Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
8/5/2021

Είναι θέμα δημοκρατίας!

της Μαρίνας Παπαχριστοδούλου

Πέρασε ένας χρόνος από την 6η Μαΐου 2020, όταν σύσσωμο το δημοτικό Συμβούλιο, έδωσε στη δημοτική αρχή ένα χρόνο διορία για να απομακρύνει τα απορριμματοφόρα από τη Ναυτική Βάση. Παρήλθε ο χρόνος, έφθασε η 6η Μαΐου 2021, καμία επίσημη ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ή τους δημότες.

Αργά το βράδυ της 7ης Μαΐου, ο δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης, αφού είχε δεχτεί την κριτική αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, μας τίμησε με μία ανακοίνωση, στην οποία, χωρίς να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για το πότε θα φύγουν ή πού θα πάνε τα απορριμματοφόρα, ισχυρίζεται ότι: «Ισχύουν οι δεσμεύσεις της διοίκησης για την απομάκρυνση των απορριμματοφόρων, στο συντομότερο δυνατό χρόνο και φυσικά με τον προβλεπόμενο θεσμικά τρόπο. Οι διαδικασίες δημοπράτησης μίσθωσης νέου χώρου βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς καμία καθυστέρηση από πλευράς Δήμου Βριλησσίων».

Εδώ όμως προκύπτουν κάποια ζητήματα...

Πρώτο: Η δέσμευση της διοίκησης δεν είναι γενικώς να απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα «το συντομότερο δυνατό διάστημα». Η δέσμευση είναι συγκεκριμένη, να απομακρυνθούν μέχρι τις 6 Μαΐου 2021. Επιπλέον αυτό το «ισχύουν οι δεσμεύσεις» γιατί αναφέρεται; Μπορούσαν και να μην ισχύουν; Δεν κάνει χάρη σε κανέναν η δημοτική αρχή. Είναι υποχρεωμένη να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και παραβιάζοντας αυτή τη χρονική δέσμευση, χωρίς πληροφόρηση του Δ.Σ., την έχει ήδη καταστήσει ανίσχυρη.

Δεύτερο: Ο δήμαρχος αποποιείται κάθε ευθύνης για το γεγονός ότι παρήλθε η προθεσμία λέγοντας «…Οι διαδικασίες δημοπράτησης μίσθωσης νέου χώρου βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς καμία καθυστέρηση από πλευράς Δήμου Βριλησσίων». Δεν μπορεί όμως, κάποια ευθύνη θα έχει και ο ίδιος, αυτός διοικεί τον δήμο, όχι ο αντισυμβαλλόμενος, που προφανώς είναι αυτός που καθυστερεί τις διαδικασίες.

Τρίτο και σπουδαιότερο. Θα μπορούσα να κατανοήσω τη δυσκολία να βρεθεί εγκαίρως λύση, αν και ακούγονται πολλά... Εκείνο που δεν θα κατανοήσω ποτέ είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος αρνείται να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και πολύ περισσότερο να πάρει τη γνώμη του. Θα μπορούσε να φέρει το θέμα σε μια συνεδρίαση, να πληροφορήσει συγκεκριμένα για το πού βρίσκεται η πορεία των διαδικασιών μίσθωσης, τις δυσκολίες που συναντάει και να ζητήσει τις γνώμες και τη συμβολή των άλλων παρατάξεων.

Ζητάω πολλά; Όχι! Ζητάω μόνο όσα δικαιούται ένας δημοτικός σύμβουλος, μια δημοτική παράταξη, ο κάθε Βριλησσιώτης. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει δημοκρατική κουλτούρα. Που δεν υπάρχει.

Παιδιά του κομματικού σωλήνα οι περισσότεροι, έμαθαν να λειτουργούν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αποποιούμενοι τις ευθύνες που τους αναλογούν, σίγουροι ότι δεν θα κληθούν ποτέ να πληρώσουν (πολιτικά εννοείται) για τις αδυναμίες και τις παραβλέψεις τους.

Μαρίνα Παπαχριστοδούλου
Δημοτική Σύμβουλος Βριλησσίων
με την Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόληreaders  373


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ν. Καζαντζάκης
Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.


Τα σχόλια σας...
Ένας θησαυρός στα συρτάρια του Δήμου!24/4/2021 Δημήτρης Καλαμπούκας
Λόγω καιρού σήμερα δε δυσκολεύτηκα να βρω σύννεφο για να πέσω! Τέλος πάντων, είναι ευτυχές που, έστω και από καραμπόλα, μάθαμε για τη συγκεκριμένη μελέτη. Θεωρώ πως όλοι στα Βριλήσσια θα πρέπει να τη διαβάσουμε και από κει πέρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Προτείνω: 1. Να ανοίξει επιτέλους μια πλατφόρμα διαβούλευσης, όπου όλοι οι δημότες, αλλά και συλλογικοί φορείς, να καταθέσουν την άποψή τους ώστε, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου, να αναδειχθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες, ιδέες και προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. 2. Εάν το θέλει η κα Σταθοπούλου, να παρουσιάσει τη μελέτη της σε διαδικτυακή συζήτηση, όπου θα μπορούν να λυθούν οι όποιες απορίες. 3. Εάν είναι δυνατόν, να προκύψει μια συλλογική απόφαση (όπως οι 178 συμπολίτες μας που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο αποτέλεσαν τη μαγιά για τη συγγραφή της μελέτης, κάτι αντίστοιχο να γίνει σε ευρεία κλίμακα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας) που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για το Δημοτικό Συμβούλιο. Democracy values αδέλφια!


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2021 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου