Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
11/6/2022

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης 2022: Ανοργανωσιά και αδιαφάνεια στις εγγραφές!

Επιστολή γονέων προς τον Δήμαρχο Βριλησσίων

Στις 24 Μαΐου ο Δήμος Βριλησσίων ανακοίνωσε ότι από τη « Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 ξεκινούν -από ώρα 08:30- οι εγγραφές για τη συμμετοχή των παιδιών στο καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτών, κατοίκων και εργαζομένων του Δήμου που έχουν γεννηθεί από το 2010 έως και το 2016. Απαραίτητη προϋπόθεση να εργάζονται και οι δύο γονείς. Επειδή ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν θα είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας», έγραφε ο Δήμος στην ιστοσελίδα του.

«Θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν όλα τα παιδιά στο πρόγραμμα, δεδομένων των συνθηκών ασφάλειας έναντι του covid», είχε καθησυχάσει τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Ν. Γεωργιάδης, όταν έγινε αναφορά στο θέμα. Εξάλλου, στα Βριλήσσια προ covid, καλύπτονταν όλες οι αιτήσεις.

Τι συμβαίνει όμως εφέτος; Όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις γονέων στα τοπικά κοινωνικά μέσα δικτύωσης, η διαδικασία της κατάθεσης των αιτήσεων εγγραφής δεν φαίνεται να οργανώθηκε σωστά και - κυρίως- με διαφάνεια. Ας δούμε ενδεικτικά:

« Σήμερα ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το summer camp του Δήμου. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Απαράδεκτος ο τρόπος υποβολής αιτήσεων. Η ουρά είχε ήδη σχηματιστεί από τις 7 παρά το πρωί. Αφού περιμέναμε για ώρα όρθιοι, δέκα παρά ένας κύριος μάζεψε τις αιτήσεις χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και μας ανέφερε ότι θα τις πρωτοκολλήσουν και θα ενημερωθούμε εάν έγιναν δεκτά τα παιδιά για κάποια περίοδο. Με άλλα λόγια, η προτεραιότητα δεν ισχύει, αφού βρίσκεται καθαρά στα χέρια όποιου έχει τις αιτήσεις.»

Αλλά δεν είναι μόνον τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης...

Κοινοποιήθηκε στην ιστοσελίδα μας επιστολή εργαζομένων γονέων για το ίδιο ζήτημα, που έχει ως παραλήπτη τον Δήμαρχο Βριλησσίων.

Τα όσα - με σοβαρότητα και ευπρέπεια- θίγονται σ’ αυτήν, χρήζουν διερεύνησης και απαντήσεων από τους αρμοδίους.

Πόσο μάλλον, που επί διοικήσεως Μανιατογιάννη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταστεί μια περιοδική κοινωνική δραστηριότητα, κάτι για να μην ξεχνιόμαστε, δύο μήνες έχουν περάσει πάλι από την τελευταία συνεδρίαση, με αποτέλεσμα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αδυνατούν να ασκήσουν τον ρόλο τους.

Η επιστολή
Βριλήσσια 10/6/2022

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε των Βριλησσίων,

Απευθυνόμαστε σε εσάς ως γονείς τεσσάρων παιδιών, για τρία εκ των οποίων, θεωρητικά, είμαστε δικαιούχοι στο κοινωνικό πρόγραμμα της καλοκαιρινής απασχόλησης παιδιών του δήμου για το 2022.

Το πρόγραμμα αυτό, παρόλο που σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους γονείς με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, είναι απαραίτητο για την πλειοψηφία των εργαζόμενων γονέων, αφενός μεν γιατί με το κλείσιμο των σχολείων δεν μπορούν, προφανώς, να αφήνουν μόνα τα παιδιά τους και αναζητούν μία δημιουργική και κυρίως ασφαλή ενασχόληση για αυτά τις ώρες εργασίας τους, αφετέρου, το κόστος για τις αντίστοιχες ιδιωτικές δομές είναι ασύγκριτα δυσβάσταχτο, πολλώ δε μάλλω, για οικογένειες με δύο, τρία ή και περισσότερα παιδιά.

Την 24η Μαΐου 2022 ανακοινώσατε, μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου, τη δράση «Καλοκαιρινό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών -Summer Camp 2022- Δήμου Βριλησσίων», της οποίας τη διεξαγωγή, και φέτος, αναθέσατε στον οργανισμό του δήμου "Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων" (ΠΑΟΔΗΒ).

Οι εγγραφές ξεκίνησαν Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και από ώρα 08:30 και, επί της ουσίας, ολοκληρώθηκαν στις 09:00 της ίδιας ημέρας (για μια ακόμα χρονιά), αφού το μόνο κριτήριο ήταν «αυστηρά σειρά προτεραιότητας» (πέραν του υποχρεωτικού της «εργασίας και των δύο γονέων»).

Αποκλειστήκαμε εμείς, και άλλοι δικαιούχοι, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και επειδή, ως εργαζόμενοι, είχαμε τη μέρα εκείνη ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν ήταν εφικτό να προλάβουμε να στηθούμε στη σειρά από το πρωί.

Απευθυνόμενοι, με αίτησή μας, στη διεύθυνση του ΠΑΟΔΗΒγια το ζήτημα αυτό, αυτοί, μη αντιλαμβανόμενοι, προφανώς, τον κοινωνικό ρόλο που τους έχετε αναθέσει, μας απάντησαν με αντιγραφή της ανακοίνωσή σας, συμπληρώνοντας ψευδώς πως «Για πρώτη χρονιά οι ενδιαφερόμενοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και οι θέσεις καλύφθηκαν στις πρώτες ώρες...» (ήδη, στην ανακοίνωσή σας, γίνεται αναφορά για τον περιορισμένο αριθμό θέσεων και όλοι γνωρίζουν από τα προηγούμενα χρόνια, ότι, όποιος προλάβει, ...πρόλαβε).

Κύριε Δήμαρχε, επειδή το κοινωνικό πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης δεν χαρίζεται από κανέναν, αλλά είναι μια δράση που, εν μέρει, πληρώνεται και από το δήμο και κατ’ επέκταση από τα τέλη και τους φόρους όλων μας, θα θέλαμε την έγγραφη απάντησή σας στα παρακάτω ερωτήματα:

Ποιος είναι ο περιορισμένος αριθμός των παιδιών που συμμετέχει στο πρόγραμμα ανά εβδομάδα;

Υπάρχουν θέσεις οι οποίες έχουν, εκ των προτέρων, δεσμευθεί για συγγενείς, φίλους και γνωστούς; Αν όχι, πως είναι δυνατόν να εξαντλούνται από μία σειρά 30-40 ατόμων;

Ήδη 8ος χρόνος δημαρχίας σας, σκοπεύετε και αν ναι, πότε, να καλύπτεται το σύνολο των ενδιαφερόμενων εργαζόμενων γονέων από το πρόγραμμα; Αν όχι, πώς μπορεί η δημοτική αρχή να στέκεται απαθής και αδρανής σε μια τόσο επιτακτική ανάγκη των δημοτών, τους οποίους αφήνει εκτεθειμένους;

Και σε κάθε περίπτωση, πώς είναι δυνατόν, για ένα κοινωνικό πρόγραμμα, να μην λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ...), παρά μόνο η «αυστηρά σειρά προτεραιότητας»;

Με τιμή,
Αφροδίτη Βασιλείου, Γιώργος ΝτάλαςΜε τη σειρά μας, στα ερωτήματα αυτά περιμένουμε άμεσες απαντήσεις!

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη


readers  466


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Εκ του σύνεγγυς
Όλα τα δώρα ο Αύγουστος τα έφερε. Το κόκκινο του έρωτα και της φωτιάς. Το μαύρο της προσφυγιάς και του θανάτου. Το γαλανό της Αμμοχώστου και της προδοσίας. Και το λευκό της αθωότητας και της απελπισίας. Όλα τα χρώματα από τον Αύγουστο τα πήρανε κι αφήσανε ασπρόμαυρα τα καλοκαίρια.


Τα σχόλια σας...
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο23/6/2022 Γιάννης Παρασκευόπουλος
Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2022 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου