Προσγείωση στην πραγματικότητα…

6/5/2014

9 απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων - Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων

Με μια οργισμένη και πικρή ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι του δήμου Βριλησσίων αποκαλύπτουν τη σκληρή πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τις προεκλογικές φανφάρες της περιόδου. Η διοίκηση Ιωαννίδη, αφήνει πίσω της ένα δήμο απορυθμισμένο, με τους εργαζόμενους σε ανασφάλεια, υπερένταση και απόγνωση και με τις υπηρεσίες σε διάλυση από την έλλειψη οργάνωσης και προσωπικού.

Τα όρια της χειριστικότητας και της μικροπολιτικής είναι μικρά, όταν οι καταστάσεις περιπλέκονται και σοβαρεύουν. Δεν χρειάζεται κάποιος να διαπνέεται από αντιπολιτευτικό μένος, για να αντιληφθεί ότι αυτή η διοίκηση, αποτελεί τροχοπέδη στις προοπτικές του δήμου.

Σε λίγες ημέρες, θα εκλεγεί μια νέα διοίκηση, με ορίζοντα πενταετίας, διάστημα εξαιρετικά μεγάλο, για την πυκνότητα και τη βαρύτητα των γεγονότων που βιώνουμε.

Ενδεχόμενη επανεκλογή της σημερινής διοίκησης, θα δυναμιτίσει κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης του δήμου και θα δυσκολέψει αφόρητα κάθε δυνατότητα αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας.

Οι εξαγγελίες, τα χαμόγελα, τα γαρύφαλλα, τα δήθεν προγράμματα κάποιων δημοτικών συνδυασμών, οι πολυάριθμοι υποψήφιοι με τις «αποφασιστικές» φωτογραφίες και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο, οι προσωπικές γνωριμίες, και οι εκάστοτε «υποχρεώσεις», δεν νοείται να βαρύνουν αποφασιστικά στην επιλογή των δημοτών, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανή προβλήματα και ανάγκες.

Η «Δράση» έχει πλήρη επίγνωση και γνώση της πραγματικής κατάστασης στην αυτοδιοίκηση. Θα επιδιώξουμε, όχι μόνον την ανατροπή της σημερινής διοίκησης και των ψευδεπίγραφων εναλλακτικών της, αλλά και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης των δυνατοτήτων του δήμου, με την κοινωνία αρωγό στη διαδικασία αναδιοργάνωσης της πόλης.

Στις εκλογές, ας επιλέξουμε με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των κατοίκων της. Όχι ως ψηφοφόροι, αλλά ως συνδιαμορφωτές των προοπτικών της. Για την αναζήτηση διεξόδου, με την κοινωνία στο προσκήνιο!


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (6/5/2014)

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Τον δρόμο της απόλυσης πήραν από χθες 9 συνάδελφοί μας οι οποίοι υπηρετούν στο Δήμο τα 4 τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για συμβασιούχους με προσωρινή πρόσληψη, μέχρι την πλήρωση των μόνιμων θέσεων που προκηρύχθηκαν με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ως εκ τούτου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου μας και μάλιστα σε ειδικότητες που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις (οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, κοινωνική λειτουργός).

Η άμεση εφαρμογή μνημονιακών εγκυκλίων και διατάξεων από την διοίκηση του κ. Ιωαννίδη, η ερμηνεία των πάντων κατά το δοκούν και πάντα εις βάρος των εργαζομένων, έχει στερήσει ήδη τον δήμο από μόνιμο προσωπικό στην διοικητική υπηρεσία και στην υπηρεσία καθαριότητας.

Η στάση της δημοτικής αρχής είναι υποκριτική. Όχι μονο δεν έκανε τίποτα για να αντισταθεί στις μνημονιακές πολιτικές, αντίθετα τις εφαρμόζει με ιδιαίτερη προθυμία και σπουδή. Θέλει να αποπροσανατολίσει και να αποκρύψει τη συνενοχή της και τη συμμετοχή της στην προώθηση της αντιλαϊκής και αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Δήμαρχος εμφανίζεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ως τιμητής και υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων στο Δήμο. Όλα αυτά βέβαια μόνο στα λόγια, καθώς οι πράξεις του μιλάνε από μόνες τους και αποκαλύπτουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα!

Είναι η πραγματικότητα του σχεδιασμού εκχώρησης αρμοδιοτήτων του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού σε ΚΟΙΝΣΕΠ, είναι η απόπειρες ιδιωτικοποίησης του οδοκαθαρισμού, είναι οι απειλές και η απαξίωση των συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων, είναι η προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε τις τοποθετήσεις προϊσταμένων που έγιναν κυριολεκτικά στο πόδι λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία, είναι η καθυστέρηση επί 3 χρόνια τώρα και η αδιαφάνεια με την οποία διαχειρίστηκε το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Yπηρεσίας, είναι ο εμπαιγμός των σχολικών φυλάκων που ενώ έχουν δικαστική απόφαση που τους επιτρέπει να εργάζονται με το 100% των αποδοχών τους, προωθείται η διαγραφή τους από τις μισθολογικές καταστάσεις!

Συνάδελφοι δεν είχαμε πρόθεση να παρέμβουμε με ανακοίνωση λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Όμως ακόμα και εχθές απολύθηκαν εργαζόμενοι.

Μας θεωρούν όλους αναλώσιμους! Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δωρεάν υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες.


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Βίκυ Χαλκιά
Ο Γραμματέας Νίκος Μήτσης

readers  1931

Σχόλια (0)

Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Από το κανάλι μας στο youtube

Ομιλία

Ολόκληρη η ομιλία του Γιάννη Τσούτσια, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δράσης στις 14/5/2014

Συνέντευξη

Η συνέντευξη του Γιάννη Τσούτσια, επικεφαλής της Δράσης για μια Άλλη Πόλη, στον Γ. Παναγόπουλο από τα Βριλησσιώτικα Νέα

Συνέντευξη

Η παρέμβαση του Γιάννη Τσούτσια στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου "ΣΚΑΪ... αλλιώς" την Τετάρτη 7/5/2014

Εκλογικά