Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
30/12/2023

Στο ντιβάνι. 3η συνεδρία

του Γ. Α. Αγγελίδη

Ασθε: (έχει καθίσει στο ντιβάνι σχετικά ήρεμος). Όπως βλέπετε βρίσκομε πάλι εδώ παρά την αντίθεσή και τον εκνευρισμό μου από την προηγούμενη συνεδρία. Πρέπει να σας πω ότι οι περισσότερες ημέρες πέρασαν καλά.

Ψυχο: (καθισμένος στο γραφείο του αρχειοθετώντας τα χαρτιά με τις σημειώσεις του από την προηγούμενη συνεδρία). Χαίρομαι κι εγώ για τις καλές ημέρες σας όμως η ζωή έχει και νύχτες με τις ενοχές που ξεφορτώνει το υποσυνείδητο στον ύπνο μας, επώδυνες για τους αγχωτικούς ανθρώπους.

Ασθε: (σοβαρεύει απότομα σχεδόν μουρμουρίζει χαμηλώνοντας το βλέμμα στο πάτωμα). Ναι ...βέβαια είναι και …τα βράδια ...και βέβαια ...πώς να το πω ...να μου βγαίνουν τα δύσκολα ...και …δεν ...να ξέρετε ...

Ψυχο: (σταυρώνει τα χέρια πάνω στο γραφείο του και κοιτάζει την ώρα). Αγαπητέ κύριε δεν μπορώ να ξέρω αξιοποιήστε τον χρόνο σας συζητώντας μαζί μου. Θα γίνει καλύτερα, πιστέψτε με, εάν ξαπλώσετε στο ντιβάνι.

Ασθε: (ξαπλώνει σφιγμένος με φανερό τρακ). Γιατρέ στη προηγούμενη συνάντησή μας εκνευρίστηκα αφάνταστα με την ερμηνεία που δώσατε στο τρόπο ζωής που έχω επιλέξει οργανωμένος στο κόμμα μου. Μιλήσατε για φαντασιώσεις ..., δεν ασχολείστε με την πολιτική για να καταλάβετε την προκλητικότητα των λόγων σας. Ο λόγος που αποφάσισα να συνεχίσω τις επισκέψεις είναι πως ..., προτίθεμαι να αντιταχτώ στην πρόκληση υπερασπιζόμενος τα πιστεύω μου.

Ψυχο: (Χαίρομαι για την αποφασιστικότητά σας. Αυτή η τροπή που παίρνει η θεραπεία σας ομολογουμένως είναι και για μένα πρόκληση καθότι τα πιστεύω σας αντιτίθενται στα δικά μου επιστημονικά πιστεύω.

Ασθε: Λοιπόν σας διαβεβαιώνω πως περνώ πολύ καλά με τους συντρόφους μου με αυτά που εσείς λέτε φαντασιώσεις. Δεν θέλω να τις απαρνηθώ. Το άγχος της ζωής με αρρωσταίνει από αυτό θέλω να απαλλαγώ.

Ψυχο: (βηματίζοντας όρθιος πίσω από την κεφαλή του ντιβανιού).

Αγαπητέ μου, επανέρχομαι στις παιδικές καταστάσεις καθότι είναι εκπληκτικό το πόσο μας διδάσκουν. Νομίζω πως μπορείτε και εσείς να κατανοήσετε πως είναι ευκολότερο να παρατηρεί κάποιος το παιχνίδι των παιδιών παρά τον μηχανισμό της φαντασίας των ενηλίκων. Το παιδί με την παιδική του παρέα απλά παίζουν μόνο για τον εαυτό τους χωρίς να κρύβονται από τους ενήλικες. Ο ενήλικας αντιθέτως ντρέπεται για τις φαντασιώσεις του τις κρύβει από τους άλλους θεωρώντας ότι είναι «σφάλματα».

Ασθε: (βλέποντας κάπου στο ταβάνι).Μα νομίζω πως όλοι μας έχουμε να κρύψουμε προσωπικά ζητήματα φανταστικά ή πραγματικά και όχι μόνο τα σφάλματα. Μέσα σ’ αυτά δεν είναι τα λεγόμενα προσωπικά μας δεδομένα που έχουμε κάθε δικαίωμα να τα προφυλάσσουμε από κάθε δημοσιοποίηση;

Ψυχο: Δεν μιλώ για κάποιου είδους δημοσιότητα και τις όποιες νομοθεσίες τάχα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μιλώ για αυτά τα «σφάλματα» που κάθε άνθρωπος ξεχωριστά με τα προσωπικά του κριτήρια τα κάνει «μυστικά του», αξιολογώντας τα ως μεγάλα ή μικρά τοποθετώντας τα σε ανάλογο ράφι στην αποθήκη του υποσυνείδητου. Για κάποια από αυτά τα «σφάλματα» νιώθετε αποκλειστικός ένοχος τα ανασύρετε σε κάθε δυσκολία και ζείτε κουβαλώντας τον σταυρό του άγχους απολογούμενος για κατηγορίες που δεν σας έχουν απαγγελθεί.

Ασθε: Γιατρέ, από την πρώτη συνεδρία προσπαθείτε να μου δημιουργήσετε αμφιβολίες για τα ιδεολογικά μου πιστεύω και την πολιτική μου δράση. Νομίζετε πως αυτά είναι η αιτία; Δεν υπάρχει περίπτωση να θεραπευτεί το άγχος από τις συμβατικές υποχρεώσεις και τους κοινωνικούς καταναγκασμούς που με αποσπούν από την υπεράσπιση του κόμματός και της ιδεολογίας του;

Ψυχο: (Έχει σταθεί όρθιος σταματώντας το βηματισμό). Ίσως και να έχετε δίκιο. Όμως σκεφτείτε ότι αυτή την στιγμή ίσως ο μισός και πλέον πληθυσμός της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων φιλοσοφεί και φτιάχνει ιδεολογίες. Τελικώς δεν είναι οι ιδεολογίες που οφείλουν να αποδείξουν ότι προηγούνται των πραγμάτων είναι τα πράγματα που οφείλουν να αποδείξουν ότι δεν έπονται των ιδεολογιών.

Ασθε: (αμίλητος παρατηρεί τον Ψυχο να κάθεται στο γραφείο του και να σημειώνει τις παρατηρήσεις του).

Ψυχο: Αγαπητέ μου θα επιθυμούσα αν συμφωνείτε και εσείς, στην επόμενη συνεδρία να μας απασχολήσει το μέγα κατά την γνώμη μου θέμα της σχέσης του υπαρκτού έναντι του ιδεατού ή αν θέλετε του επιθυμητού έναντι του πραγματικού.

Ασθε: Συμφωνώ μαζί σας το βρίσκω ενδιαφέρον και θα προετοιμαστώ ανάλογα, γεια σας και στο επανειδείν.



Η δεύτερη συνεδρία εδώ.
Η πρώτη συνεδρία εδώ.


readers  1154


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:



Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
Με τα μαύρα ρούχα, αμίλητοι καπνίζουν. Οι φίλοι κι ονειρεύονται να φύγουν μακριά. Οι φίλοι που δε βρήκανε τίποτα ν' αγαπήσουν, που δεν πιστεύουν τίποτα, κανέναν, πουθενά...


Τα σχόλια σας...
Η ΔΡΑΣΗ επαναφέρει το θέμα της οδού Κρήτης στο δημοτικό συμβούλιο23/8/2025 BT
Τόσο πολύ ενοχλήτε η εισηγήτρια που πρέπει να κάνει γύρω γύρω την Κρήτης για να πάει στο σπίτι της;Ας έρθει ενα μεσημέρι η αργά το βράδυ στην πλατεία να δει τι γίνεται στην παιδική χαρά (ώρες κοινής ησυχιας) να δει υποβάθμιση όλης της γειτονιάς. Λύση πρέπει να δοθεί για όλους τους κατοίκους της περιοχής με συνολική αναβάθμιση της κυκλοφορίας και όχι επιστροφή στο παλαιό καθεστώς.
Η ΔΡΑΣΗ επαναφέρει το θέμα της οδού Κρήτης στο δημοτικό συμβούλιο22/8/2025 Μ.Κ
Καλησπέρα, για να καταλάβω τι λέτε στο παραπάνω άρθρο .Έκανε καλά ο δήμος με την αντιδρομηση την Κρήτης ή όχι ? Τόσα χρόνια που όλα αυτά τα φορτηγά και η κίνηση που περνάγανε από την Κρήτης κάνατε ανάλογες προσπάθειες να αλλάξει κάτι ? Η λύσεις που έχουμε σαν κάτοικοι είναι 2 : 1) Μένει η κατάσταση ως έχει γιατί δεν πιστεύω κάποιος να λέει ότι η κίνηση που δυσκολεύει 2 διπλούς δρόμους ( Μακεδονίας, 25 Μαρτίου ) είναι λογικό να πέσει σε ένα στενό 2 τετραγώνων όπως η Κρήτης με δημοτικό ,νηπιαγωγείο και παιδική χαρά .. 2) Να αντιδρομησει ο Δήμος την Ψαρών μέχρι την Αβαρικου για να φεύγουν τα αυτοκίνητα από εκεί. Αν πιστεύει κάποιος και αν γίνεται αυτό που γράφεται να συνεχιστεί ο παράδρομος της Αττικής οδού προς Πεντέλης θα ήταν το καλύτερο αλλά προσωπικά το θεωρώ πολύ δύσκολο. Ευχαριστώ
Ανάγκη μέτρων στην περιοχή των Κάτω Βριλησσίων20/7/2025 Κ.Μ
Καλησπέρα, Σαν κάτοικος της περιοχής συμφωνώ με το παραπάνω άρθρο εκτός από ένα σημείο: "Οτι η αντιδρομηση της οδού Κρήτης δεν ωφέλησε την περιοχή" .Το λογικό είναι να μην δέχονται τα Βριλήσσια τόσο μεγάλο οδικό φόρτο .Αν είναι όμως υποχρεωτικό επουδενι δεν πρέπει για λόγους ασφαλείας των μικρων παιδιών να τον παίρνει η Κρήτης.Υπενθυμιζω ότι η Κρήτης έχει την πόρτα του Δημοτικού, του νηπιαγωγείου αλλά και την παιδική χαρά.Αρα είναι άτοπο να λέμε ότι 2 διπλοί δρόμοι δεν αντέχουν την κίνηση αλλά την αντέχει ένας στενός δρόμος 2 τετραγωνων.Και επειδή μένω στην περιοχή συμφωνω με την αντιδρομηση, όσο και αν ακούγεται ότι όλοι οι κάτοικοι της Κρήτης διαφωνούνε, γιατί προέχει η ασφάλεια των παιδιών και όχι το να πίνω καφέ στο μπαλκόνι χωρίς να περνάνε αυτοκίνητα από κάτω!! ΥΓ : από την πόρτα της Κρήτης του Δημοτικού περνάνε τα μικρά παιδιά και τα παιδιά του νηπιαγωγείου...
Η εποχή του «Δεν Γνώριζα», απλά τελείωσε29/3/2025 Δ.Κ.
Τα τελευταία σύννεφα, τα οποία πιθανόν να έδιναν κάποιο άλλοθι στην «άγνοιά μας», πρέπει να ήταν πριν 5 χρόνια, με την προβολή του social dilemma, που επίσης πραγματεύονταν περίπου το ίδιο θέμα. Από τότε τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλα αυτά είναι συμπτώματα μιας κοινωνίας, όπου όλοι, σαν αποκεφαλισμένα κοτόπουλα, ζαλισμένα από το καθημερινό ξύλο, τρέχουν δεξιά και αριστερά, τσεκάροντας ανά 3 λεπτά το κινητό για το επόμενο breaking news που θα ανακοινώσει το newspeak. Θα ακουστώ κυνικός ή πεσιμιστής, αλλά δε βλέπω να αντιστρέφεται το κλίμα. Στο μόνο που ελπίζω είναι οι ελάχιστες -πλην όμως φωτεινές- περιπτώσεις εκπαιδευτικών που δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα, πολλές φορές λοιδορούμενοι και από πάνω, αφουγκράζονται τα προβλήματα των εφήβων, καταλαβαίνουν τον διαφορετικό κώδικά τους, αγγίζουν τον ψυχισμό τους. Και το λέω από προσωπική εμπειρία και από τα 2 σχολεία που φοίτησαν τα παιδιά μου. Θανάση, η τελευταία παράγραφος (Δ) δεν είναι ουτοπική πρόταση, αλλά και να ήταν, όπως λέει και ο Γκαλεάνο, η ουτοπία χρησιμεύει για να προχωράμε. ΥΓ: ένα πολύ καλό ντοκιμαντέρ, που θα μπορούσε και αυτό να προβληθεί, και να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση με τους μαθητές είναι το «Τέλος Χρόνου» του Λουκά Παλιοκρασσά.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009




Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.




   
© 2006 - 2025 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου