Οι εκλογές αφετηρία για μια νέα προσπάθεια!

20/5/2014

Ανακοίνωση της Δράσης για το εκλογικό αποτέλεσμα στα Βριλήσσια

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών τελείωσε. Όπως με σαφήνεια είχαμε επισημάνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το πολιτικό σκηνικό της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση εμπλοκής. Αυτό επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα, με το «ασαφές» ή πολυσήμαντο μήνυμά τους, μεταθέτοντας τώρα, την απόπειρα αποσαφήνιση κάποιας κατεύθυνσης στις ευρωεκλογές.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, η κομματική πόλωση και η απόπειρα κυριαρχίας αντικρουόμενων εκλογικών διλημμάτων, οξύνθηκε στο μέγιστο βαθμό. Με αποτέλεσμα, σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος, να επιλέξει «σταθερότητα» και διαφυγή σε κατά το δυνατόν λιγότερο φορτισμένες και πιο light επιλογές, από όλους τους κομματικούς χώρους, με το πλεονέκτημα να περνάει σε όσους εν ενεργεία δημάρχους δεν είχαν εκτεθεί με προκλητικές και ακραίες συμπεριφορές. Σε κάθε περίπτωση, η σύνθεση του δευτεροβάθμιου συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης για την επόμενη πενταετία, δυστυχώς, δεν θα διαφέρει πολύ από τα σημερινή...

Σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να αναγνωστούν και τα αποτελέσματα των δημοτικών στο Δήμο Βριλησσίων, όπου επιπλέον, η πολιτική όξυνση, ενεργοποίησε τα ταξικά αντανακλαστικά του προαστίου. Παρά τη διάσπαση στο τοπικό συντηρητικό πολιτικό προσωπικό, ένα ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων επέλεξε «στασιμότητα» και «ασφάλεια» στο πρόσωπο του νυν δημάρχου. Και αθροιστικά, σε μεγάλο ποσοστό, (της τάξης του 70%), εκφράστηκε με «συστημικά» σχήματα, με το σημαντικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής, (όπως εμφανίστηκε στις περιφερειακές εκλογές), να διαχέεται ανάμεσά τους.

Σ’ αυτό το περιβάλλον της κομματικής και ταξικής πόλωσης, η «Δράση» κατάφερε να περάσει και πάλι από τις Συμπληγάδες. Να αποκλίνει, στο μέγιστο δυνατό, από τους περιορισμούς του πολιτικού σκηνικού, να αντέξει στο συνεχή πόλεμο των μηχανισμών, να αναδείξει τα ιδιαίτερα φυσιογνωμικά της χαρακτηριστικά και να αυξήσει την αποδοχή της στην τοπική κοινωνία, τόσο αριθμητικά (2051 ψήφοι, έναντι 1578 το 2010), όσο και ποσοστιαία (15,5%, έναντι 13,9% το 2010).

Στη διάρκεια αυτού του προεκλογικού αγώνα ζήσαμε πρωτόγνωρες συγκινήσεις και εμπειρίες, με αποκορύφωμα τη συγκλονιστική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού. Μετά από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας, η απεύθυνση της «Δράσης» συμπεριέλαβε ολόκληρο το προάστιο. Η αποδοχή, η εκτίμηση και η αναγνώριση της προσπάθειας, από το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών, από όλους τους πολιτικούς χώρους, ξεπερνάει το εκλογικό μας ποσοστό. Για πρώτη φορά ήρθαμε τόσο κοντά με την τοπική νεολαία, που αναζωογόνησε το δυναμικό και το φρόνημα της Κίνησης. Ο λόγος, η οπτική και τα επιχειρήματα της Δράσης, έφτασαν σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε κάθε συλλογικότητα.

Εκατοντάδες νέοι δημότες πλαισίωσαν την προσπάθεια. Να συμβάλουν, να ενισχύσουν, να συμπαρασταθούν, με την απλή παρουσία τους, την ενεργό συμμετοχή τους, με έναν καλό λόγο. Ακόμη και την ημέρα των εκλογών, υπερκαλύψαμε και με αναπληρωματικούς τις ανάγκες για εκλογικούς αντιπροσώπους στα 45 εκλογικά τμήματα των Βριλησσίων. Όλο το τελευταίο διάστημα, η προσφορά των συμπολιτών μας σε διάφορες εργασίες, στην παραγωγή προεκλογικού υλικού, στη σύνθεση του προγράμματος και του ψηφοδελτίου, στην αντιμετώπιση όλων των «τεχνικών» αναγκών της προεκλογικής περιόδου, στη στήριξη του εκλογικού περιπτέρου, υπήρξε συγκινητική.

Η «Δράση», μπορεί να μην κατάφερε να κάνει τα Βριλήσσια «Γαλατικό χωρίο», αλλά βγαίνει ενισχυμένη από μια δύσκολη και απαιτητική εκλογική μάχη. Το δυναμικό της Κίνησης διευρύνθηκε, οι προοπτικές για μια πιο ουσιαστική και αποδοτική καθημερινή παρουσία, σε κάθε μέτωπο της πόλης, μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο, είναι ανοιχτές. Μπροστά στη νέα αφετηρία, το μοναδικό συλλογικό «όργανο» της Κίνησής μας, το «Συντονιστικό της Δράσης», ξεκινάει και πάλι, ανοιχτά και δημόσια, τη λειτουργία του, από την επόμενη Τρίτη, στο στέκι μας. Παρά το ζοφερό πολιτικό κλίμα, παραμένουμε αισιόδοξοι και διαθέσιμοι να συμβάλουμε με επιμονή και πίστη στην αναγκαία πολιτική και κοινωνική ανασυγκρότηση της πόλης μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους 2.051 δημότες που μας εμπιστεύτηκαν και τους ακόμη περισσότερους που εκτίμησαν τον αγώνα μας, παρά τη διαφορετική τους επιλογή στις εκλογές. Η "εντολή" όλων είναι να συνεχίσουμε και σ' αυτό θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε!

Η κινηματική αυτοδιοικητική συλλογικότητα της πόλης είναι μπροστά σε μια νέα αφετηρία. Συνεχίζουμε ανοιχτά, ενωτικά, συνθετικά, μέσα στην Αριστερά, αλλά έξω από το σκηνικό της παρακμής και της κομματοκρατίας. Με την κοινωνία στο προσκήνιο.

Για να πάρουμε πίσω «τη ζωή μας, το Δήμο, τη χώρα μας»!


Σας ευχαριστούμε!

readers  3291

Σχόλια (2)

Γιάννης Τσούτσιας
21 Μαϊ 2014, 14:25
Οι διάφοροι θαμώνες των παρασκηνίων, που διαχέουν φήμες για τη στάση της «Δράσης» στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ματαιοπονούν και αυτογελοιοποιούνται. Κρίνουν εξ ιδίων και υπό το κράτος μόνιμης σύγχυσης. Τους ψηφοφόρους – πολίτες της «Δράσης» δεν τους αγγίζουν τέτοιες συμπεριφορές, ούτε τους αρμόζουν υποδείξεις. Οι αγώνες δεν σταματούν. Ότι είχαμε να πούμε το είπαμε με σαφήνεια προεκλογικά. Και εμείς, ότι λέμε, το εννοούμε…
Σανιδάς Πέτρος
20 Μαϊ 2014, 15:55
Δημότης Βριλησσίων δεν είμαι,κάτοικος όμως είμαι.
Διαπίστωσα κάτι για το οποίο οφείλω να σας συγχαρώ.
Προσερχόμενος στην εργασία μου σήμερα μέλος-συνεργάτης(δεν έχει αλλωστε σημασία)της κίνησής σας αφαιρούσε προεκλογικό υλικό απο κολώνες του πάρκου Μπακογιάννη.
Ελπίζω το παράδειγμα σας να το ακολουθήσουν και οι άλλοι συμμετέχοντες στισ εκλογές.
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Από το κανάλι μας στο youtube

Ομιλία

Ολόκληρη η ομιλία του Γιάννη Τσούτσια, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δράσης στις 14/5/2014

Συνέντευξη

Η συνέντευξη του Γιάννη Τσούτσια, επικεφαλής της Δράσης για μια Άλλη Πόλη, στον Γ. Παναγόπουλο από τα Βριλησσιώτικα Νέα

Συνέντευξη

Η παρέμβαση του Γιάννη Τσούτσια στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου "ΣΚΑΪ... αλλιώς" την Τετάρτη 7/5/2014

Εκλογικά