποία δεν είναι ώρα να επανέλθουμε. Υπενθυμίζουμε μόνον, ότι σύμφωνα με τους όρους προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού, η διοικούσα παράταξη δρομολόγησε την «προμήθεια 2.000 αντιτύπων λευκώματος εντός έγχρωμης συρταρωτής θήκης και 1.000 ψηφιακών βιντεοδίσκων (DVD) (σ.σ. τα οποία πλέον ουδείς χρησιμοποιεί!), εντός χάρτινης θήκης, στο οποίο θα αποτυπώνεται η ιστορία του τόπου από την απώτατη προϊστορία και την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, διατρέχοντας όλο το ιστορικό φάσμα, με έμφαση στις περιόδους και στα γεγονότα εκείνα που άφησαν το στίγμα τους σε τοπικό επίπεδο και αποτελούν «ορόσημα» στη διαμόρφωση και του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος».

Είναι όμως, η ίδια η επικαιρότητα που επαναφέρει τα θέματα στο προσκήνιο, ίσως για να τους δώσει την απαραίτητη τελευταία νότα... γελοιότητας (ή μήπως κυνικότητας;)

Αυτές τις ημέρες ο ανάδοχος του διαγωνισμού, (ο οποίος έχει αναλάβει να ερευνήσει παράλληλα το ιστορικό πολλών άλλων Δήμων), ζήτησε από τη διοίκηση τρίμηνη παράταση για την παράδοση του έργου, διότι δεν επαρκούσε το διάστημα των 9 μηνών, από τον Ιούλιο του 2020 που έγινε ο διαγωνισμός, μέχρι τον Μάρτιο του 2021 που έληγε η προθεσμία παράδοσης του «έργου», για να ολοκληρωθεί η ιστορική έρευνα. Όπως αναφέρεται, «λόγω πανδημίας, οι ερευνητές (!) δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Αρχεία και ερευνητικά ιδρύματα», από τα οποία πρόκειται να ανασυρθούν γεγονότα και πηγές για τη συγγραφή της ιστορίας των Βριλησσίων από την αρχαιότητα (!) μέχρι σήμερα…

Η αιτούμενη παράταση υπερψηφίστηκε βεβαίως από την διοικούσα παράταξη και καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, ίσως διότι οι τελευταίες, παραδόξως, δεν κατανοούν το ύψος των δυσκολιών που πρέπει να υπερπηδηθούν για να αναδειχθεί το ένδοξο αρχαιολογικό παρελθόν των Βριλησσίων, από την οδό της Λιθαγωγίας, τον αρχαίο άξονα μεταφοράς των μαρμάρων και τους αρχαίους Βριληττούς ποταμούς, μέχρι τον προσφάτως ανακαινισμένο Υδατόπυργο…

Δουλευόμαστε κανονικά...


ΥΓ. (Σήμερα δεν είναι πρωταπριλιά)


readers  289


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ν. Καζαντζάκης
Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2021 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου