Συνέντευξη

Η συνέντευξη του Δημοτικού Σύμβουλου της Δράσης Γιάννη Τσούτσια στον Γιώργο Παναγόπουλο από το ράδιο Βριλήσσια (http://www.vrilissia.eu/) στις 6/8/2010.
Ακούστε εδώ

Η πρόταση της Δράσης για τον Δ. Βριλησσίων

Το "πρόγραμμα" αυτό δεν είναι μια προεκλογική κατασκευή. Συμπυκνώνει προτάσεις και ιδέες από πραγματικές συζητήσεις που έγιναν στα συντονιστικά της "Δράσης" για τις ανάγκες εκπροσώπησής μας στα θεσμικά όργανα του Δήμου μας. Αντίθετα με ό,τι συνηθίζεται, δεν φτιάχτηκε από επιτελεία ή επικοινωνιολόγους. Γιατί το πιο σημαντικό με τις προτάσεις και τα προγράμματα δεν είναι η εκφορά τους, αλλά η διαδικασία μέσω της οποίας προέκυψαν!


Δείτε το πλήρες πρόγραμμα

Το ψηφοδέλτιο της Δράσης

Ανακοινώθηκε και δημοσιεύθηκε το ψηφοδέλτιο με το οποίο θα συμμετάσχει η Δράση στις Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. >>

Παράλληλα, την Κυριακή 10/10, μέσα σε γιορταστική ατμόσφαιρα, με μουσικές και εδέσματα, στήσαμε το περίπτερο της Δράσης στην κεντρική πλατεία. Εκεί σας περιμένουμε κάθε απόγευμα μετά τις 7.00μμ να ακούσουμε και να κουβεντιάσουμε τα ζητήματα της πόλης και όχι μόνο.

Οι εκλογές κοντεύουνε εμπρός βήμα ταχύ...

Μετά από 4 χρόνια παρουσίας στην πόλη, η «Δράση» έρχεται τώρα αντιμέτωπη με την πρόκληση των δημοτικών εκλογών. Η εμπειρία που αποκομίσαμε από το δημοτικό συμβούλιο, τα συντονιστικά, τις συζητήσεις και τις δραστηριότητές μας, μεταφέρεται ήδη στη ζωή του δήμου. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε προϋποθέσεις για την πιο πλατιά συμμετοχή των πολιτών στα πράγματα και να ανταποκρινόμαστε στο αίτημα των καιρών για αυτονομία των τοπικών πρωτοβουλιών από τις κατεστημένες δομές των κομμάτων. Το 2006 η ψήφος που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες δεν πήγε χαμένη, δόθηκε «πράσινο φώς» για να επιχειρήσουμε μια αυθεντική αυτοδιοικητική προσπάθεια. Ό,τι ξεκίνησε τότε, σήμερα δυναμώνει, επιχειρεί να αναπτυχθεί πιο δημιουργικά, να συμπεριλάβει κάθε δημότη που θέλει να αλλάξουν τα πράγματα στο δήμο μας. Οι εκλογές του Νοέμβρη είναι ένα νέο σημείο συνάντησης. Για να διαψεύσουμε μαζί το κλίμα αποχής και παραίτησης που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ, να πάρουμε θέση στον αγώνα για ένα καλύτερο και διαφορετικό αύριο.

Διαβάστε εδώ τη διακήρυξη της Δράσης

Η Δράση στην πλατεία

Την Κυριακή 10 Οκτώβρη, από τις 11 το πρωί, κατασκευάζουμε οι ίδιοι το εκλογικό περίπτερο της "Δράσης" στην πλατεία Αναλήψεως. Το "χτίσιμο" θα συνοδεύεται φυσικά από πρόχειρο σπιτικό φαγητό και ποτό, οπότε είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουμε σε μια μικρή γιορτή. Είστε όλοι προσκεκλημένοι!

Η Δράση στα Άνω Βριλήσσια

Αυτή τη φορά θα προσπαθήσουμε να έχουμε πιο έντονη παρουσία και στα Άνω Βριλήσσια, με μόνιμο εκθετήριο προεκλογικού υλικού στην πλατεία και συχνές επισκέψεις στην περιοχή.

Η δράση της Δράσης

Ποιοί είμαστε; Τι κάναμε μέχρι τώρα; Τι προτείνουμε;

Προβληματισμοί και ερωτηματικά που μας απασχολούν καθημερινά και δίνουμε μάχες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό. Παρακολουθούμε τις δράσεις της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης έννοιας της πόλης. Αναζητούμε διέξοδο και απαντήσεις στην οικονομική κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας και παλεύουμε άνισα μέσα στο πλαίσιο του Καλλικράτη για να αναδείξουμε ότι το τοπικό μας αφορά όλους.

Να αναδείξουμε ότι υπάρχει διαφορετική πολιτική!