Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
19/6/2021

Η Δημοκρατία ως Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Συμμετοχής

του Λάμπη Λαζάνη

Όλους όσους ασχολούμαστε με τα δημοτικά, άθελά μας, η αποικιακή διοίκηση μας μετατρέπει κατ' εικόνα της, σε επαγγελματίες δολοφόνους της εγχώριας πολιτικής και οικονομίας.

Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα της πρόσκλησης για συμμετοχή, γι' αυτό και η αποχή / αποξένωση των ανθρώπων από τα κοινά κάνει θραύση.

Δεν είναι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο που παρακάμπτεται, δείκτης ανυπαρξίας τοπικού διαλόγου και δημοκρατίας όπως το βλέπουμε εμείς, είναι και που ο ίδιος ο δήμαρχος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που εγκρίνουν αυτές τις προτάσεις, χρειάζονται χρόνο «μύησης» στις διαδικασίες ταχύρρυθμης ευθυγράμμισης των τοπικών κοινωνιών με τις επιδιώξεις της αποικιακής Αρχής.

Τι να πούμε οι απλοί δημότες...

Εδώ, ακόμη και η μελέτη σκοπιμότητας που συνοδεύει την αίτηση του Δήμου Βριλησσίων για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα,* όπως άλλωστε και η ίδια η αίτηση, συντάσσονται από τον ίδιο δημόσιο φορέα που την εγκρίνει: την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ).

Είναι τέτοια η ταχύτητα των επερχόμενων αλλαγών (το φαινόμενο έχει χαρακτηριστεί και ως «επιτάχυνση της πραγματικότητας») που είναι ανθρωπίνως αδύνατο, ακόμη και για τον Δήμαρχο, να τις παρακολουθήσει.

Αληθινά και κυριολεκτικά, συμπάσχουμε!ΛΑΜΠΗΣ ΛΑΖΑΝΗΣ

* Βριλήσσια, 01-06-2021, Προς την Οικονομική Επιτροπή
ΘΕΜΑ: Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Βριλησσίων στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στα πλαίσια της υπ’ αριθ. Πρωτ. 19576/19-10-2020 Πρόσκλησης ΑΤ08 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ) στον άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» με τίτλο «Smart Cities

«Πρωταρχική ανάγκη στη σύγχρονη εποχή αποτελεί η ανάγκη για ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου Βριλησσίων προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Δήμου. Στα πλαίσια λοιπόν της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ) στον άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με την σχετική έγκριση της Διοίκησης του Δήμου, συνέταξε πρόταση με τίτλο «Προμήθεια e-Πλατφόρμας για την Οικονομική Ανάπτυξη και την προβολή της Επιχειρηματικής – Τουριστικής Δραστηριότητας και πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Βριλησσίων», συνολικής εκτιμώμενης αξίας ποσού 378.200 €.

Το περιεχόμενο της πλατφόρμας θα περιλαμβάνει:
-Εφαρμογές ηλεκτρονικής ξενάγησης
-Σύστημα προώθησης της συμμετοχής των πολιτών στην βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου και της Πόλης, (Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Συμμετοχής)
-Hλεκτρονικές κοινότητες για σύγκριση εμπειριών και διασκέδαση.
-Σύστημα προώθησης και αξιολόγησης των προτιμήσεων του κοινού.
-Σύστημα καταγραφής προτάσεων, παραπόνων & καταγγελιών
-Εκπτωτικές Προσφορές από τις επιχειρήσεις της περιοχής
-Κάρτες Αφοσίωσης
-Προσφορές με τη χρήση QR Κουπονιών
-Κουπόνια Προπληρωμής
-Κάρτες Προοδευτικής Αφοσίωσης (LoyaltyCard)
-Κάρτες Προνομίων (ClubCard)
-Εφαρμογή Κράτησης Θέσεων στα Πάρκινγκ της περιοχής
-Εφαρμογή Κράτησης Θέσεων για Επιχειρήσεις Εστίασης
-Τιμοκατάλογοι Προϊόντων Εμπορικών καταστημάτων
-Μενού Επιχειρήσεων Εστίασης
-Εφαρμογές Social Gaming
-Εφαρμογή Smart City τύπου Taxibeat ή Uber.
-Σύστημα Web Analytics με την εφαρμογή τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης για την στοχευμένη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.


readers  329


Σχόλια (1)


Κωνσταντίνα 20 Ιουν 2021, 11:18
Μεταξύ άλλων μου άρεσαν :
"Σύστημα καταγραφής προτάσεων, παραπόνων & καταγγελιών "
Το θέμα είναι αν θα απαντήσουν στα παράπονα των πολιτών.

"Εφαρμογή Κράτησης Θέσεων στα Πάρκινγκ της περιοχής"
Πρώτα δημιουργούμε πάρκινγκ και μετά σκεπτόμαστε για κράτηση !!!!!
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ν. Καζαντζάκης
Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2021 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου