Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
11/4/2024

Τοπικό Δημοψήφισμα για τα εξαώροφα πρότεινε η ΔΡΑΣΗ

Γόνιμη η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πολλά θέματα τέθηκαν σε συζήτηση κατά τη δεύτερη ειδική συνεδρίαση (λογοδοσία) στο Δημοτικό Συμβούλιο, με το βάρος να πέφτει στο ερώτημα της ΔΡΑΣΗΣ για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει το ζήτημα που έχει προκύψει με την ανοικοδόμηση εξαώροφων κτηρίων στα Βριλήσσια, τα οποία αξιοποιούν συγκεκριμένες διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, διαμορφώνοντας με ταχύτατο ρυθμό, μια νέα δυσμενή οικιστική πραγματικότητα στην πόλη.

Δεκτική να διερευνηθεί η δυνατότητα αναστολής των οικοδομικών αδειών στα Βριλήσσια για όσα κτήρια έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις συνδυαστικές διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ), εμφανίστηκε η διοίκηση και υποστηρικτικό το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, έως ότου, τουλάχιστον, τελεσιδικήσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τις αποφάσεις του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει εγείρει αιτιάσεις για την συνταγματικότητα των βασικών άρθρων του Ν.Ο.Κ. μετά από τις προσφυγές κατοίκων και του Δήμου Αλίμου, (ειδικότερα του άρθρου 10 - ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ = ΑΥΞΗΣΗ ΥΨΟΥΣ), παραπέμποντας το θέμα στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα η ΔΡΑΣΗ ζήτησε να μπει «φρένο» στα μπόνους δόμησης επιπλέον ορόφων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού για τις νέες οικοδομικές άδειες και τις ανεγειρόμενες οικοδομές, για λόγους «ασφαλείας δικαίου», επειδή δηλαδή αυτή τη στιγμή το νομικό πλαίσιο είναι θολό, (μέχρι την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ) και επομένως, τα κτήρια που έχουν ανεγερθεί ή θα ανεγερθούν με αυτούς τους κανόνες, καθίστανται ευάλωτα σε δικαστικές προσφυγές και διαδικασίες ανάκλησης οικοδομικών αδειών. Το επιχείρημα που εγείρεται δηλαδή, είναι ότι ο Δήμος Βριλησσίων είναι υποχρεωμένος να περιμένει μέχρι να αποσαφηνιστεί η κατάσταση, αποφεύγοντας παράλληλα τη δημιουργία νέων πολεοδομικών δεδομένων.

Επιπρόσθετα η ΔΡΑΣΗ εισηγήθηκε το «άνοιγμα» του θέματος σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και τον συντονισμό ενεργειών των Βριλησσίων με άλλους Δήμους, αλλά και τη διενέργεια - για πρώτη φορά – τοπικού δημοψηφίσματος στα Βριλήσσια, σύμφωνα με το άρθρο 133- 151 του Ν. 4555/2018, ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές, (δεν επιτρέπεται σε προεκλογική περίοδο), ώστε να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία και να εκφράσει τη βούλησή της.

Μάλιστα, με στόχο να αρθούν οι πολλαπλές δυσκολίες του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» για τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων, καταθέσαμε συγκεκριμένο ερώτημα που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο του τοπικού δημοψηφίσματος των Βριλησσίων *.

Ανεξάρτητα από τις όποιες άλλες ενέργειες προκρίνει η δημοτική αρχή, (τις οποίες και θα υποστηρίξουμε), θεωρούμε ότι η διενέργεια ενός τοπικού δημοψηφίσματος για το σημαντικό αυτό ζήτημα, θα βάλει «στο παιχνίδι» την τοπική κοινωνία, ισχυροποιώντας τις αποφάσεις των διοικήσεων και αποτελώντας παράλληλα, ένα πολύτιμο κεκτημένο για την άσκηση μιας πιο δημοκρατικής πολιτικής στο μέλλον γενικότερα στην αυτοδιοίκηση.

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη»

* «ΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΖΗΤΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΕΡΔΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΝΟΚ 4067/2012) ,ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ».
(ΣΥΜΦΩΝΩ / ΔΙΑΦΩΝΩ)

** H "ιδέα" για το Ντουμπάι από σχετική αναφορά του Β. Βήττου στο Δημοτικό Συμβούλιο.


readers  1450


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κωστής Παπαγιώργης
Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.


Τα σχόλια σας...
Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!18/6/2024 Τασία Μάρη
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρέμβαση της Δράσης για μια άλλη Πόλη. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό σημείο του άρθρου, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους , είναι το παρακάτω: " ....Είναι γνωστό το φαινόμενο, ξαφνικά όλοι οι Δήμοι να βάζουν όργανα γυμναστικής στα πάρκα τους, όλοι να αλλάζουν τους λαμπτήρες οδοφωτισμού τους με Led, όλοι να εγκαθιστούν υπόγειους κάδους συμπίεσης απορριμμάτων, όλοι να εκπονούν Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας, όλοι να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εγκαθιστούν δωρεάν σταθμούς φόρτισης, ναι, ζούμε σε έναν οικολογικό κόσμο που κινείται συντονισμένα και βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Εκεί το χρήμα, εκεί πρωταγωνιστεί και η Αυτοδιοίκηση!...." Δυστυχώς, από την .... Τοπική Αυτοδιοίκηση, το δεύτερο συνθετικό είναι δυστυχώς όρος κατ΄ ευφημισμόν......
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο15/5/2024 Γιώργος Θωμάκος
Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη ( που δεν είναι λογιστής ή φοροτεχνικός). Και ως επιστέγασμα, ο Διοικητής της ο κύριος Πιτσιλής να κομπάζει ότι με την ηλεκτρονική διοίκηση έχει καταφέρει να μειωσει την προσέλευση του κοινού προς τις υπηρεσίες(αφού έχει πρώτα κλείσει όλες τις τοπικές εφορίες και έχει πάει τις υπηρεσίες στου διαόλου τη μάνα). Άλλη μία Ανεξάρτητη αρχή που "απολαμβάνει" την ανεξαρτησία της από το να λογοδοτεί στους πολίτες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανεχθω την "ανημπορια" αντίδρασης απέναντι σε τέτοιες.αυθαιρεσίες. Μετα απο δύο ενδικοφανεις προσφυγές (στις οποίες δικαιώθηκα) και ένα email διαμαρτυρίας στα διοικητή της ΑΑΔΕ σκοπεύω να στείλω αναφορά για τις δομικές παθογένειες της φορολογικής διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας στη Βουλή. Είναι σίγουρο ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και πολλοι αλλοι στην αντίστοιχη θέση. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι συλλογικά.
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν 7/5/2024 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαίως κάθε μέτρου που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εχόντων προσβάσεις στο κράτος). Θέλουμε σπίτια και δεν έχουμε γη; Δίνουμε ύψος, αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός που δημιουργείται έτσι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κανένας από αυτούς τους νεαρούς και νεοεμφανιζόμενους, αμερικανοσπουδαγμένους πολιτικούς με τον αέρα σαράντα καρδιναλίων δεν θα σπάσει το κεφάλι του προκειμένου να αντιμετωπίσει ριζικά ένα θέμα πριν η βόμβα σκάσει στα χέρια μας, εστιάζοντας στα αίτια. Θα κινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει και "τσιμέντο να γίνει". Διότι, αν η χώρα είχε διασώσει κάποιες πολιτικές προσωπικότητες και αν διέθετε πολιτικούς ικανούς να παράγουν πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα υπήρξε ο πρόσφατα εκλιπών Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάποιον θα ενδιέφερε αυτό το τρομαχτικό άνοιγμα ανάμεσα στα κέντρα και στις περιφέρειες, όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας των εκεί πληθυσμών με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και να μαραζώνει την ώρα που τα κέντρα ασφυκτιούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η κύρια γενεσιουργός αιτία των δυσλειτουργιών της πόλης. Χρειάζονται αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμόζονται μέτρα που επιβαρύνουν την κατάσταση στις πόλεις, σαν αυτά που συζητούνται, αλλά ταυτόχρονα και αναβάθμιση των υποδομών και της ζωής στην περιφέρεια, ώστε να συγκρατούνται οι πληθυσμοί τους εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων πολλών με δεδομένο το παντελώς αφερέγγυο σύστημα εξουσίας.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου