Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
23/3/2024

25η Μαρτίου 1821: «Ελευθερία ή Θάνατος»

Απέναντι...

25η Μαρτίου 1821. Απέναντι σε μια κυρίαρχη ιδεολογία που μας καλεί να ξεχάσουμε τα μεγάλα αφηγήματα, τους μεγάλους σχεδιασμούς, τα όνειρα, την ίδια την πολιτική, κρατάμε ζωντανή την μνήμη της ελληνικής εξέγερσης: Πως το έθνος μας δεν απελευθερώθηκε από τις «μεγάλες δυνάμεις», αλλά επειδή υπήρξαν 500 χιλιάδες νεκροί επί συνόλου ενάμισι εκατομμυρίου Ελλήνων. Επειδή ένας στους τρείς Έλληνες χάθηκε, κυρίως, για να σωθούν οι άλλοι δυο. Επειδή το δίλλημα Ελευθερία ή Θάνατος αντιμετωπίστηκε κυριολεκτικά, κατάματα.

25η Μαρτίου 1821. Αφετηρία αγώνων για δημοκρατία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, αφορμή για περίσκεψη και υπενθυμίσεις. Πως, εν μέσω παγκόσμιας θύελλας, για να ξεκλειδωθούν δυνατότητες και απελευθερωτικές προοπτικές, το ζητούμενο της εθνικής επιβίωσης παραμένει στο επίκεντρο κάθε σχεδίου κοινωνικής αλλαγής.

25η Μαρτίου 2024. Ο κόσμος, τα σύνορα, αναδιατάσσονται. Συνομιλίες στη σκιά και υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία, πιέσεις των «συμμάχων» να αποδεχτούμε τις απαιτήσεις της Άγκυρας. Αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου, εγκατάλειψη της Κύπρου. Μια χώρα σταθμός ανεφοδιασμού για το ΝΑΤΟ και υποστήριξης των κάθε είδους «ανθρωπιστικών» του επιχειρήσεων στην Ουκρανία και αλλού.

25η Μαρτίου 2024. Η σκέψη μας στην Παλαιστίνη και τον λαό της. Στο ατελείωτο έγκλημα που διεξάγεται εκεί. Πικρό δίδαγμα, ότι οι ισορροπίες και τα όρια ανατρέπονται με τον πιο κυνικό τρόπο όταν οι ισχυροί το επιλέξουν. Και ότι η δικαίωση της ιστορικής παρουσίας του ελληνικού λαού θα απαιτήσει και πάλι θυσίες, νέους προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες. Που πρέπει να δοθούν.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

(φωτογραφία: Το άγαλμα του Ρήγα μπροστά στο κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών)


readers  2561


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:



Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Άλκης Αλκαίος
– στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι, πάντα γελαστοί και γελασμένοι.


Τα σχόλια σας...
Ανακοίνωση του Cine – Δράση6/12/2025 Μαρινα Παπαχριστοδούλου
Υπάρχουν άνθρωποι, ομάδες, συλλογικότητες στον κόσμο ολόκληρο και σε αυτή την πόλη που κάνουν πράγματα τα οποία ομορφαίνουν τις ζωές όλων μας. Υπάρχουν άνθρωποι, που καταστρέφουν. Αυτή ακριβώς η αντίθεση εκφράστηκε και εδώ με ένταση και βιαιότητα. Κάποιοι οργάνωσαν μια ωραία εκδήλωση και κάποιοι αρχικά προσπάθησαν ακόμα και με παραχαράξεις (παραποίηση αφίσας χωρίς την έγκριση του καλλιτέχνη που τη δημιούργησε) να την οικειοποιηθούν και όταν δεν τα κατάφεραν βάλθηκαν να την καταστρέψουν. Το εθνικό μας σπορ "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" σε πλήρη εξέλιξη
Η ΔΡΑΣΗ επαναφέρει το θέμα της οδού Κρήτης στο δημοτικό συμβούλιο23/8/2025 BT
Τόσο πολύ ενοχλήτε η εισηγήτρια που πρέπει να κάνει γύρω γύρω την Κρήτης για να πάει στο σπίτι της;Ας έρθει ενα μεσημέρι η αργά το βράδυ στην πλατεία να δει τι γίνεται στην παιδική χαρά (ώρες κοινής ησυχιας) να δει υποβάθμιση όλης της γειτονιάς. Λύση πρέπει να δοθεί για όλους τους κατοίκους της περιοχής με συνολική αναβάθμιση της κυκλοφορίας και όχι επιστροφή στο παλαιό καθεστώς.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009




Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.




   
© 2006 - 2025 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου