Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
17/7/2020

Στην πεπατημένη της διασπάθισης δημοσίου χρήματος η Δημοτική Αρχή

Δαπάνη 42.580€ για την «έκδοση λευκώματος από την απώτατη προϊστορία των Βριλησσίων ... μέχρι τις μέρες μας»!

42.580€ σπαταλά η δημοτική αρχή των Βριλησσίων για την προμήθεια «2.000 αντιτύπων λευκώματος της πόλης και του Δήμου, για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν στο πλαίσιο εθνικών και διεθνών ανταλλαγών, τα οποία θα προσφέρονται σε επίσημους, φορείς και προσκεκλημένους του Δήμου, καθώς επίσης και σε κάθε άλλη περίπτωση διακεκριμένων καλεσμένων - επισκεπτών, συνοδευόμενα από έγχρωμες συρταρωτές προστατευτικές θήκες καθώς και 1.000 ψηφιακών βιντεοδίσκων (DVD) εντός χάρτινης θήκης». (Tι κι αν οι βιντεοδίσκοι έχουν καταργηθεί!).

42.580€ στη σημερινή Ελλάδα, που από οικονομική, κοινωνική, γεωπολιτική και δημοκρατική άποψη βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της από τον εμφύλιο και μετά.

42.580€ στα σημερινά Βριλήσσια, στα οποία, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Βριλησσίων (ΟΚΠΑ), εκατοντάδες οικογένειες συνδημοτών μας, όλο και περισσότερες στη διάρκεια της πανδημίας, δεν έχουν ούτε το βασικό εισόδημα και αναγκάζονται για να επιβιώσουν να εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Ιατρείο.

42.580€ με συνοπτικό διαγωνισμό, στον οποίο προσήλθε ένας ενδιαφερόμενος, γνωστός εκδότης, ευεργετημένος από την «λίστα Πέτσα», στα έντυπα του οποίου λέγεται ότι φιλοξενούνται συνεντεύξεις και αγιογραφίες του δημάρχου.

Την ίδια ώρα, στο τιμόνι του Δήμου Βριλησσίων βρίσκεται από το 2015 μια διοίκηση «προοδευτική», που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον προοδευτικό πόλο του συστημικού δικομματισμού, τα πλοκάμια του οποίου απλώνονται παντού, και στην αυτοδιοίκηση.

Αλλά όσο περνάει ο καιρός και στην κυβέρνηση βρίσκεται η Ν.Δ., τόσο φαίνεται ότι τα όρια μεταξύ κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς είναι δυσδιάκριτα για τους διοικούντες. Σ' αυτό το σκηνικό οι διαχωριστικές μεταξύ των πόλων είναι θαμπές και οι γέφυρες χτίζονται εύκολα. Εδώ βρισκόμαστε. Να τα ‘χουμε καλά με όλους, η θεωρία των «πολυσυλλεκτικών» χώρων καλά κρατεί. Αφού σε τελευταία ανάλυση, η εξουσία μετράει.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι πρακτικές της δημοτικής αρχής απομακρύνονται από την εικόνα που η ίδια καλλιεργεί. Το «concept» παίρνει καθεστωτικά χαρακτηριστικά. Αυταρχισμός, αποφυγή δημοκρατικών πρακτικών, δυσανεξία στην κριτική, αδιαφάνεια και κυρίως, προτεραιότητα στην εικόνα, σ’ ένα επικοινωνιακό μηχανισμό που αναλαμβάνει να καλύπτει τη δομική αδυναμία των διοικούντων να παραγάγουν πολιτική και έργο.

Δεν φθάνουν λοιπόν, οι σύμβουλοι, οι συνεργάτες, (από κάθε πολιτικό χώρο), οι γνωριμίες, οι συγγενείς, οι καλοθελητές, οι αναμεταδότες, χρειάζονται και σταθερά στηρίγματα, επαγγελματίες που διαθέτουν δίκτυα, μικρά ίσως, αλλά κατ’ εικόνα και ομοίωση με αυτά της κεντρικής σκηνής και σε επικοινωνία μαζί της. Εκδότες βορείων προαστίων που ξέρουν να αναδεικνύουν το έργο των «πελατών» τους και να κατατροπώνουν τους αντιπάλους τους.

Έτσι διεξάγεται η πολιτική. Κορυφή του παγόβουνου οι προκηρύξεις διαγωνισμών, οι απευθείας αναθέσεις για υπηρεσίες όπως η ανύπαρκτη «γραμμή δημότη»*, (από το 2017), και τώρα το «ιστορικό λεύκωμα», που ανατέθηκε με συνοπτικό διαγωνισμό.

42.580€, νόμιμα και τακτοποιημένα, για όσους δεν εξοργίζονται από την σπατάλη, την πολιτική αφασία και τις προσωπικές πολιτικές. Για όσους δεν θέτουν ως κριτήριο το δημοκρατικό ήθος.

Φτιάχνουν μηχανισμούς, λιβανιστήρια για την εικόνα τους. Με επιτροπές, ινστιτούτα, συνέδρια, βραβεύσεις, φωτογραφίες με περιφερειάρχες, υπουργούς, πυροσβέστες, φιλόζωους, αθλητές, οτιδήποτε. Και με διαγγέλματα προς τον λαό, για τις πανελλήνιες, μέχρι την Αγιά Σοφιά, με κάθε αφορμή.

Οι παρατάξεις εξουσίας αυτά θέλουν. Σε αυτά επενδύουν. Γι’ αυτό ερίζουν ασταμάτητα. Για την επικράτηση. Όχι για το διαφορετικό αποτέλεσμα.

Να τη χαίρεστε την κεντροαριστερά σας!Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη
*Αναθέτουμε την εκτέλεση της παροχής υπηρεσίας «Διαχείριση εισερχομένων κλήσεων-γραμμή δημότη» (CPV:64214200-1), ως αυτή περιγράφεται στην προσφορά του καθώς και στην 105/2019 της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έναντι ποσού 15.999,84€ πλέον Φ.Π.Α. 24% ύψους 3.840,00€, ήτοι σύνολο 19.839,84€.

Φωτογραφία: Βριλησσιώτικα Νέα, Φωτογραφίες από τα Βριλήσσια του 1942 και του 1960.

readers  427


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κάρολος Δαρβίνος
Σταματήσαμε να ψάχνουμε για τέρατα κάτω από το κρεβάτι όταν συνειδητοποιήσαμε πως βρίσκονταν μέσα μας.


Τα σχόλια σας...
Γιατί καταψηφίσαμε τον νέο ΟΕΥ. Παρουσίαση και κριτική.25/7/2020 ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ
Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Χαίρομαι γιατί η ενημέρωση δεν περιορίζεται μόνο σε γενικές αξιολογικές κρίσεις αλλά δίνονται στοιχεία, αριθμοί και τεκμηρίωση, ώστε να μπορεί ο πολίτης να διαμορφώσει κρίση. Συνεχίστε έτσι. Μακάρι και ο Δήμος να καταλάβει ότι διαβούλευση σημαίνει να παρέχεις δημόσια και εκ των προτέρων όλη την ενημέρωση που απαιτείται και να εμπλέκεις στη διαδικασία όλους τους ενδιαφερόμενους. Πέραν της σταθερής και πάγιας πρακτικής της μη συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, στη συγκεκριμένη απόφαση είναι αρνητικό και το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν οι εργαζόμενοι.
O Δήμαρχος αρνείται να συναντήσει τους κατοίκους της Μητροπούλου17/7/2020 Γιώργος Θωμάκος
Γνωρίζετε ότι στο άρθρο 6 παρ. 6 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται οτι: 6. Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου