Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
11/7/2020

Έχουν γνώσιν οι φύλακες. Πάντα έχουν.

Ο νόμος για τις διαδηλώσεις πρέπει να καταργηθεί!

Ψηφίστηκε με 187 ψήφους από τη Ν.Δ., το ΚΙΝ.ΑΛ. και την Ελληνική Λύση το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Μεγάλος πονοκέφαλος οι διαδηλώσεις. Έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και ήρθε η σειρά των διαδηλώσεων.

Εν μέσω πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, εν μέσω σοβαρής εξωτερικής απειλής, εν μέσω μιας εξελισσόμενης οικονομικής κρίσης που περιλαμβάνει τεράστιο τμήμα της κοινωνίας, σε μια περίοδο δηλαδή, κατά την οποία η κοινωνική συνοχή και η δημοκρατία πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα, η κυβέρνηση πυροδοτεί και μια πολιτική κρίση που αντανακλά την αντίληψή της για την αντιμετώπιση του «εχθρού» λαού.

Τώρα έκρινε η κυβέρνηση πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Με τις δημοσκοπήσεις (που η ίδια παραγγέλνει) και την αποδοχή της στα ύψη από την -έως σήμερα- επιτυχή αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τα ΜΜΕ μαζί της να ονειρεύονται και να σχεδιάζουν αποκοιμισμένες κοινωνίες, είναι ώρα να περάσουν και άλλα θέματα της ατζέντας. Η καταστολή.

Θα ζητούν λέει, άδεια από την κυβέρνηση όσοι προτίθενται να διαμαρτυρηθούν ενάντιά της. Θα είναι συνυπεύθυνοι με τους μπαχαλάκηδες που χρόνια τώρα δρουν ανενόχλητοι και θα πληρώνουν τις ζημιές που δεν κατάφερε να αποτρέψει η χρυσοπληρωμένη αστυνομία με τα χιλιάδες μέλη και στελέχη της, με τα μηχανοκίνητα και ηλεκτρονικά μέσα, με τις ομάδες Ζ και ΔΙΑΣ, με τους πληροφοριοδότες της, την συνδρομή της ΚΥΠ, με όλους όσοι δεν κατάφεραν (και δεν θέλησαν) ποτέ να ελέγξουν την κατάσταση. Τώρα θα ευθύνονται οι εκπρόσωποι σωματείων, κομμάτων, συλλογικοτήτων. Θα συναποφασίζουν μάλιστα αυτοί μαζί με την αστυνομία, την καταστολή των συγκεντρώσεων εάν, λέει, η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο!

Επικίνδυνα πράγματα. Αίολα επιχειρήματα. Είναι σαφής η προσπάθεια εκφοβισμού των όποιων φορέων, με τη δαμόκλειο σπάθη των ευθυνών που θα αποδοθούν μετά, από τυχόν έκτροπα για τα οποία δεν θα φέρουν καμιά ευθύνη. Ξεπροβάλλει πάλι η φιλοσοφία της συλλογικής ευθύνης που βρίσκει εφαρμογή σε αυταρχικά καθεστώτα. Όπως στα μαθητικά μας χρόνια, που αν δεν μαρτυρούσαμε τον «ένοχο» για κάποια σκανταλιά στην τάξη, πληρώναμε όλοι μαζί την τιμωρία.

Η κυβέρνηση επέλεξε αντίπαλο και άνοιξε μέτωπο. Επενδύει στην ολοκληρωτική παραίτηση του λαού από την πολιτική και τους αγώνες.

Ίσως βλέπει μπροστά.

Ίσως βλέπει την ημέρα που, μετά την παραζάλη, θα γεμίσουν πάλι οι δρόμοι, οι πλατείες και θα υψωθούν φωνές και σημαίες για μια διαφορετική προοπτική.

Αυτός ο νόμος πρέπει να καταργηθεί. Θα καταργηθεί στην πράξη. Αυτό είναι το χρέος της κοινωνίας, το χρέος μας.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη
readers  345


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κάρολος Δαρβίνος
Σταματήσαμε να ψάχνουμε για τέρατα κάτω από το κρεβάτι όταν συνειδητοποιήσαμε πως βρίσκονταν μέσα μας.


Τα σχόλια σας...
Γιατί καταψηφίσαμε τον νέο ΟΕΥ. Παρουσίαση και κριτική.25/7/2020 ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ
Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Χαίρομαι γιατί η ενημέρωση δεν περιορίζεται μόνο σε γενικές αξιολογικές κρίσεις αλλά δίνονται στοιχεία, αριθμοί και τεκμηρίωση, ώστε να μπορεί ο πολίτης να διαμορφώσει κρίση. Συνεχίστε έτσι. Μακάρι και ο Δήμος να καταλάβει ότι διαβούλευση σημαίνει να παρέχεις δημόσια και εκ των προτέρων όλη την ενημέρωση που απαιτείται και να εμπλέκεις στη διαδικασία όλους τους ενδιαφερόμενους. Πέραν της σταθερής και πάγιας πρακτικής της μη συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, στη συγκεκριμένη απόφαση είναι αρνητικό και το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν οι εργαζόμενοι.
O Δήμαρχος αρνείται να συναντήσει τους κατοίκους της Μητροπούλου17/7/2020 Γιώργος Θωμάκος
Γνωρίζετε ότι στο άρθρο 6 παρ. 6 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται οτι: 6. Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου