Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακοινώνει στήριξη της "Δράσης"

7/5/2014

"Στηρίζουμε την μόνη παράταξη στην πόλη που διαθέτει κινηματικά χαρακτηριστικά..."

"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει – ψηφίζει «Δράση για μια Άλλη Πόλη» στα Βριλήσσια!

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν σε περίοδο έντασης της επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε., ΔΝΤ και συνέχισης της πολύπλευρης κρίσης του συστήματος. Επίθεσης που συνεχώς διευρύνεται και επιδεινώνει δραματικά την κοινωνική κατάσταση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Οδηγεί, με ταχύτατους ρυθμούς, στην αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, στη μείωση των εισοδημάτων, στην αύξηση της ανασφάλειας για το μέλλον και στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Συνθλίβει τα όποια εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει δημιουργώντας συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα». Διαλύει τις δημόσιες παροχές παιδείας, υγείας, πρόνοιας, ιδιωτικοποιεί – εμπορευματοποιεί τα δημόσια κοινωνικά αγαθά (ενέργεια, νερό, επικοινωνία), εντείνει τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων και προωθεί την ιδιωτικοποίηση ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Το «τέλος των μνημονίων και της κρίσης» και η «έξοδος στις αγορές» είναι το τελευταίο παραμύθι που πλασάρει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με στόχο να κρύψει την αλήθεια. Η κρίση συνεχίζεται, το χρέος είναι μεγαλύτερο από ποτέ και νέο μνημόνιο έχει ήδη συμφωνηθεί.

Πέντε χρόνια τώρα οι αγώνες μας έγραψαν και γράφουν ιστορία! Οι τριάντα γενικές απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις, το συγκλονιστικό κίνημα των πλατειών, οι μακρόχρονοι αγώνες στην ΕΡΤ, στους ΟΤΑ, στην εκπαίδευση, στα εργοστάσια, οι ηρωικές καθαρίστριες, οι μεγάλες αντιστάσεις στην καταστροφή του περιβάλλοντος (Κερατέα, Σκουριές κα) σηματοδότησαν την εργατική –λαϊκή αντίσταση. Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην φυλάκιση των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Οι αγώνες μας ανέτρεψαν κυβερνητικές συνεργασίες και κλόνισαν το πολιτικό σύστημα. Η ίδια η συγκυβέρνηση παραπαίει κάτω από το βάρος της λαϊκής οργής, όσο και αν τους κρατάει ακόμα η στήριξη των ΜΜΕ, της Μέρκελ και των ισχυρών του πλούτου.

Στο επίπεδο του τοπικού κράτους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έδωσαν και δίνουν σκληρές μάχες με ποικίλες μορφές (πανελλαδικές απεργίες, καταλήψεις δημαρχείων, μαζικά συλλαλητήρια), ενάντια στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και των δημοτικών και περιφερειακών εξουσιών, για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων αλλά και των κοινωνικών παροχών αρμοδιότητας των ΟΤΑ. Ξεχώρισαν οι αγώνες ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις των συμβασιούχων, αλλά και ενάντια στους σχεδιασμούς για τη διαχείριση-ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, και την υποβάθμιση υπηρεσιών, (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», σχολικοί φύλακες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κ.α.).

Χαράσουμε την παρέμβαση μας στα τοπικά ζητήματα του Δήμου κόντρα στη διάλυση του κοινωνικών υπηρεσιών του και της ποιότητας της ζωής μας αλλά και συνδέουμε τα τοπικά με τη συνολική πάλη ενάντια στα μνημόνια της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ για την ανάπτυξη ενός μαχητικού τοπικού κινήματος με βασικούς στόχους πάλης:

-Την κατάργηση του Καλλικράτη και του Οικονομικού Παρατηρητήριου για τους ΟΤΑ. Την παύση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους των δήμων και του κεντρικού κράτους. Την δραστική μείωση των δημοτικών τελών για την εργαζόμενη πλειοψηφία και την κατάργηση για τους ανέργους και τους χωρίς εισόδημα πολίτες, με ταυτόχρονη σημαντική αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων (τράπεζες, πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ κ.α.)

-Την Αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την διεύρυνση των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών για όλους τους κατοίκους ντόπιους και μετανάστες.

-Την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, ενάντια στην τσιμεντοποίηση, τις περιφράξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και καταπατήσεις, ενάντια στην καταστροφική «ανάπτυξή» τους.

-Την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του δήμου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση. Καμία ιδιωτικοποίηση σε καμία δημοτική υπηρεσία.

-Την αποκάλυψη της αλληλοδιαπλοκής των προηγούμενων διοικήσεων με το ιδιωτικό κεφάλαιο, κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων του Δήμου και των λαϊκών συνελεύσεων.

-Την αυτοοργάνωση της κοινωνίας με λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα ενάντια στην κρίση και τα μνημόνια, ενάντια στην εξαφάνιση – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δημόσιων παροχών (υγεία, παιδεία, πρόνοια), ενάντια στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος και σε κάθε είδους οικονομική βία (χαράτσια, τοκογλυφικά δάνεια, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος και νερού), ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου και φυσικού πλούτου.

-Την αποφασιστική στήριξη των τοπικών κινημάτων και των ευρύτερων εργατικών και λαϊκών κινημάτων και διεκδικήσεων.

-Για καθολική και δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό, την τέχνη και τον αθλητισμό.

-Για έναν αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό δήμο Βριλησσίων. Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για τους μετανάστες και τα παιδιά τους. Για πολιτικές - κοινωνικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας.

Στα Βριλήσσια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει «Δράση για μια άλλη πόλη». Στηρίζει την μόνη παράταξη στην πόλη, που διαθέτει κινηματικά χαρακτηριστικά, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία αριστερών ανήσυχων πολιτών από διαφορετικούς χώρους και που επί οχτώ συνεχή χρόνια παρεμβαίνει στην κοινωνία για τα τοπικά αλλά και τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα παλεύοντας για την προστασία της εργασίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και του δημόσιου χώρου, κόντρα στις υποταγμένες κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων, των πολιτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ. Την παράταξη που επιμένει στην αμεσοδημοκρατική και ακηδεμόνευτη λειτουργία της και παλεύει για τη δημιουργία ενός κινήματος πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής στην πόλη που θα σπάσει την κυριαρχία του ιδιωτικού πάνω στη δημόσιο."

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Τοπική Επιτροπή Βριλησσίων – Χαλανδρίου – Ψυχικού

readers  2153

Σχόλια (0)

Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Από το κανάλι μας στο youtube

Ομιλία

Ολόκληρη η ομιλία του Γιάννη Τσούτσια, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δράσης στις 14/5/2014

Συνέντευξη

Η συνέντευξη του Γιάννη Τσούτσια, επικεφαλής της Δράσης για μια Άλλη Πόλη, στον Γ. Παναγόπουλο από τα Βριλησσιώτικα Νέα

Συνέντευξη

Η παρέμβαση του Γιάννη Τσούτσια στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου "ΣΚΑΪ... αλλιώς" την Τετάρτη 7/5/2014

Εκλογικά